Doar adevărul ne va elibera

1

De ce a obținut Iohannis încă un mandat? Din același motiv pentru care și Băsescu a obținut încă un mandat. În 2012, la referendum, o mare parte dintre milioanele de români care l-au demis pe Băsescu au făcut-o doar pentru că anunțase și susținuse tăieri de salarii și pensii, doar pentru că ai lui închiseseră spitale. Nu pentru că era un bădăran, un manipulator și un dezbinator… Nu pentru că generase și gestionase un sistem de forță antidemocratic… Să nu ne mai menajăm ca popor și să privim adevărul în față. Căci doar adevărul ne va elibera.

În acest moment, sufletul, spiritul poporului român sunt un licăr plăpând într-un ocean de beznă. Și confirmarea/ratarea istorică a propriei meniri naționale nu depind de un om sau de câțiva oameni. Depind de înțelegerea/ignorarea mesajelor menite să activeze substratul național în sensul creator al unui nou început.

Dacă poporul român va continua să alerge fericit legat la ochi urmând orbește indicațiile sonore ale celor care l-au legat la ochi, atunci fereastra de oportunitate istorică se va închide. Dacă o parte semnificativă a poporului român va deschide ochii și spiritul își va „deștepta din somnul cel de moarte”, atunci licărul va deveni soare. Deocamdată, e doar licăr plăpând.

Fie să fim destui care să ne ridicăm la înâlțimea cerută de vremurile pe care le trăim. Și fie să fim destui care să înțelegem că reconfirmarea istorică a propriei meniri naționale depinde de fiecare dintre noi, nu doar de unul sau doi.

Până în data de 24 Ianuarie, îmi voi impune o ieșire din cuvinte. Pe 24 Ianuarie, voi reveni, aici sau altfel, și voi aprinde lumina deasupra mugurilor unui drum. Un drum al celor care înțeleg că… drumul va fi propria lor creație, iar nu doar o nouă cărare bătută cu numele schimbat…

Loading...
loading...

1 COMENTARIU

  1. Craciun fericit !Asa este ,doar adevarul,intr-adevar dar suntem putini care vrem adevarul.Restul ,se complac asa cum este la momentul actual.Fata de Polonia ,Cehia chiar Ungaria ,la noi ,parca sunt multe creiere spalate .Mult prea multe .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.