Deși reprezintă doar 0,01% din viața de pe Pământ, cu toate acestea, omenirea a cauzat deja dispariția a 83% dintre mamiferele sălbatice?
O evaluare extinsă a Institutului Științific Weizmann din Israel, publicată în revista de prestigiu «Proceedings of the National Academy of Sciences» (PNAS) arată că omenirea a cauzat dispariția a 83% dintre toate mamiferele și a jumătate dintre plante, de la începuturile civilizației.
Cele 7,6 miliarde de locuitori ai planetei reprezintă doar 0,01% din viața de pe Terra, arată studiul care estimează „greutatea” fiecărei categorii de creaturi vii. Bacteriile sunt o formă majoră de viață reprezentând cam 13% din total, dar plantele sunt de departe cea mai extinsă categorie – 82% din viața pe Pământ. Celelalte creaturi, de la ciuperci la pești și animale reprezintă doar 5% din biomasă.
O altă surpriză a studiului este că viața din oceane înseamnă doar 1% din toată biomasa. Cea mai mare parte din viața de pe Pământ trăiește pe uscat, iar o mare parte din ea se regăseşte în bacteriile îngropate adânc în sol.
De asemenea, studiul arată că păsările de fermă de azi reprezintă 70% din toate păsările din lume, şi doar 30% din acestea din urmă sunt sălbatice. La mamifere situaţia este și mai șocantă – 60% din mamiferele din lume sunt animale domestice, mai ales vite și porci, 36% sunt oameni, iar 4% sunt animale sălbatice.
Distrugerea habitatelor în favoarea agriculturii, tăierile de copaci și realizarea de construcții au condus la ceea ce cercetătorii numesc „a șasea extincție în masă de pe Pământ”, din istoria sa de patru miliarde de ani. Aproape jumătate dintre animalele de pe Pământ au dispărut doar în ultimii 50 de ani.
Lacomia rozaliilor, norocul Universului este ca bestia umana nu va putea parasi pamintul, depind de aer, apa, hrana si…..wc
oameni cea mai nociva specie de pe planeta,si tot oameni se auto declara civilizati inteligenti.animalele sunt cu mult deasupra omului.
Sad…but true. Si da, piesa dela Metallica completeaza peisajul…
Acesta este rezultatul tehnologiei avansate.