Lupii își schimbă părul, dar năravul ba

9

În România salariul mediu brut este de  4.981 lei – august 2019 (1.000 de euro), în Germania salariu mediu e de peste 3.000 de euro pe lună. Iar prețurile sunt aproape la fel… Germanii trăiesc de 3 ori mai bine decât românii. O spune cea mai simplă matematică… Nu trebuie să fii prea deștept, să ai studii… europene!

Ați mai auzit ceva în ultimul timp despre „politica de coeziune a Uniunii Europene”, măcar expresia asta? Eu nu. Cât am fost în școală ni se spunea că este cea mai importantă politică a UE, mai importantă decât cea agricolă și chiar decât cea financiară. Ea presupunea recuperarea decalajelor dintre țările din cadrul UE. A celor sociale și economice, bineînțeles.

Am terminat în 2004 școala asta, deci înainte cu 3 ani de aderarea României la UE, și tot ce trebuia să știm mai bine erau sloganurile care se refereau la „eforturile” tuturor instituțiilor europene pentru „coeziune”, spre crearea unui „spațiu comun” în care toți cetățenii europeni se vor bucura de „prosperitatea” și „bunăstarea” pe care trebuia să le aducă traiul în comun, în libertate și armonie …și alte floricele pe câmpii. Ajungeai repede la ideea că UE, de fapt, pentru asta și există: spre a împlini acest slogan de „coeziune socială și economică”. Pentru că asta înveți dacă studiezi UE la școală: sloganuri.

Am făcut doi ani un modul de „Studii europene”, iar la sfârșitul facultății mi-am dat licența cu tema „Evoluția ideii de unitate europeană”. A ideii! Subliniez. Adică cum s-a înfiripat și cum a evoluat ideea din cele mai vechi timpuri, de la mama ei, până în zilele noastre. Spre surprinderea mea, profesorilor examinatori li s-a părut atât de original subiectul, încât nici nu m-au lăsat să prezint lucrarea până la capăt (Dar mai bine, pentru că dacă m-ar fi lăsat, probabil că ni nu aș mai fi luat examenul. Și asta pentru că, încă de pe atunci, totul în UE începuse să se întoarcă împotriva ideii de UNITATE europeană. Iar profesorii erau niște instructori de marxism-leninism reșapați…).

Apoi am mers la un master, „Studii europene”, și m-am convins cu strășnicie de ceea ce începusem să văd tot mai clar: nu se făcea școală, ci îndoctrinare! Eram înconjurat de adoratori și idolatri ai Uniunii Europene. Nu mai erau lecții, în sensul clasic, ci adevărate ședințe de spiritism, incantații primitive în jurul focului din partea unor oameni căzuți în adulație, care își pierduse mințile. Era o manipulare grosolană. După un semestru, am abandonat dezgustat. Nu aveai cu cine să vorbești în mod real, nu aveai posibilitatea de a manifesta spirit critic. Totul era aproape ca în biserică… fără să fie nimic ca în biserică. Nu pot să nu mă gândesc că oamenii ăia, masteranzii, ajunși poate și la doctorate, au „scăpat liberi” în societatea românescă și au rămas la fel de îndoctrinați, de convinși, poate și mai mult, de măreția „proiectului european”. Asemenea oameni știu multe, gândesc mult, dar nu o fac rațional, nu își confruntă cunoștințele și ideile cu realitatea. Dar e plină lumea noastră de ei!…

Au trecut 15 ani de atunci și 12 de la aderarea României. Despre „politica de coeziune economică și socială” nu am mai citit nicăieri în altă parte decât în broșurile și cărțile lor despre ei, adică ale birocrației europene despre ea însăși. Iar de văzut nu am văzut-o NICĂIERI!

Ba mi-a fost dat să aud despre „Europa cu două viteze”, ca o politică acceptată pentru ceea ce se întâmplă de multă vreme în realitate și ceea ce este specific capitalismului: cei bogați și puternici devin tot mai bogați și mai puternici, iar cei săraci tot mai pauperi și slabi. O țară, ca și indivizii, nu pot face excepție de la această „regulă de aur” a sălbaticului capitalism, cu a sa așa zisă „piață liberă”, decât sfidându-l prin curaj, demnitate și tenacitate, cărora să li se alăture condiții favorabile. România nu a făcut-o, Ungaria sau Polonia da.

După 13 ani performanțele în exploatarea României de către foștii colonizatori ai lumii (care, cum spune proverbul nostru, precum lupii, nu și-au schimbat niciodată năravurile, ci doar părul) tind către absolut: în vreme ce totul merge către UE (inclusiv oamenii, ca simplă „forță de muncă”), și cel mai mic proiect european realizat aici, pe banii UE, e prezentat ca o binefacere a mărinimoasei UE pentru bieții săi copii săraci și neajutorați de la periferie.

Românii își plătesc cotidian toate utilitățile, apa pe care o consumă o plătesc „europenilor”, gazul, lumina electrică, pădurile iau drumul Europei, roadele pământului, aproape tot ce era al lor este acum al „măreței” Europe.

