Haiducia pe invers este cool

7

Noaptea, ca cinstiții, captivii multinaționalelor din guvern acordă un ajutor de stat de 330 de milioane de euro companiilor energofage, pentru a le asigura un cost al energiei mai redus.

Din 1 ianuarie 2020 se scumpește (din nou) energia și nu se cuvine ca societăți ca Alro Slatina (deținută de ruși), Dacia Renault (deținută de francezi), Sidex (deținută de indieni), Petrom (deținută de austrieci și, indirect, de ruși) să piardă din “competitivitate” plătind prețul obișnuit al energiei, ca toată lumea.

În afară de faptul că este ciudat ca niște multinaționale, campioane ale eficienței, cinstei, viziunii și planificării științifice, să aștepte cu mâna întinsă ajutoare de la guvern, stai și te întrebi dacă nu cumva cu 330 milioane euro se putea construi o parte din autostrada București – Iași – Suceava, un spital regional sau două, o mie de școli de la țară cu apă curentă și canalizare.

Stai și te întrebi dacă nu cumva cu 330 de milioane euro ar fi putut fi salvate de la faliment oricare dintre aceste intreprinderi publice: Tarom, Metrorex, Compania Energetică Oltenia, CFR Marfă, Poșta Română, Elcen sau Compania Energetică Hunedoara, unde lucrează mai mult de 100 de mii de angajați (că tot susține ministrul economiei că salvează locuri de muncă prin această pomană). Stai și te întrebi dacă nu cumva, cu acești bani, ar fi putut fi sprijiniți cei un milion de (cvasi)faliți de contractele cu băncile ca să își recapete viața furată.

Stai și te întrebi și atât.

Pentru că 2/3 dintre alegători spun că e foarte bine ceea ce se întâmplă. Haiducia pe invers este cool, ciuma roșie e nașpa rău. Ai naibii comuniști, cum încercau ei să ia de la gura săracelor multinaționale.

P.S.: Ce nu știați este că certificatele de emisii de CO2 sunt plătite de noi, consumatorii casnici, odată cu factura la energie. Marii consumatori industriali, energofagi, sunt scutiți de acest cost. Ce nu știați este că această pomană oferită companiilor energofage este de circa 500 de milioane euro anual. Adică un pic mai puțin decât bugetul anual al serviciilor secrete. Ce ar putea face societatea noastră cu acest miliard de dolari aruncați în aceste găuri negre? Lăsați, nu vă mai bateți capul.

Autor: Gheorghe Piperea

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

7 COMENTARII

  1. Daca nu acordau ajutorul,se majora pretul la energie si dadea rau pe plan electoral…oricum tot noi platim acesti bani.Orice ar fi,multinationalele n-au voie sa piarda…ca doar ele conduc lumea…

  2. Eu zic sa ne bucuram pentru tot ceea ce se intampla, pentru ca nu demult unii erau contra ciumei rosii care făcea numai rau, asa ca acum avem exact ce meritam, iar eu sunt „fan” ciuma galben albastra.
    Sa vina cu scumpiri pentru populație si cu ajutoare pentru marile multinaționale, pentru ca doriti dezvoltarea țării, asa ca va sacrificați si platiti.
    Eu am trecut prin doua procese si sa vedeti cum e cand prima dată se spune ca unul a făcut fals si uz de fals și tu câștigi definitiv si irevocabil iar la succesiune sa i se dea 70% celui care a făcut fals si uz de fals, 30% celei de a doua persoane implicare in proces si tie sa ti se ceară sa aduci un martor care sa mintă pentru tine, iar cand refuzi…Nu iei nimic.
    Dar sunt pentru desființarea issj, sunt de acord cu tot ce ne face ciuma galben albastră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.