Iranienii vor război, uitați unde și-au pus țara!

6

În urmă cu cinci ani, după ce – zic eu, am înțeles bine ce se întâmpla, am scris un text: «Rușii vor război, uitați unde și-au pus țara!». Era pe când, precum la începutul lui 2020 iranienii, rușii erau cei mai răi oameni de pe pământ (pentru propaganda care ni se servește și nouă). Arătam cum rușii „sfidează” interesele americane din lume prin …poziția geografică a țării lor.

Pentru că, dacă ați observat, oficialii americani nu declară că își apără țara, ci „interesele americane”, iar acestea se întind …cât e lume, iar cine nu e favorabil acestor interese e împotriva lor.
Sigur ați observat, trebuie să fi remarcat că politicienii americani nu își apăra țara, în declarațiile lor, ci „interesele americane”. În mod fățiș, deschis. Până unde se întind aceste interese? Este, cred, în aceste condiții, cea mai bună întrebare. Până la granițele SUA? Pe continentul american? Nici vorbă! „Interesele americane” se întind atât cât e lumea. Pot fi, cu adevărat, în toate și în orice.

(Aceste rânduri, atât de puțin importante cum sunt, aduc atingere „intereselor americane”, prin simplu fapt că le descriu. Dar dacă tot le descriu, trebuie să o facă în mod realist, plecând, deci, de la sensul noțiunii atât de concrete și practice de „interes”. Prin urmare, „interesele americane”, atât de materiale cum sunt, ca oricare alte interese, nu au „prieteni” sau „parteneri strategici”, ci au doar oameni care le servesc și alții care le aduc atingere sau le periclitează. Ne-o spun chiar liderii americani. Ar fi cazul să o înțelegem și noi…)

Aceste interese au în lume regimuri politice favorabile lor și altele ostile. Când o țară și un regim, precum cel din Rusia, China sau Iran, atentează la supremația SUA, face concurență economiei americane sau își manifestă influența asupra vreunei zone de interes a SUA, acea țară neprietenă devine dușmanul „intereselor americane”, iar pentru noi propaganda o înfățișează ca „nedemocratică”, iar regimul său politic drept unul „nedemocratic”, „dictatorial” sau „tiranic” dacă nu chiar „terorist”.

De ce preferă americanii regimurile democratice, pluraliste, în detrimentul celor autoritare? E simplu. Pentru că, prin susținerea uneia sau, în cazul cel mai bun, a tuturor taberelor, obțin un regim politic favorabil „intereselor americane” (Proverbul românesc spune „când doi se ceartă, al treilea câștigă”). „Democrația”, „drepturile omului” sau „libertățile cetățenești”, „statul de drept” sunt instrumente pentru obținerea unui asemenea regim.

(În cuvintele lui Adolf Hitler, ca a observat singur „fenomenului”, lucrurile stăteau așa:„Da, Germania a fost o democrație înaintea noastră, și am fost înșelați și furați orbește. Nu!… Ce înseamnă pentru aceste hiene internaționale ‘democrația’ sau ‘statul autoritar’?! Pe ei nu-i interesează deloc! Sunt interesați de un singur lucru doar: Vreți să fiți furați? Da sau Nu? Sunteți naivi destul de mult încât să nu protestați? Da sau nu? Și când o democrație e destul de naivă încât nu se opune, atunci e bine! Dar când un stat autoritar declară: ‘De acum înainte nu ne mai jefuiți poporul, din interior sau din exterior!’, atunci e rău…”)

Că „intereselor americane” (și, deci, puterii de la Washington) nu le pasă de respectarea acestor noțiuni o dovedesc nenumăratele exemple din istorie în care SUA au sprijin dictaturi militare (precum cele din America Latină) sau regimuri despotice, precum în Arabia Saudită, care le erau favorabile.

Primii purtători și cei mai siguri ai acestor „interese americane” sunt trupele americane, armata, care marchează, evident, precum în istoria oricărui imperiu, cucerirea teritorială. Prezența militară e urmată îndeaproape de prezența corporațiilor și firmelor americane, „contractorii”, și a băncilor, care exploatează resursele în beneficiul imperiului, a firmelor mamă de acasă. În realitate trupele au rolul de a pregăti terenul și a asigura securitatea activităților economice ale corporațiilor, care finanțează și propulsează politicieni la Washington tocmai în acest scop și în măsura în care susțin interesele lor în lume. Și așa se închide cercul… Acesta este motivul pentru care, cu excepția Vietnamului, trupele americane nu s-au retras vreodată din țara în care SUA au avut baze militare și va fi motivul pentru care Trump, propulsat de nucleul dur al bancherilor și corporatiștilor americani, va face tot ce poate să nu retragă militarii din Irak.

Dacă lucrurile nu stau astfel în privința propagandei pe care o primim priviți către Arabia Saudită, un regim cu adevărat dictatorial, tiranic, în care nici nu poate fi vorba despre pluralism politic sau libertăți cetățenești, iar femeile nu au niciun fel de drepturi. Dar pentru că regimul politic este favorabil „intereselor americane”, iar corporațiile americane își desfășoară neschingherite afacerile acolo, propaganda tace cât poate de mult, ba chiar țara se bucură de o imagine foarte bună în media internațională corporatistă.

Rusia vrea razboi - Bare NATO

Ruşii vor război, uitați unde și-au pus țara!

