Sarcina ingrată a Guvernului Orb-an

0

Degeaba îi mai ironizăm sau îi ”binecuvântăm” pe iluștrii executanți ai guvernului OrbAn. Ei au o misiune dificilă și ”nobilă”, aceea de-a ne vindeca de ultimele noastre naivități și stupidități ale trecutului și de-a ne extirpa glandelor și porțiunile din creier responsabile cu asemenea nostalgii și anacronisme. Evident, ”tratamentul” este doar pentru cei care nu s-au vindecat încă. Știți că diavolul Brucan ne examinase, ne pusese diagnosticul de „stupid people” și estimase că ne vom „vindeca” și vom înțelege „democrația” în vreo douăzeci de ani. N-a fost să fie, s-a cam întârziat procesul. Unde mai pui că în ăștia treizeci de ani a mai apărut și noua generație de „tineri frumoși și liberi”. Nu e’ și ei oameni, n-are’ și ei dreptul la vindecare? Acestea fiind spuse, s-a însărcinat cetățeanul Sică și guwernerul lui să ducă această dureroasă misiune la îndeplinire.

Credeți că plăvanul s-a luptat P.O.R.NO (pentru o Românie normală), de prost ce este? Nici vorbă (deși e prost grămadă, de la cap și pân’ la coadă), el știa că trebuie să ne ”vindecăm”, să devenim și noi normali, să edificăm noua societate sclavagistă, pardon, am vrut să zic capitalistă, compusă din sclavi, pardon, oameni de tip nou, supuși și ordonați, mancurtizați și corecți politic. De ce spun că ”tratamentul” o să fie foarte dureros? Din păcate, se face fără anestezie, așa este mai eficient. Se va acționa simultan pe mai multe paliere, așa că n-are cum să nu funcționeze. Cuvintele de ordine vor fi privatizarea a tot ce mai mișcă în colonie (inclusiv sistemul de pensii și de sănătate), reducerea nivelului general de trai prin creșterea explozivă a prețurilor, creșterea vârstei de pensionare și înăsprirea generală a condițiilor de trai. Totul pentru un singur scop ”nobil”, corporațiile multinaționale să prospere și să stoarcă din colonie și ultima picătură de profit, prin „eficientizarea” sălbatică a tot ce mișcă.

Da, e timpul să ne vindecam de credulitatea prostească ce ne-a făcut să ne închinăm capitalismului și „valorilor democratice” ale păpușarilor „parteneri” și „aliați” jefuitori strategici. Oricât de cinic vi s-ar părea, păpușarii ăștia care ne storc ca pe niște lămâi prin multinaționalele lor, ne consideră mărfuri, cam cum își consideră un fermier găinile. Ei știu că trebuie să ne stoarcă cât mai bine, după care ne consideră deșeuri și ne tratează ca atare. Credeți că egalizarea vârstei de pensionare cu speranța oficială de viață este din „grijă față de om”? Totul va fi „optimizat”, „eficientizat” și „corelat”, astfel ca în momentul când ”fericitul” proaspăt pensionar va dori să-și trăiască în tihnă anii de viață rămași, ce să vezi, probabil că se va îmbolnăvi. Și va intra în malaxorul „sănătății”, deținut și administrat de aceiași păpușari care ar trebui să-i plătească și „pensia privată”. Rolul malaxorului va fi să-i smulgă amărâtului și economiile de-o viață, bănișorii albi pentru zilele negre. Că dacă tot se prăpădește, ce rost are să mai rămână cu bani? Când nu mai sunt bani, ce să vezi, ghinion! Tratamentele vor fi exorbitant de scumpe, „asigurarea de sănătate” va fi considerată o glumă de care vor râde păpușarii și, oare ce urmează? Exact, ați ghicit, ieșirea „naturală” din „sistem” a nefericitului. Așa vor scăpa și de plata pensiei.

Să nu ne mai facem iluzii, despre asta este capitalismul corporatist și ”democrația” orchestrată de păpușari. Nivelul salariului mediu nu va mai avea nici o importanță, oricât de mult ar ”crește”. Nivelul prețurilor va fi gândit astfel încât sclavii, pardon, ”cetățenii liberi” să-și poată asigura doar subzistența, eventual cu mari sacrificii să mai pună ceva economii deoparte. Economii ce vor fi „drenate” tot în buzunarele păpușarilor la momentul potrivit, așa cum am explicat mai sus. Guvernele naționale vor rămâne deocamdată doar niște entități marionetă. Scopul lor principal va fi să adune taxe și impozite pe care le vor preda acelorași păpușari prin plata unor „contracte” publice. Peste nu foarte mulți ani probabil că aceste multinaționale vor prelua în mod direct administrația, întâi a orașelor, apoi și a „țărilor”, în fapt, a coloniilor, pentru a „eficientiza” și această activitate. Așa cum dăduse imperiul englez unor firme private monopolul administrării coloniilor, așa se va face în viitor la scară planetară și cu randamente mult mai mari. Deja miroase a republică mondială, nu-i așa?

Trebuie uitate toate harnelile și poveștile cu capitalismul cel „competitiv”, „valorile democratice” ale „lumii libere și prospere”, „grija” față de om și de „drepturile” sale, domnia legii și alte asemenea bazaconii.
Nu există nici o „competiție” reală în economia „pieței libere”. Există doar monopoluri uriașe pe diferite domenii (culmea, deținute de aceiași păpușari) ce strivesc în calea lor pe oricine ar îndrăzni să li se împotrivească, inclusiv guvernele țărilor „suverane și independente”. Doar între micii oameni de afaceri mai există deocamdată o competiție strânsă, în cele mai multe cazuri fiind vorba de luptă oarbă pentru supraviețuire. Dar în curând, și aceste mici afaceri vor fi înghițite de hulpavele corporații. Practic, nu va mai rămâne nimic, vor înghiți tot, inclusiv profesiile liberale. Până atunci, mai sunt lăsați ăia mici să se mai sfâșie între ei. E un spectacol amuzant pentru păpușari, în genul luptelor de gladiatori la vechii romani.
În ce privește „lupta politică” și sistemul de „justiție” farsa atinge proporții apocaliptice. Totul este dirijat și aranjat în mod ocult, prin pârghii subtile, șantaje și „câmpuri tactice”, pentru a servi acelorași ”nobile” idealuri ale lumii ”libere”, acapararea tuturor resurselor de către stăpânii păpușari.
Nu ne rămâne decât să ne rugăm lui Dumnezeu să ne dea puterea să supraviețuim ”tratamentului” ce ne așteaptă în anii care vin.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.