„Nimeni nu vorbeşte despre adevărata miză a desfiinţării secţiei speciale”

9

Într-o țară în care oamenii mai au încredere doar în Zâna Măseluță și în care, în curând, staborul va redeveni o opțiune, nimeni nu vorbește despre adevărata miză a desființării secției speciale.
Aceea de a îngropa definitiv abuzurile săvârșite împotriva magistraților incomozi.
Și de a o lua de la capăt, eventual…

Între țipete politicianiste și păreri emise la un pahar, niciun profesionist nu a ieșit să explice ce a însemnat și ce poate însemna conferirea competenței de cercetare a magistraților unor procurori care, în același timp, sunt părți în cauzele deduse judecății.

Nimeni nu spune că, ani de zile, de fapt, s-a încălcat flagrant dreptul la o instanță imparțială și independentă.

Cât de corect poți să judeci când știi că procurorul tău de ședință poate începe mâine urmărirea penală împotriva ta, în baza unui denunț formulat de un condamnat pe care tu, judecător corect, l-ai trimis după gratii?
Cât de imparțial te poți pretinde când ți se poate flutura, ani la rând, dosarul de urmărire penală pe numele tău, dacă dai cumva semne de prea multă independență?

Faptul că există oameni care nici măcar nu au citit raportul inspecției judiciare, dar susțin cu vehemență desființarea secției, arată cât de superficial gândim.

Politicienii par a nu înțelege că independența și imparțialitatea judecătorilor sunt mai importante decât orgoliile meschine și trebuie să rămână deasupra înțelegerilor și minciunilor politicianiste, a jocurilor de culise.

Nu am fi ajuns aici dacă justiția nu ar fi fost, de mai bine de 20 de ani, obiectul trocului murdar al tuturor partidelor politice.
Când numirea procurorilor de rang înalt s-a făcut pe principiul unu de la mine, unu de la tine, la ce să te aștepți?

Dacă cineva își imaginează că politicienii își doresc, prin desființarea secției, apărarea independenței magistraților, se înșeală amarnic.
Ei își doresc continuarea luptei anticorupție pe hârtie, garantată doar împotriva adversarilor politici, cu largul concurs al unor judecători reduși la tăcere.
Căci nu va mai avea nimeni timp să se gândească la dreptate și aplicarea legii, la corectitudine.
Vom fi ocupați să pronunțăm soluții potrivite, menite să ne asigure liniștea și libertatea.

Următorul pas va fi desființarea inspecției judiciare, reîntoarcerea la inspectorii judiciari din cadrul ministerului justiției, tribunalele populare conduse de oamenii puterii.
Totul cu largul concurs al celor care nu citesc și fac politică, deși ar trebui să citească și să nu facă politică.

Noapte buna, democrație și stat de drept!

Adriana Stoicescu, judecătoare, preşedinta Tribunalului Timiş

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

9 COMENTARII

 1. Politicienii nu o să lase justiția liberă. Dacă este independentă, devine periculoasă pentru ei, majoritatea actelor ilicite sunt legate de politic.

 2. (24) PILULA POLITICĂ

  Este un articol cam superficial in sensul că nu pune punctul pe „i”.

  1) Prima miză este Koveși. Până la urmă dacă facem lista celor care au susținut-o începând cu cei din vie dar și la nivelul UE deja mi se face pielea ca de găină;
  2) Alegerile prezidențiale au fost o copie la indigo, pardon un copy-paste, al alegerilor din 2009. Referendumuri mincinoase total neconstituționale in care ce să vezi, odată puterea executivă ataca puterea legislativă, iar o doua oară puterea executivă se băga în problemele organizării puterii judecătorești. Mai are sens să spunem că în puterea executivă se află instituțiile de forță;
  3) Câteodată noi avem o vorbă „tot răul este spre bine”, așa că devine interesant să vedem cum se va sfârși anchetarea Președintei Comisiei Europene. Mai știi poate are insomnie madam Koveși ?!?!
  4) Din punctul nostru de vedere eu zic că Justiția este total compromisă, chiar definitiv, personal având și experiența unor procese civile nu mai am nicio încredere în actul de dreptate.
  5) Poate cel mai îngrijorător aspect sau consecință este tăcerea ambasadorilor țărilor străine și a altor personalități ale UE de când s-a instalat noul Guvern, precum și tăcerea celor care au schimbat banca puterii, asta este dovadă că în fapt este vorba de interese economice;
  6) Și nu în ultimă instanță circa 30-33 % din populație au votat un președinte hoț, cu toate că sloganul de campanie electorală era „hoții în pușcărie nu în frunte statului” uite că au pus în fruntea statului un hoț. Cică mai bun un „hoț” decât o „proastă” 😉

  Așadar totul în justiție este îmbâcsit, chiar dacă mai sunt câțiva reprezentanți ai justiție care se mai zbat, probabil vor fi sufocați de lianele acestei îmbâcseli.

  Altfel este un articol care merită citit.

 3. Ca sa se termine cu trocul politic din justitie , ar trebui ca membri CCR si seful DNA sa fie alesi prin vot de catre electorat la alegerile parlamentare unii si la alegerile prezidentiale altii . Cata vreme vor fi numiti de partidele politice , vor exista disensiuni .

 4. Dacă in 30 de ani nimeni nu a făcut nimic, nici Comisia specială nu face , că doar incasează drepturi si beneficii !
  Pînă acum ce a făcut ??? Duar a dormit pe tone de bani incasați in liniște ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.