Colonialismul, ca program de guvernare

0

Ați fost revoltați de concesiunile sau chiar capitulările făcute de guvernarea PSD în fața aliaților și partenerilor strategici în dauna interselor legitime ale poporului român? Stați să vedeți ce ne pregătește viitoarea Guvernare a Partidului NeoLiberal – PNL! Căci dacă în fostul guvern al „ciumei roșii” au fost nenumărate cozi de topor ale coloniștilor noștri (o voi aminti aici doar pe Ana Birchal deși, omițându-i, aș putea nedreptăți mulți alții), viitorul guvern va fi populat nu de „cozi de topor”, ci eminamente numai de veritabile „lame de topor” ale mai marilor noștri din metropolele europene sau americane…

Voi discuta aici pe scurt doar despre două din punctele din programul de guvernare ale viitorul guvern Klaus Werner Iohannis – căci doar nu o să credem că Sică Mandolină sau „what ever” va conduce în mod real viitorul Guvern! Și anume despre obsesia dezvoltată de fosta opoziție față de Secția de Investigare a Infracțiunilor în Justiție, respectiv despre anunțata desființare a SIIJ și despre „Abrogarea prevederilor OUG 114 referitare la domeniul gazelor, energiei electrice, taxării în domeniul comunicațiilor și înființarea Fondului de Investiții”. Dar și despre marota „investițiilor publice”.

„Desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție” – ca program de guvernare arată cât deranj, ba chiar câtă panică a provocat coloniștilor și vechililor lor acest Parchet legal constituit din magistrați procurori. De ce oare? Pentru că în cazul acestei Secții procurorii se află sub comanda unui Șef de secție independent desemnat direct de către CSM – forul suprem al magistraților din România, instituția cu rol de garant al independenței justiției, care propune Președintelui României numirea în funcție a judecătorilor și procurorilor și care veghează la buna desfășurare a activității profesionale a acestora. De ce deranjează SIIJ-ul într-o asemenea măsură? Păi tocmai pentru că această Secție este scoasă de sub controlul politic, control realizat în cazul celorlalte Parchete (PICCJ, DNA și DIICOT) prin desemnarea de către Ministrul Justiției (în prezent Ana Birchal, în viitorul apropiat un ministru propus de PNL) confirmată de Președinte (de către Klaus însuși!) a Procurorului General și a Procurorilor Șefi a Direcțiilor specializate, respectiv DNA și DIICOT.
Multe sunt motivele pentru care desființarea SIIJ a devenit un punct obligatoriu și condiție sine-qua-non din programul politic al sistemiștilor colonialiști din Partidul NeoLiberal al lui Iohannis: investigarea abuzurilor săvârșite de către procurorilor Statului de drept și de către judecătorii de pe „culoarele” sistemului, sau dosarele în care este cercetată Kovesi și alți magistrați și procurori (inclusiv membri CSM!) prieteni ai Statului de drept (cunoscut și sub numele de „Stat paralel”) sunt doar vârful icebergului. Căci nu numai acestea sunt dosarele cercetate acum la Secție care crează insomnii: ar mai fi și Dosarul Microsoft (ăla „pe bune”) rezultat în urma denunțului formulat de către ministrul Gabriel Sandu în care este investigată corporația Microsoft, alături de foști ambasadori ai SUA sau ai Austriei și de procurori cheie din DNA. Sau dosarul „Realitatea TV”, – suprema armă de propagandă a Sistemului, dosar aflat acum tot la SIIJ, în care este cercetat furtul trustului media de către SRI SRL (SC Strategies-Research-Investments SRL) alături Schwartzenberg Emilian, Liviu Luca, Păcuraru Maricel și alții. Dar poate cel mai dureros dosar penal pentru Iohannis (căci Președintele PORN sau 6 case are mai multe decât propriile case – nu mai puțin de 27!) aflat acum în cercetare la SIIJ este cel în care este investigat modul în care Forumul Democratic al Germanilor (al cărui președinte a fost însuși Președintele candidat PNL Iohannis) a obținut retrocedarea unor imobile, FDG invocându-se succesor de drept al Grupului Etnic German – entitate nazistă creată la ordinul lui Hitler cu scopul de a susține activitățile naziste în România, și care a fost desființată în 1944 de Regele Mihai.

Cu toate astea, principalul motiv pentru care se dorește cu atâta ardoare desființarea SIIJ este dorința mai marilor noștri aliați și parteneri strategici de a rămâne la butoanele justiției române, principalul mijloc de control asupra societății românești și a politicienilor ei. Modelul a fost brevetat și îndelung experimentat în America de Sud. Și funcționează perfect și în România! Sau cel puțin a funcționat fără greș până la înființarea SIIJ, instituție care pune în pericol însăși eficacitatea jugului „dreptății” exercitate în stil colonialist.
Căci fără SIIJ… cătușele televizate vor reveni imediat la modă!

