„Luați cu castraveți murați. Altă lepră care intră în politică. Îți dai seama cam ce fel de jurnalist a fost ăsta. Nu te mai chinui jegule, anunță-ne și ce servicii te plătesc! Cred că voi închide definitiv televizorul și nu voi mai citi deloc presa. Pe ăsta chiar nu am chef să îl văd nici 2 minute. Acu să te ții, bancnotă de 20j de parai, cutremure, și prostie, muultă multă prostie vărsată zilnic de grăsuțul ăsta ipocrit. Doamne, dar cum recita, cât de fals, cât de sinistru, vai de capul meu, vomit pentru a doua oară astăzi ascultând această odă către sine însuși, lătrată cu glas suav și bale la gura…”, a scris pictorul Paul Hitter.
În 2015 Moise Guran scria pe Facebook că nu detestă nimic mai mult decât un jurnalist care intră în politică. Iată mesajul complet:
„Inainte sa apara orice fel de sondaje secrete, facute de nu stiu cine, va spun doar atat: nu detest nimic mai mult decat detest un jurnalist care isi abandoneaza meseria pentru a intra in politica. E o indecenta in sine fata de ea (de meserie), fata de tine ca profesionist (cel mai des politicienii au fost mediocri in meseria lor de baza) dar este si o tradare fata de public. Daca esti jurnalist si vrei sa candidezi undeva, mai bine iei o pauza, cativa ani, sa nu te mai asocieze lumea cu ceea ce ai facut inainte”
Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) îl critică pe Moise Guran, după ce a spus că a lucrat, din toamna anului 2018, cu USR și PLUS, fără a renunța la cariera de jurnalist.
„Principala armă și protecție a jurnalistului este credibilitatea lui, credibilitate care se câștigă în ani și se pierde într-o secundă. În situațiile în care jurnalistul se bucură de notorietate, acțiunile lui pot afecta întreaga profesie.
Centrul pentru Jurnalism Independent consideră că situația lui Moise Guran ne aduce încă o dată în momentul în care devine esențial să discutăm despre standardele și normele etice ale profesiei”, arată CJI într-un comunicat.
CJI citează o declarație făcută de Moise Guran la Digi24: „N-am considerat că este un conflict de interese dacă lucrez cu ei și din toamna lui 2018 am lucrat cu ei la programe, separat, și cu USR și cu PLUS”.
„Codul Deontologic Unificat menționează că ‘pentru a evita conflictele de interese, se recomandă ca jurnalistul să nu fie membru al vreunui partid politic’. De asemenea, mai prevede și că, ‘în exercitarea profesiei şi în relaţiile pe care le întreţine cu autorităţile publice sau cu diverse persoane juridice de drept privat (societăţi comerciale, fundaţii, asociaţii, partide etc), jurnalistului îi sunt interzise înţelegeri care ar putea afecta imparţialitatea sau independenţa sa’”, potrivit comunicatului.
„Asemenea conduită afectează nu doar o persoană, ci schimbă percepția publicului asupra întregii profesii. Într-un moment în care societatea românească are nevoie atât de jurnaliști care își fac meseria cu onestitate, cât și de politicieni care să se lupte pentru binele cetățenilor, considerăm că este vital ca cele două domenii să rămână clar delimitate” – Centru pentru Jurnalism Independent.
Da,da ăsta e guralivul care spunea că pensiile celor în drept să le aibă au îndatorat până și pe nepoții, nepoților noștri. Altfel cum ar putea să se facă cunoscut?
A simțit și dumnealui sursa de îmbogățire. Da Doamne sa nu fie asta adevărul, dar tare ma tem ca asa e.
Toate mascotele posibile intră în politică fiindcă mai e de ros!
Moise Guran justifică crimele din decembrie 1989 (articol din 2014)
https://mariusmioc.wordpress.com/2014/04/23/moise-guran-justifica-crimele-din-decembrie-1989/
pe multi a prostit,asta..la Europa fm!