Naționalismul, așa cum este perceput în România

2

Am comentat la un articol al domnului Cristian Pătrașcu, «Naționalismul schizofrenic», și aș dori să clarific anumite percepții de nuanță.

„Păi, haideți să începem prin a analiza ceea ce înseamnă MANIPULARE A PERCEPȚIEI:
În DEX – dicționarul explicativ al limbii Române, spoit pe ici-colo de “strategi”, se definește NAȚIONALISMUL în felul următor:
„Doctrină politică bazată pe apărarea uneori exagerată a drepturilor și aspirațiilor naționale.
Tendință de a aprecia exclusiv și exagerat tot ceea ce aparține propriei națiuni”.
Deci, „o doctrină politică” exagerată!!!
Prostul, citește, aude la o terasă alt prost și, crezând că știe, pe lângă fotbal, și politică, zice: „naționaliștii e periculoși”…
Acum, haideți să vedem cum definesc americanii naționalismul:
„identification with one’s own nation and support for its interests, especially to the exclusion or detriment of the interests of other nations” (Adică, „identificarea individului cu propria nație și suportul acestuia pentru interesele ei, cu precădere pentru excluderea și în detrimentul intereselor altei nații).
Sau, „advocacy of or support for the political independence of a particular nation or people” (Adică – susținerea și suportul pentru independență politică, a unei națiuni sau a unei grupări de oameni).
De obicei, naționaliștii sunt puțin cam vocali, inverșunați și pătimași, mai ales când văd în jurul lor o grămadă inertă de incapacitați mintal, care și-au pierdut puterea de discernământ, căzuți în starea de hipnoză capitalist mafiotă.
Dacă noțiunea de „naționalism” se mai și distorsionează prin mass-media controlată, atunci românul va continua să cânte mantra hipnotică „deșteaptă-te române”…
Naționalismul este patriotismul cu voce!

Suveranismul, după părerea mea, este un termen diplomatic al naționalismului, folosit ca să împace și capra și varza…”

Din păcate, pe arena publică și/sau politică a Țării, au apărut naționaliști extremiști, adică o combinație dintre un patriot, un frustrat și neîmplinit (cum îi numește cineva care a participat la comentarii pe linia acelui articol) și zeamă de totalitarism.

„Naționaliștii extremiști” au fost creați de către strategia adevăraților totalitariști cu cravată și conturi justificate numai de furturi și crime.

Să vă explic…

Acestor hiene care conduc Lumea, trecând peste cadavre de țări și popoare, le este foarte frică de naționaliștii adevărați.

De aceea au inventat, și au și creat, un hibrid = naționalistul extremist, care să facă populația să rejecteze ORICE formă de naționalism, chiar cel adevărat, implementând în subconștientul maselor că a fi naționalist e ceva rău, malefic, ceva care vine și le fură noaptea perna de sub capul gol…

Toți cei care vreți dreptate în Țară și vă iubiți Țara și Neamul, TOȚI sunteți naționaliști, pentru că sunteți patrioți!

Și eu sunt naționalist…

George Mocanu

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

2 COMENTARII

  1. Natiunea este cea mai importanta, cea mai completa si cea mai complexa comunitate a vietii civilizate.(Jacques Maritain) iar nationalismul este constiinta natiunii, fara contiinta oamenii nu mai sunt oameni. Stalinist/nazistii lui Iohannis nu vor ca romanii sa mai fie oameni ,civilizati, educati cu radacini adanci in panatul Romaniei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.