În ultimii 30 de ani, ce s-a întâmplat în România a fost și cu îndrumarea activă a ambasadorilor SUA

5

Domnule Ambasador al Statelor Unite ale Americii, mulți, foarte mulți români au așteptat cu înfrigurare plecarea predecesorului domniei voastre, Hans Klemm, care a încurajat abuzurile uriașe din justiție, Protocoalelor secrete și justiția secretă, cauționând încălcarea Constituției. A fost complice la maltratarea a mii de oameni nevinovați, dar și la instaurarea unui climat de teroare în societate. Fiind afectată puternic democrația, pentru care noi, românii, am făcut sacrificii istorice, mai mult ca alte popoare.

Numirea dumneavoastră a fost așteptată să înceteze această epocă.

Ați afirmat în primele declarații că-i iubiți pe români și sunteți impresionat de saltul uriaș din ultimii 30 de ani. Dar, totodată, că procesul de democratizare trebuie să continue.

Personal aș fi cu atât mai mulțumit dacă în mesajele viitoare v-ați exprima și grija pentru libertățile cetățenești și respectul Constituției din partea instituțiilor statului care se ocupă de ”lupta împotriva corupției”. Vă amintesc că mai mulți senatori și congresmani americani, dar și alte personalități proeminente din SUA, au declarat că „lupta împotriva corupției din România a fost ea însăși coruptă”. Nu cu asta se ocupă democrația, cu drepturile și libertățile cetățenilor?

Nu uitați că în ultimii 30 de ani, neobișnuit de lungi, ce s-a întâmplat în România a fost și cu îndrumarea deosebit de activă a tuturor ambasadorilor SUA de la București, a multora dintre ambasadorii europeni și a severilor comisari UE. Nimic nu le-a fost străin. Marile procese de ”privatizare”, crearea instituțiilor, cum să fie piața liberă, care să fie partenerii noștri economici și politici, au trecut prin birourile acestor emisari. Că România a rămas fără industrie, că pădurile au fost măcelărite, că resursele țării nu ne mai aparțin – iar noii proprietari nu plătesc taxele și impozitele cuvenite, deși au beneficiat de cele mai mari facilități de pe glob -, că învățământul și sănătatea au colapsat, dar, mai ales, că, pentru prima dată în istorie, ca un cumul al tuturor acestora, au fugit de sărăcie și spaimă 5 milioane de români din țară, este și opera lor… Sau nu? Toți ne-au spus că acesta e drumul pe care trebuie să mergem, de 30 de ani, un răstimp mai mare decât domnia lui Ceaușescu. În multe, prea multe situații, i-am aflat pe cei mituiți, dar nu și pe mituitori.

Dumneavoastră ne spuneți acum că americanii sunt cei mai buni prieteni ai României din lume. Secole am trăit într-o lume în care ”singurul prieten al României a fost Marea Neagră”. De aceea și speranțele au fost mari, că vom avea un prieten măcar de peste ocean.

Sunteți nou, prea nou în funcție pentru declarații belicoase în linia antecesorului. Vă sfătuiesc să fiți mai atent, poporul a fost aruncat într-o tragedie uriașă, dezrădăcinat și umilit, divizat și învățat să urască, până într-acolo că a devenit din ce în ce mai puțin interesat de democrație. Vă urez, la început de mandat, să fiți înțelept.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

5 COMENTARII

  1. Asa e. Coioții ăștia sunt aici pentru jaf și subjugare. Treziti-va dracu din somnul letal și aruncați peste graniță tot ce este străin de interesele noastre vitale.
    Administrează

  2. Țapul a început cu limbile la bocancii gangsterilor de pe Potomac, dar cel care ne închinat ca predare necondiționată a fost turnătorul bețiv Petrov.
    Rinocerul nici el nu mai știe unde sa lingă la deutchland sau la gangsteri

  3. 30 ani de minciuni, crime , santaj si răpiri de persoane cu acordul serviciilor secrete. Stim asta doar asa au luat pensii si salarii speciale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.