„Prietenul fals, mai periculos decât un dușman”

0

„Trebuie diferențiate relațiile create la locul de muncă, acelea dintre cunoscuți și relațiile dintre prieteni. O relație adevărată de prietenie înseamnă o relație fără interes. Prietenii pe care ni-i facem de-a lungul vieții ne modelează personalitatea și dezvoltarea emoțională din copilărie si până la bătrânețe.

Adesea suntem martori la situația când doi amici deschid o afacere împreună și din acel moment apare un interes financiar. În mare parte, în aceste cazuri relația de prietenie se răcește, chiar dacă uneori partenerii nu recunosc acest lucru
Se întâmplă de multe ori să ne destăinuim și să avem încredere deplină în oamenii care ne vor trăda pe viitor.

Acești “prieteni” sunt mai periculoși decât oricare dușman, pentru că un inamic nu poate dezvălui tainele necunoscute ale sufletului.
Foarte multă lume spune că după ce au trecut printr-o dezamăgire nu mai au dorința să-și facă alți prieteni.

Această abordare este total greșită, pentru că omul nu poate trăi în singurătate. Psihologii îndeamnă oamenii să învețe din aceste situații și să încerce să nu greșească în următoarele relații pe care le vor crea. Prima dezamăgire reprezintă primul test de rezistență al relației de prietenie. Prietenia adevărată se salvează. Dacă se pierde pentru totdeauna, nu e prietenie. Comunicarea eficientă este soluția oricărei probleme”

Psiholog, Maria Vârlan, Șefa Catedrei Asistență Socială a Univestității Pedagogice de Stat «Ion Creangă»

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.