„Demnitarii de rang înalt nu trebuie să dețină cetățenia altui stat!”

2
Vladimir Putin Discurs

Vladimir Putin, președintele Rusiei, a propus efectuarea unor modificări în Constituție prin care să se interzică demnitarilor de rang înalt deținerea cetățeniei altor state. Putin a propus, în mesajul anual adresat Adunării Federale, interzicerea deținerii de cetățenia a altor state pentru demnitarii de rang înalt.

„Propun să introducem în Constituție o cerință obligatorie față de persoanele care ocupă funcții importante de asigurare a securității și suveranității țării. Anume: șefii subiectelor Federației, membrii Consiliului Federației, deputații Dumei de Stat, prim-ministrul, adjuncții lui, miniștrii federali, conducătorii altor instituții federale, precum și judecătorii nu pot deține cetățenia altor state, drept de ședere sau oricare alt document care le permite să domicilieze pe teritoriul altui stat”, a declarat șeful statului rus.

Totodată, Putin a propus și înăsprirea condițiilor înaintate candidaților pentru funcția de președinte al Rusiei. Astfel, pretendenții la cea mai înaltă funcție ar trebui să locuiască cel puțin 25 de ani pe teritoriul țării, să nu dețină cetățenia altui stat sau vreun document care le-ar oferi dreptul de ședere pe teritoriul altui stat.

Sunt, așa cum a și precizat, decizii firești pentru un stat suveran, care nu poate fi condus de cetățeni ai altor state. Emblematic pentru starea de vasalitate în care se află țara noastră: președintele actual Klaus Iohannis este cetățean al Germaniei, fostul premier Dacian Cioloș era și cetățean francez, fostul procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție Laura Codruța Kovesi e cetățean american, ca și Florin Coldea, director adjunct al Serviciului Român de Informații…

Loading...
loading...

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.