La barbarism nu poți răspunde cu barbarism… decât dacă ești barbar

1

Decizia unilaterală a cuiva, persoană sau entitate statală, de a lua viața uneia sau mai multor ființe umane, urmată de trecerea la act, se numește crimă. Punct.
Și da, ar trebui pedepsită în urma unui proces.

Nu contează cine e făptuitorul și nu contează cine e victima.
Nu contează motivul invocat. 
Nu contează atrocitățile presupus comise de persoana/persoanele ucise.
Nu contează nici măcar dacă persoanele ucise ar fi comis crime împotriva umanității sau ar fi încălcat sistematic drepturile omului.

La o monstruozitate NU se poate răspunde cu altă monstruozitate! La barbarism nu poți răspunde cu barbarism… decât dacă ești barbar.

Într-o lume în care se pornesc războaie și “revoluții” pentru apărarea “drepturilor omului” și a “democrației”, nu mai pot fi uciși oameni cu încălcarea celor mai fundamentale drepturi ale omului, cu încălcarea dreptului la un proces echitabil. 
Măcar nu de cei care pozează în apărători ai drepturilor omului și ai democrației.

E motivul pentru care lumea civilizată a instituit începând cu anul 2002 Curtea Penală Internațională, cu sediul la Haga. Și au dat dreptul și puterea Curții de a judeca și pedepsi persoanele fizice vinovate de comiterea unor infracțiuni deosebit de grave, care aduc atingere intereselor de ansamblu ale comunității internaționale.

Un tribunal penal internațional instituit anterior pentru a cerceta crimele de război din fosta Iugoslavie a demonstrat că poate face dreptate, în pofida propagandei și împotriva intereselor marilor puteri. Deși a condamnat peste 90 de persoane vinovate de crime de război, Tribunalul ONU pentru Crime de Război de la Haga a concluzionat că fostul lider sârb Slobodan Miloșevici NU a fost responsabil pentru crimele de război comise în Bosnia. Și l-a achitat. Post mortem – căci el a fost închis de câștigătorii războiului din Iugoslavia. Până la sfârșitul vieții lui.

Da. Dreptatea nu are culoare politică. 
Sau ar trebui să nu aibă!

Poate tocmai asta e și motivul pentru care „tratatul de instituire nu a fost nici semnat, nici ratificat de câteva țări importante precum Statele Unite, Rusia, China, Israel și Irak. De fapt, Statele Unite și Israelul au semnat inițial tratatul însă au anunțat ulterior că își retrag semnătura”.

Poate că, în fața Curții, Soleimani ar fi fost achitat de acuzațiile care i s-au adus. Sau poate nu.
Nu vom ști niciodată, căci „sentința de condamnare le moarte” a acestuia a fost dată de niște Generali și a fost deja dusă la îndeplinire.

Poate că aceste state care nu au semnat Tratatul de la Roma de înființare a Curții Penale Internaționale ar trebui să renunțe la ipocrizie și să recunoască faptul că singurele motoare ale acțiunilor lor cinice sunt interesele. Interese locale, globale, dar doar interese! Nu principii. Nu valori.

Sau, până atunci, poate România nu va mai accepta lecții de democrație și/sau drepturile omului de la statele care au refuzat explicit domnia legii și a drepturilor omului la nivel mondial. Măcar așa, cei care vor fi condamnați în România la ani grei de închisoare (sau chiar omorâți) pentru „terorism” sau „doar” „corupție” vor avea statutul pe care îl merită: de condamnați politici.

Clar e că nu mai merge așa! 
Sau că lumea merge prost așa cum merge.
Clar e că lumea trebuie să renunțe măcar la ipocizie, dacă la cinism nu poate!

Ps: Îi rog pe cei care au aplaudat uciderea lui Soleimani să nu mai vorbească despre „drepturile omului” și nici despre abuzurile din justiție. Nu știți de ce? Nu înțelegeți care este legătura între cele două subiecte? Și sunteți sinceri când spuneți ce spuneți? Ar fi timp pierdut să insist în a vă explica. Mergeți și vă închinați la idolii voștri. Dar, vă rog, renunțați să pomeniți „justiție independentă” și „drepturile omului”.

Autor: Dan Chirtic

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

1 COMENTARIU

  1. Aveam încredere ca nu se va mai amestecă în interiorul altor state, dar se vede ca SUA dupa ce si-a dispersat atenția asupra sa prin montare de rachete strategice în țările de est europene , a trecut la atac direct , durînduo exact in fund de soarta țărilor est europene în caz de bombardament nuclear, si contagios cu arme cu viruși.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.