Avortul – principala cauză de deces în 2019

1

Un raport al Worldometers indică realitatea în care peste 42,3 milioane de copii au murit prin avort la nivel mondial în anul 2019. Site-ul independent colectează date de la guverne și alte organizații de renume și apoi raportează datele, împreună cu estimări și proiecții, pe baza acestor numere.

Decesele cauzate de avort au depășit cu mult decesele cauzate de cancer, HIV/SIDA, accidente în trafic și sinucideri, la un loc:

• 8,2 milioane de oameni au murit de cancer în 2019;
• 5 milioane de oameni au murit din cauza fumatului;
• 13 milioane de oameni au murit din cauza diferitelor boli;
• 1,8 milioane de oameni au murit din cauza alcoolului;
• 1,7 milioane de oameni au murit de HIV/SIDA;

Numărul avorturilor este cu adevărat tragic. Fiecare dintre aceste 42 de milioane de avorturi reprezinta o ființă vie a cărei viață a fost exterminată violent în pântecele mamei. Fiecare copil nenăscut avea deja propriul ADN unic, ceea ce îl face distinct de mama sa. ADN-ul a indicat dacă copilul era băiat sau fată, culoarea ochilor și a părului, înălțimea lor, posibile tulburări genetice, dizabilități și multe altele.

Avortul afectează oamenii dragi, persoanele din cercul nostru de prieteni și cunoscuți. Viețile copiilor care au murit prin avort nu vor fi recuperate niciodată, iar cei afectați de avort se confruntă cu consecinte pe tot parcursul vieții. Implicarea în sprijinirea femeilor în criză de sarcină este vitală pentru oricine, indiferent de ocupația pe care o are, indiferent de mediul din care provine sau de organizația/instituția pe care o reprezintă.

Conform Organizației Mondiale a Sănătății, în fiecare an se estimează în jur de 40-50 de milioane de avorturi în întreaga lume, aproximativ 125.000 de avorturi pe zi.

Potrivit statisticilor existente, din 1958 până în prezent în România au fost înregistrate aproximativ 23 de milioane de avorturi.

„A mai murit o Românie”, este expresia prin care atrăgea atenția asupra acestei statistici sumbre Mitropolitul Ioan într-o pastorală de Crăciun.

În ultima perioadă au apărut tot mai multe voci publice și organizații care militează pentru ocrotirea vieții și semnalează amploarea unei practici care ucide generații.

Este o criză, nu doar moral-spirituală, ci și socială, susțin numeroși lideri religioși, dar și politici, personalități ale vieții publice din toată lumea.

În România, opinia publică a fost sensibilizată și prin Marșul pentru Viață, care a crescut tot mai mult de la an la an. În 2019 s-a înregistrat cel mai mare număr de localități organizatoare de evenimente pro-viață: 667 de orașe și sate în România și Republica Moldova.

Primul Marș a fost organizat la Timișoara în 2008.

Presa națională semnalează că tot mai mulți medici români și instituții medicale refuză avortul la cerere.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.