Parada mândră a nebunilor

4

Homosexualii au fost prima minoritate, „altfel”, care a revendicat dreptul de a se exprima public. Apoi au ieșit și pedofilii din ascunzătorile lor, pentru că nu sunt decât o minoritate sexuală, doar „altfel”, care are drepturi, și dreptul de a se exprima public, evident… Nu? De prin catacombele istoriei s-au arătat și canibalii chiar, care, și ei, au fost o minoritate persecutată în istorie, din care doar prin câteva triburi din Africa s-au mai păstrat „bunele practici”.

Dar credeți că cei bolnavi mental cu acte în regulă ce sunt? Bineînțeles, în aceeași logică …”sănătoasă” a „drepturilor omului” minoritar, care trebuie să prevaleze asupra majorității, pentru a nu exista „opresiune”, nu sunt decât o altă minoritate, „altfel”, care are drepturi, și dreptul de a se exprima public, dar mai ales care trebuie să se …elibereze!

Ca și celelalte minorități „altfel”, ei au fost oprimați de „sistem” și „prejudecăți”, pentru că, de-a lungul timpului, li s-au dat nume precum „nebuni”, „tâcniți” sau „psihopați”, toți ceilalți fiind vinovați față de ei. Și pentru că au fost închiși. Până acum au fost discriminați negativ, dar de acum lupta lor cea mare, la care trebuie să se ralieze toți „progresiștii”, toți cei cu „mintea deschisă”, se dă pentru a fi „discriminați pozitiv”.

Din 1993 există o mișcare, născută în Canada, ce se numește chiar „Mândria Nebunilor” (Mad Pride), care organizează parade anuale în mari orașe occidentale, și are ca scop, pe lângă eliberarea nebunilor „de sub jugul” psihiatriei, să-i facă pe nebuni mândri de …cultura lor. Pentru că, da!, există o cultură a nebunilor, „mad culture”, așa cum există și o cultură a homosexualilor, „gay culture”.

„Îmbrățișăm termenul ‘nebunie’ pentru că ne conectează la exprimarea noastră, la munca noastră, la arta noastră, la comunitatea și la istoria noastră individuală și comună”, se spune în manifestul nebunilor.

Chiar dacă unii dintre fondatorii mișcării s-au sinucis între timp, din motive care scapă celorlalți, care nu au îmbrățișat „mad culture”, mișcarea pentru eliberarea nebunilor continuă și are la bază un manifest prin care nebunii își cer dreptul de a fi liberi prin „încetarea internărilor involuntare” și „încetarea medicației forțate”.

Pentru că prin aceste metode nebunii au fost oprimați de-a lungul secolelor. Dar acum a venit timpul eliberării, al emancipării. Discursul și retorica nebunilor sunt copiate aproape la indigo după cele ale celebrei mișcări LGBT.

Nebunii au fost până acum „victimele prejudecăților”. Iar dacă cei din LGBT au fost împiedicați să fie ei înșiși de către stat, legi și morala publică, nebunii au fost persecutați și împiedicați să „se exprime liber”, au fost „lipsiți de vocea lor” și de către morala publică, cu normele sale, dar mai ales de către psihiatrie, psihiatrii, psihologi și ceilalți specialiști.

Este însă aproape vremea în care nebunii vor fi liberi! „Este momentul să ieșim în stradă și să ne arătăm lumii ca diferiți, dar asemănători, ca oameni, nu ca paciente și pacienți”, se spune în manifestul Mad Pride.

Ca și în mesajele de emancipare ale LGBT, cele ale nebunilor mândri că sunt nebuni îmbină cereri rezonabile cu… nebunii. Printre primele figurează: „schimbarea limbajului în reprezentările media a situațiilor noastre de viață și a portretizărilor persoanelor care trec prin diferite tipuri de suferințe psihice” sau „acces la servicii de terapie și grupuri de sprijin pentru cei care locuiesc în mediul rural și în orașele mici”.

Pete Shaughnessy, unul dintre inițiatorii mișcării pentru eliberarea nebunilor, s-a aruncat în fața unui tren în 2002, aparent fără niciun motiv evident…

Așa cum eliberarea homosexualilor sau a transsexualilor a presupus rejudecarea „opțiunilor sexuale”, trăsături definitorii pentru personalitatea lor, văzute în trecut ca afecțiuni psihice, rejudecarea nebunilor presupune pentru viitor regândirea cu totul a nebuniei și, bineînțeles, integrarea manifestărilor considerate până acum ca „nebunești” în rândul celor acceptate, tolerate și, bineînțeles, mai mult, un semn al progresului societăților omenești către „minunata lume nouă” pe care o construiesc, pas cu pas, cei care se erijează în primii dintre „civilizați” și „moderni”.

