Nu mai scuipa peste limba română!

0

Dragă frate/soră din Republica Moldova, acest mesaj este pentru tine.
Te rog să te oprești pentru o secundă și să înțelegi că de fiecare dată când așezi vinul în holodilnic (frigider), când bagi utiugul (fier de călcat) în rozetcă (priză), când, seară după muncă, cumperi o pivă(bere) și te așezi să vezi un kino(film). Sau, când îți razganești (turezi) bolidul pe darojili (drumurile) făcute din bani românești/europeni, chiar și atunci când îți scoți devușca (prietena) la pragulcă (plimbare), aduci un prinos veșnicului ocupant și te umilești pe tine însuți!

Te umilești scuipând pe mormânturile bunicilor, care au murit prin siberii, scuipi pe mormânturile eroilor care au murit în 1992, celor care au murit pe 7 aprilie 2009, ca tu, da tu, moldovean din talpă, să poți vorbi în limba română.

Înțelege că, atunci când ai fost la zarabotcă (muncă pentru câștig) nu ai putut cere bere, nu ai avut fier de călcat, nici frigider, pentru că ai învățat cum îi spune acolo.

Înțelege că vei fi cu adevărat liber doar când îți vei asuma identitatea. Nu poți fi a tuturor și cu toți, doar practicantele celei mai vechi profesii au privilegiu de a avea această ”onoare”. A da, tot tu, scuipi în fruntea românilor din Ukraina cărora din 2023 aproape le vor interzice să mai fie români și să vorbească limba română.
PS: Îți las aici o poză cu oameni refuzând să vorbească limba ocupantului, ei au dus lupta până la capăt!

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.