Mergem cu voioșie spre dezastru

4

După prezidențialele de anul acesta România a reintrat în normalitatea de dinainte și imediat de după Război, în sensul în care absolut toți actorii politici sunt trădători, marionete slujind diversele interese ale stăpânilor lor externi.

Există însă și diferențe notabile. Dacă în România de după Primul Război Mondial noțiunile precum jertfă, iubirea de țară, eroism etc. erau vii, în prezent ele sunt perimate, fără nicio valoare reală deoarece singura valoare care contează acum este cea de tranzacționare, de piață. La fel și poporul. Pe vremea aceea exista, pe vremea aceasta majoritatea covârșitoare este compusă din populație.

De-aceea acum România e împărțită în două categorii. Pe de o parte trădătorii, care prin manipularea unei mase întregi de prostovani „tranzacționează” interesele tuturor în nume propriu, realizând profituri fabuloase la nivel de individ, dar insignifiante dacă punem în ecuație cât câștigă stăpânii lor externi. De cealaltă parte sunt puținii oameni rămași conștienți, care efectiv nu înțeleg ce se întâmplă. Nu pot pricepe cum niște politicieni nuli reușesc să-i vrăjească pe proști în față, spunându-le fără ocolișuri că-i vând. Iar proștii, în loc să se revolte, sunt captivați, mândri că urmează să ajungă ori sclavi pe viață, ori carne de tun.

Am tras noi ce-am tras, ne-am învârtit în jurul cozii, dar în final am ajuns tot în mizeria care credeam că nu va mai veni niciodată. Cu unica diferență că, dacă pe vremea aceea existau și erau vizibili oameni verticali, care încercau să salveze națiunea din dezastrul spre care mergea, acum mergem cu voioșie spre dezastru. Totul sub presiunea unei generații analfabete funcțional, incapabilă să gândească sau să facă ceva, dar extrem de vocală și, mai ales, extrem de ușor de isterizat. Ăștia suntem, asta-i realitatea. Să nu ne mai facem iluzii!

Loading...
loading...

4 COMENTARII

 1. … si?
  Stam ca frunza dusa de apa…?
  Cine se ocupa de “politica” este preocupat de binele “cetatii” – intelegand mai intai “cetatenii” si apoi “cetatea”.
  Care este mesajul articolului?
  Renuntarea, acomodarea cu “mediul”, deznadejdea?
  Intrarea in recesiune – ruperea legaturii cu apusul jidanit si actiune populara de lichidare a hidrei sioniste, prin orice mijloace!

 2. Problema este marea masa de ipocriti si lasi care adimira penalii. Cica se imbraca frumos, sunt ”stilati si smecheri, or fi furat, dar cine nu ar fura?”

 3. Contează enorm de mult modelele din familie și societate. În momentul ăsta suntem în plină schimbare a valorilor morale și tendința de a alege calea ușoară este omniprezentă! E un proces greu reversibil, dacă nu imposibil !!

 4. Un popor bolnav,incult și fără o legislație bine pusă la punct e teribil de ușor de manevrat .Întâi trebuie să semănăm ogorul cu semințe bune ,să-i acordăm toată atenția cuvenită ,și apoi vom culege ce-am semănat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.