„O să importăm tot și o să stăm toți pe ajutoare sociale, să ne dea europenii de mâncare!”

4

Analiza unui tânăr fermier care, în loc să emigreze, a ales să își facă o fermă de legume și să își întemeieze o familie în Ardeal! Daniel Danciu, legumicultor din județul Alba, a postat pe Facebook un video public în care vorbește despre modul în care agricultura românească este lovită din toate direcțiile, în toate sectoarele. Fermierul concluzionează că acest lucru are o țintă clară: aceea ca țara noastră să nu mai producă și să fie numai importatoare de mâncare.

„Am avut gripă porcină care s-a extins în toată România pentru că autoritățile au fost depășite de situație. Am avut la vaci limba albastră, dar aia s-o mușamalizat rapid și s-o eliminat, la oi or reușit să scoată scrapia, dar și acolo n-o mai evoluat. În schimb acum avem gripa aviară. Ne mai rămâne să aducem de la africani elefanți, maimuțe, tigri sau să ținem șobolani ca asiaticii, să mâncăm câini, pisici pentru că în România nu se mai poate produce nimic. O să importăm tot și o să stăm toți pe ajutoare sociale, să ne dea europenii de mâncare, că noi nu mai suntem în stare”, spune Daniel Danciu în video-ul postat pe pagina de Facebook a fermei sale de familie – Grădina mea cu Legume și Fructe.

Chiar dacă, pentru moment, sectorul în care activează Daniel Danciu – cultura legumelor, nu a fost afectat de vreo molimă, producătorilor li se pune piedică la accesarea surselor de apă. Fermele sunt obligate să se autorizeze la Apele Române pentru a mai putea folosi resursele de apă. În urma mediatizării acestei noi reglementări, autoritățile au decis să amâne sancționarea producătorilor agricoli care nu se conformează, însă măsura nu a fost eliminată din legislația națională.

„La legume momentan s-a amânat plata amenzilor și sancționarea noastră, dar la legume nu mai avem acces la apă. Ne mai rămâne agricultura mare unde din top 10 firme care or avut cea mai mare producție și cea mai mare suprafață de teren, una singură e cu capital 100% românesc. Deci în mare parte, din România nu a mai rămas nimic. Mulțumim guvernanților și sperăm să ne angajăm și noi la stat, să fim 18 milioane de bugetari și să nu mai producem nimic”, încheie Daniel Danciu video-ul postat din ferma sa de legume.

Preluare: agrointel.ro

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

4 COMENTARII

  1. Un popor de proști! Majoritatea muncesc,,, pe nimic,,, ca,,, aleșii sa huzureasca în bogăție,,, ca în feudalism.Câteva,,, clase,,, privilegiate,,, fără a produce nimic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.