„Să avem foarte mare grijă de sufletele acestor copii!”

0

„Școala ar trebui să fie locul în care nu este nevoie să instituționalizăm valorile în care noi credem, ci locul în care transmitem valori.

Este un foarte mare adevăr că, din păcate, formalizăm foarte mult actul educațional, iar copiii nu-i mai simt pe profesori ca fiind cei care reușesc să transmită un flux de dăruire , de formare intelectuală și spirituală.

Sunt foarte mulți pedagogi consacrați care au constatat că școala de astăzi pune foarte mare accent pe transmiterea unor simple informații, fără să fie implicată în formarea concretă, spirituală, a copiilor.

Sunt copii foarte inteligenti, care reușesc să își asume competențe în anumite domenii, însă rămâne sub semnul îndoielii caracterul lor.

Una dintre preocupările majore ale fiecărui dascăl este să formeze oameni de caracter. Oameni care să știe ce înseamnă demnitatea şi rectitudinea morală.

Nu este o constatare nouă că poți să ai în fața ta un om extrem de inteligent, competent în domeniul în care s-a pregătit, dar dacă nu este un om de caracter este foarte greu să interacționezi, să comunici cu el, foarte greu te poți bucura de experiența pe care el a acumulat-o.

Să avem foarte mare grijă de sufletele acestor copii!

Sfântul Ioan Gură de Aur îi avertiza pe părinți că ei se implică în educația copiilor, însă este neglijată educația sufletului, a inimii fiecărui copil”.

  • Părintele Ignatie, Episcopul Huşilor, a binecuvântat, marţi 22 octombrie 2019, noua școală reabilitată din satul Gara Banca, comuna Banca, județul Vaslui
Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.