În vreme ce amestecul americanilor în „jocurile politice” din Ucraina devine tot mai transparent, SUA investind miliarde de dolari în ”democrația” de acolo, mașina de propagandă occidentală vrea să ne facă cu orice preț să credem că rușii cei bădărani și brutali, plini de votkă, sunt în Ucraina și distrug și ucid. Nu reușește să convingă, însă strădania continuă. Sunt căutați ruși în conflictul din estul Ucrainei, și bineînțeles că ei există, așa cum în cealaltă parte a Ucrainei există americani, inclusiv militari. Dubla măsură își face din nou de cap cu mintea nostră: când rușii masează trupe la granița cu Ucraina trebuie să fie un semn evident al faptului că se pregătesc de război, când NATO aduc trupe și echipament de partea cealaltă nu este decât un semnal că vor să prezerveze pacea (Citește mai departe…)

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

6 COMENTARII

 1. În zona cea.mai bogata in țiței!dar și înconjurată de baze americane !Nu mai are scăpare!Acum fac ,,revoluție,, ca noi, apoi urmează democrația cu fata umană, și jaful sistematic. Multi se vor hrăni și de la ei,exact ca de la noi !

 2. Iran, Regimul terorii: ce a pățit sportivul care s-a plâns public că lăcașurile de cult sunt deschise, dar nu și sălile de fitness.He was arrested for asking why religious shrines are open while gyms are closed during covid. He faces death. pic.twitter.com/Mf1Qo7YcTA— Masih Alinejad 🏳️ (@AlinejadMasih) November 10, 2020)
  ”Mulțumim lui Dumnezeu că acum e după gratii. A crezut că poate face orice dorește într-o țară condusă de credințele noastre religioase”, a spus Morteza Mustafazadeh, un oficial de la Teheran, potrivit Fox News.

  Nu este singurul sportiv care are probleme cu autoritățile de la Teheran. Ali Ansari, campion la Ju Jitsu, a fost condamnat la lovituri de bici, singurul motiv fiind că are prea multe tatuaje, lucru considerat delict pe motive religioase.

  ”Orice manifestație sau critică la adresa sistemului religios poate fi considerată infracțiune”
  ”Toți ne dorim ca Reza Tabrizi să nu fie condamnat la moarte. Dar nu ar fi primul sportiv iranian care e executat”, au spus membrii organizației Amnesty International (AI), pentru sursa citată.
  Orice manifestație sau critică la adresa sistemului religios poate fi considerată infracțiune. Este ceea ce autoritățile din Iran numesc ‘dușmănie cu Dumnezeu’.”, au explicat cei de la AI.

  În 2019, peste 250 de persoane au fost executate în Iran pentru delicte non-violente.

  Iran este una dintre cele mai afectate țări din cauza pandemiei de coronavirus. 815.117 de persoane s-au îmbolnăvit și 43.417 au murit…___–-___daca nu as sti ca in orice razboi sunt ucisi si/sau mutilati si civili total nevinovati, chiar ca as cere USA sau Izraelului sa atace aceasta dictatura a barbarismului, nu o fac, insa datorita persistentei iranienilor(nu populatia) de a construi arme atomice, cred ca -la un anume moment- Izraelul ii va lovi, si-i va lovi crunt…Singura rezolvare umana este revolta populatiei si terminarea -prin orice mijloc- a acestui regim genocidal…

 3. According to various sources, in 2010, there were an estimated between 2 to 3 million Iranians living abroad, mostly in North America, Europe, Persian Gulf States, Turkey, Azerbaijan, Australia and the broader Middle East…. For the most part, they emigrated after the Iranian Revolution in 1979…”____–-____exact ca in Romania, cei mai multi au plecat dupa „revolutie”, … DE PREA MULT BINE!!!

 4. Organizatia Reporteri fara Frontiere, dupa executia jurnalistului iranian Ruhollah Zam: „Suntem socati de aceasta noua crima a justitiei iraniene”(…)___––____intr-adevar, crima este a asa-zisei justitii, pentru ca prin definitie, justitia apartine intelectualitatii, dar asa se „intampla” cand respectiva „intelectualitate” se lasa subjugata de religios, crimele, pe toate palierele sociale si de toate nuantele si grade de violenta, se tin lant…Practic Iranul are pereche in Romania, unde dupa asa-zisa revolutie, noua dictatura a intrat pe rol, desigur este vorba de DICTATURA RELIGIOASA care stie sa inspaimante politicul si astfel(tinandu-l in cleste), conduce societatea romana, chiar daca nu oficial…Iar efectele sunt omiprezente si dezastruoase, inclusiv prin referinta la aceasta pandemie pe care bor-ul o trateaza cu indiferenta sau chiar cu evidenta incitare la nesupunere la regulile sanitare…

 5. Tenismena Sorana Cirstea, primul trofeu dupa 4 ani. Romanca s-a impus la Dubai
  Jucatoarea romana de tenis Sorana Cirstea a castigat turneul ITF de la Dubai (Emiratele Arabe Unite), dotat cu premii totale de 100.000 de dolari, sambata, dupa ce a invins-o in finala pe Katerina…”____–____ bravo!* pentru SC si rusine! pentru Dubai(supranumit City of Gold), pentru un premiu TOTAL de 100.000 dolari, adica niste zgarie-branza, avand in vedere ca au un GDP(nominal) per capita de aprox. 40 MII $(/cap)** si sunt al PATRULEA cel mai vizitat oras din lume (chiar de milioane/zi) si ca mai tot „amarasteanul” cheltuie un minim de 5 SUTE dolari/zi …(* acum, nu numai frumoasa , dar si banoasa! Ei, nu chiar atat de banoasa, avand in vedere cat este de mare „Marele Premiu”!;* *Iranul, desi locul intai-in lume- la gaze si locul 3 la petrol, are abia sub 8MII dolari/cap locuitor si fara exagerare, se cam face si foamea acolo…)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.