Desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție este un atentat grav la independența justiției

3

Desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) este un atentat grav la independența justiției. Adică a judecătorilor, pentru că justiția este înfăptuită de judecători, potrivit Constituției.
Revenirea la vechile practici ale DNA, întărite acum de siguranța că orice ar face nu li se poate întâmpla nimic, căci și SIIJ au reușit să o distrugă, va fi de natură a arunca la coș orice brumă de independență. Cine numește procurorii în funcții de conducere, controlează justiția… iar azi politicul o face.
Secția, aflată în subordinea Parchetului General (nu cum în mod fals suntem dezinformați) era singura a cărei conducere și ai cărei procurori erau selectați de CSM, garantul independenței justiției, dintre procurori cu experiență și profesioniști.

Iar afectarea independenței nu este (doar) despre confortul judecătorului în scaun. Este despre noi toți, despre disconfortul tuturor că suntem „judecați” de niște oameni ale căror destine pot fi distruse dintr-un pix de cel ce ne-a scris Rechizitoriul.
Și doar așa se pot naște înscenările unor procurori subordonați ierarhic, potrivit legii, și toți în subordinea șefilor numiți și destituiți exclusiv politic.

După ce am văzut ce s-a întâmplat în acești ani, este cel mai grav atentat la libertatea individuală pe care îl poate da o putere politică.
Un Guvern învestit prin trădări josnice, fără alegeri, încearcă să își bată joc de un popor întreg, profitând de lipsa de educație juridică a populației și de manipularea la care este supus.
Iar Comisia Europeană, manipulată și interesată în a ne ține în sclavie le face jocul.

Ce mai urmează? Să ne împușcați pe străzi?

Loading...
loading...

3 COMENTARII

  • … “care-i” sau “cărei”?
   Este o “putere”, vopsita “autoritate”… Justitia care este impiedicata sa faca DREPTATE si pusa sa execute ordine politico-militare, adic pofte sustinute cu forta din partea cocotatilor la “putere”.
   ….
   Da’ stii care “justitie”, nu-i asa?
   Ca nu-s toti pusi in functie ca-s coruptibili, santajabili sau n-ar avea constiinta!

 1. Ti-a placut justitia in cazul Tandarei? Trebuie sa raspunda sau nu cei care au instrumentat dosarul/ lasati politica in pace, n-o mai amestecati in actul de justitie!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.