Lucrurile au devenit prea evidente: suntem exploatați la sânge! …Dar mai suntem și recunoscători pentru asta: când se inaugurează un proiect european aplaudăm frenetic… Politicienii români nu vorbesc decât despre „parcursul european”. Pentru că unii, mulți continuă să nu vadă aceste lucruri, exploatarea, și să cânte ode Europei pentru „binefacerile” sale. Cine sunt ei? Dintre adulatorii și idolatrii pe care i-am întâlnit în urmă cu 15 ani. De atunci și-au construit întreaga viață în jurul credinței lor (care trebuia să fie, în cel mai rău caz, niște cunoștințe teoretice), și o viață bună, precum cea descrisă la școală pentru toți „cetățenii europeni”. În realitatea românească de azi o au numai ei și alții în cercul lor restrâns, iar pentru viața celorlalți au doar justificări care provin tot din vinovăția românilor: nu ne-am conformat destul directivelor și normelor UE, nu am știut să îi ascultăm prea bine! Pentru că o altă realizare a propagandei și manipulării a fost crearea sentimentului de vinovăție și neputință, de inferioritate în rândul exploataților. Altfel nu ar suporta exploatarea…

Și astfel românii au ajuns să creadă că niște popoare care în trecutul lor au jefuit și distrus națiuni întregi și chiar civilizații, englezi, francezi, spanioli, belgieni, sunt absolut minunate (cu ceea ce au realizat, în mare parte tocmai în urma exploatării acestea crude și criminale), iar ei, care au rezistat eroic în fața altor mari exploatatori, ca otomanii, habsburgii sau țariștii, sunt de nimic…

Pentru că imperiile, ca și cel european de astăzi, nu s-au construit niciodată pentru nimic altceva decât exploatarea coloniilor de către metropolă. Nu pentru răspândirea vreunei culturi și civilizații superioare. Acestea au fost întotdeauna doar mijloacele și modul general în care cei exploatați au putut fi aduși să adere și chiar să fie recunoscători pentru propria exploatare. Britanicii sau spaniolii au exploatat și exterminat cu Biblia în mână tot în numele unor pretinse scopuri înălțătoare. Astăzi au în mâini tratate despre „democrație”, „drepturile omului” și „statul de drept”… E o poveste veche și veșnică, care a suferit doar niște ajustări „moderne”!

Li s-a întâmplat să fie exploatați așa și au înțeles-o târziu indienii, arabii și africanii. Ni se întâmplă azi și începem să înțelegem și noi. Mijloacele sunt altele, mai subtile, indirecte, pentru că lupii și-au schimbat părul, dar năravurile ba!… Dar nimic dintre monstruozitățile acestea ale istoriei nu ar fi fost posibile fără colaboraționiști, fără „idioții utili”, oameni care își confundă propriile interese cu adevărul și se lasă cu ușurință manipulați despărțindu-se de realitatea obiectivă a semenilor lor.

Pentru mine totul nu e decât o mare lecție despre ce înseamnă propaganda și manipularea, ipocrizia omenească și cât de mult pot oamenii să trăiască în minciună și falsitate, de care astăzi suntem înconjurați!

Refugiati Help Europe

Salvați Europa de mizerie!

Europa avea refugiați înainte de marea criză a refugiaților. România este plină de oameni care nu ar putea niciodată să se îmbrace atât de bine precum i-am văzut pe așa-zișii „refugiați sirieni”, nici chiar dacă ar vinde tot ce au (pentru că nu au mai nimic sau nimic de dorit), oameni care nu ar putea să aibă niciodată miile de euro pe care refugiații le-au cheltuit pentru a ajunge în Occident. Europa are în România și Bulgaria cel puțin milioane de astfel de refugiați. Refugiați de care Europa, în întreaga sa umanitate, nu s-a îngrijit destul, de vreme ce îi are și azi, în continuare. Iar acești refugiați permanenți în propria lor viață, în propria lor casă, în propria lor țară, în propria lor Europă, erau… europeni. Da, erau cetățeni europeni! (Citește mai departe…)

Loading...
loading...

9 COMENTARII

  1. ,, Recuperarea decalajelor ” a fost prost înțeleasă de români ; și vă explic de ce ; românia avînd pămînt mai bun , lemn mai bun , petrol mai bun , cereale naturale , deci mai bune , aur mai bun ( vezi Roșia ) fructe și legume naturale , deci mai bune , normal că există un decalaj major între România și restul . Ei despre acest decalaj vorbește UE și pe acesta vor să-l recupereze PRIN FURT

  2. Uniunea Europeana e de fapt al 4-lea Reich, totul se intampla pentru Germania, tarile de la periferie sunt doar piete de desfacere, surse de forta de munca ieftina, sclavi, organe, materii prime, groapa de deseuri!

  3. Lumea este condusă de psihopați scelerați. Cât de exagerate ar fi teoriile conspirației, în ce privește politicienii,sunt nimic față de ce se întâmplă în realitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.