Nu este nimic de râs aici! A râde pe seama nebunilor, a face bancuri cu Napoleonii de la sanatoriu, a le condamna comportamentul va deveni curând incorect politic, condamnabil și incadrat imediat în „discursul urii”. Politica de integrare, tolerare și acceptare nu poate decât să meargă mai departe și în privința …tuturor nebunilor, și a nebuniilor cele mai evidente, pentru care societatea nu găsea decât soluții medicale până acum, în înapoierea, în primitivismul său.

Cutia Pandorei a fost deschisă, iar pe viitor vor trebui găsite soluții de integrare, de incluziune socială, după tolerarea și acceptarea lor, și pentru necrofili, în fond o altă minoritate sexuală, cu o altă orientare, asupra căreia au atârnat până acum „prejudecăți populare”, pentru canibali, până la urmă niște oameni cu preferințe culinare aparte, pentru zoofili, doar o altă orientare sexuală. Pedofilii au devenit deja vocali și se află pe drumul lor spre „eliberare”, iar nebunii „clasici” vin din urmă.

Manifestul nebunilor spune că „vrem să rescriem o istorie de abuz și exploatare” și „vrem să deranjăm, nu să ne mai supunem complice discursului acuzator, moralizator sau victimizant”.

Pe viitor, ca și cei din LGBT, nebunii vor trebui să fie mândrii de ei, pentru că, precum homosexualitatea și celelalte deviații sexuale, nebunia nu este altceva decât o „manifestare a creativității și a geniului”. Nebunii nu au de ce să se rușineze, dar nu au de ce nici să se trateze. Ca și în cazul LGBT, un întreg aparat ideologic și propagandistic se va pune în funcțiune pentru sublinierea aspectelor pozitive ale acceptării nebunilor ca normali și pentru ocultarea tuturor efectelor negative ale acestei acceptări. Totul până la… nebunia deplină!

Pentru că, în final, trebuie să recunoaștem că, după tolerarea și acceptarea, chiar îmbrățișarea socială a tuturor nebuniilor sexuale, precum cele câteva zeci de genuri care există și se vor mai revendica, devine normal, acea normalitate nebună de azi, ca și nebunia deplină, nebunia recunoscută, „tradițională”, să fie încurajată în termeni de „drepturi și libertăți” și combătută în tot ceea ce presupune „constrângeri”… Parada nebunilor va trebui să ajungă și la o destinație, iar aceasta nu poate fi decât nebunia totală!

„Va veni vremea ca oamenii să înnebunească și când vor vedea pe cineva că nu înnebunește se vor scula asupra lui, zicându-i că el este nebun, pentru că nu este asemenea lor”

– Sfântul Antonie cel Mare

Loading...
loading...

4 COMENTARII

  1. Totul a inceput cu filme ca Familia Bundy, in care imbraca prostia si nebunia in haina simpatica, sunt” trazniti, simpatici, draguti ” si noi rade si spunem uite ce nebuni sunt aia si asa frumos impachetata nebunia si nebunii au ajuns MANDRI CA SUNT NEBUNI ” NEBUNATICI ” Acum mai sunt si nebunii care spun ca ca pamantul este plat ,… cineva chiar doreste cu adevarat sa ne intoarca cu vre-o 7-800 de ani in urma, si asa incepe ,cu cativa prosti si cum prosti si nebuni MANDRI sunt destui se dezvolta aceste grupari, si devin din ce in ce mai mari. Inclusiv alta idiotenie, zile de sarbatoari , in fiecare zi e sarbatoare, a prieteniei, a cainelui a soarecelui ,a pisicii, nu intelegeti gresit, eu iubesc animalele,dau numai exemple in curand ziua prostiei ,ziua nebunilor, daca mai au zile libere in calendar, traim vremurile de pe urma!

  2. Spre deosebire de occident, in Romania aceste grupuri, activeaza in parlament si in celelalte structuri ale statului, impusi de ,, proletariatul” sovietic, pe sume mari.

  3. Tot ce e bine si normal sunt încălcate în picioare de satanisti, criminali și hoti. Si tot ei se plîng. De aceea a făcut Dzeu despărțire între morți și vii, între sănătoși și bolnavi, între hoți curvari și oameni cinstiți, între minciuna si adevăr, altfel ar fi oameni animale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.