Al doilea punct major este „abrogarea prevederilor OUG 114 referitare la domeniul gazelor, energiei electrice, taxării în domeniul comunicațiilor și înființarea Fondului de Investiții”, proiect care alături de deja modificările dănciliene aduse „Legii offshore” face ca România să devină o țară eminamente exportatoare de resurse naturale în favoarea și interesul altora! Căci resurse-le naturale pe care Dumnezeu cu generozitate ni le-a dăruit nu vor mai aduce niciun beneficiu României sau cetățenilor ei, ci exclusiv corporațiilor exploatatoare! Știți deja. Am vorbit îndelung pe marginea acestui subiect. Iar dacă nu știți, ori nu vă pasă, ori sunteți mulțumiți că gazele noastre vor profita corporațiilor și vecinilor și partenerilor noștri unguri și austrieci. Oricum, din păcate vom mai avea ocazia să vorbim pe subiectul resurse atunci când noii noștri guvernanți le vor oferi cu o generozitate criminală companiilor și națiunilor partenere și prietene. Căci un lucru e cert – e scris în CV-urile politicienilor noștri, „de dreapta” sau de „stânga”, și to do list-urile primite de aceștia prin capitalele suzeranilor noaștri că vom ceda resursele noastre până la ultima picătură! Exact așa cum fac toți guvernanții din colonii, vechili numiți de metropole peste popoarele bucuroase că primesc mărgele… sau job-uri mizere în corporații sau prin umilitoare exiluri!
Și mai e sigur un lucru: în zilele noastre, „Totul pentru țară”, crezul primului rege al României, Carol I, a devenit un concept perimat și retrograd, țara și interesul național fiind noțiuni subversive ale noii ordini mondiale. Azi, corect politic e să spui „Totul pentru corporație, Totul pentru Uniune, Totul pentru Alianță!”. Și Partidul NeoLiberal nu numai că o va spune cu ardoare… dar o va și pune în aplicare!

Ultimul subiect despre care vă voi aminiti acum este o marotă atât de uzitată de politicienii de „dreapa” încât nici nu a mai trebuit amintită în lista celor 10 priorități: „investițiile publice” și „diminuarea consumului intern – provocator de deficite de balanțe comerciale”… De ce este atât de important pentru suzeranii noștri acest punct? Simplu! Pentru că resursele financiare ale cetățenilor români nu trebuiesc „consumate” de aceștia! Doamne ferește! Se dă peste cap balanța comercială, crește deficitul… așa, cam cum se întâmplă la americani, la italieni, la francezi sau „what ever”, spre exemplu. Nu! Banul public și banul privat – de se poate – trebuie să meargă la investiții publice… realizate de Stat, dar având prestatori externi, mari corporații ce arborează steagurile coloniștilor și suzeranilor noștri, deși au sediile prin insule și paradisuri fiscale. Așa, pe model Bechtel, dacă vă sună cunoscut…

Apoi va urma Criza! Anunțata și îndelung pregătita Criză… în urma căreia cei săraci vor fi mult mai săraci, iar cei bogați… inimaginabil de bogați. Nu, asta nu e scris în programul de guvernare al Partidului NeoLiberal. Dar Criza e acolo! E subtil sugerată, subînțeleasă… Motivul: „greaua moștenire” și iminenta criză globală, propovăduită de analiști și fundamentată în laboratoare cu îndelungă experiență în domeniu.

Toate acestea ne vor obliga să constatăm resemnați că lașitățile și servilismul guvernării pesediste erau veritabile acte de bravură dacă le vom compara cu programul de guvernare al „guvernului meu” de tranziție. Cei între 150.000 și 500.000 de bugetari ce urmează să fie concediați îmi vor confirma în curând, prea curând, spusele.
Pesediștii, „ciuma roșie”, vor învăța și repeta și ei mulți ani lecția asta. Și poate vor înțelege că ezitările, lașitatea și compromisurile cu sistemul se plătesc scump. Dragnea a înțeles asta prea târziu. Și acum plătește… cu vârf și îndesat.

Posibil să mă înșel, totuși. Dar cel mai probabil viitorul apropiat îmi va confirma spusele, deși nu îmi doresc!

Probabil că și noi – ca indivizi, dar și noi – ca nație, va trebui să înțelegem și să învățăm în chinuri această lecție dureroasă. Probabil că trebuie să atingem fundul prăpastiei înspre care ne va împinge în curând noua guvernare marxist – neoliberală, să experimentăm o catabază abisală pentru a ne trezi!
Apoi, poate realitatea ne va forța să acceptăm în viitorul apropiat că e nevoie de o mișcare națională de amploare care să afirme în programul său în mod răspicat necesitatea eliberării de sub jugul neocolonialismului contemporan – ca unică soluție de salvare națională!
Sau „măcar” de mântuire personală.
Sau poate nu…

Dan MV Chitic
Președinte Partidul Alianța Națională

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.