Soarta lui Julian Assange depinde și de noi! Semnează petiția pentru eliberarea sa!

7

Până în ziua de astăzi, la Londra, Julian Assange a fost închis timp de șapte luni în cea mai crudă izolare și puternic medicat, în Belmarsh, o închisoare de înaltă securitate construită în 2011 pentru a-i întemnița pe cei mai periculoși teroriști.

Deoarece judecătorii îi refuză drepturile cele mai elementare, Julian Assange este izolat și ținut închis în condiții inumane, uitat de mass-media, fără aproape niciun contact cu avocații săi, neputând să-și pregătească propria apărare. El nu poate ieși din celula sa decât treizeci de minute pe zi.

Potrivit raportorului special al Națiunilor Unite, Nils Melzer, el este „supus unei torturi psihologice cu consecințe fizice grele, punândui-se în pericol viața”.

Înainte de asta, Julian Assange a locuit șase ani într-o cameră a ambasadei Ecuadorului din Londra, un refugiu de unde încă mai putea, cel puțin, să facă față campaniilor calomnioase orchestrate. Prin urmare, el a fost privat de libertate timp de șapte ani.

Sănătatea sa s-a degradat considerabil în ultimele luni. Când s-a prezentat la Curtea de Justiție din Westminster, pe 21 octombrie 2019, era mai slab, dezorientat, abia își putea recunoaște prietenii și nici nu-și poate pronunța propriul nume, nici data nașterii.

Ceea ce i se reproșează lui Julian Assange este, pur și simplu, publicarea unor documente, păstrându-și sursele nedivulgate, prin crearea site-ului web WIKILEAS, care protejează informatorii și jurnaliștii din întreaga lume, pentru dreptul nostru de a cunoaște adevărul în singura speranță că „Dacă minciunile vor provoca războaie, adevărul va aduce pace”.

Publicând evidențele incontestabile ale mii de crime și cazuri de corupție, Julian ne-a oferit una dintre cele mai mari șanse de a salva sufletul democrațiilor noastre pe cale de dispariție. Vom profita de această șansă?

Între timp, nicio lege nu poate justifica o astfel de încarcerare, un astfel de tratament care îi afectează demnitatea, capacitatea de a se apăra, viața.

Putem participa, mai departe, la indiferența generală și tăcerea mass-media, la o astfel de încălcare a drepturilor fundamentale sancționate prin decrete internaționale privind libertatea, demnitatea umană, dar și libertatea de exprimare și libertatea presei, care sunt bazele democrației?

Astăzi, Julian Assange. Cine urmează?

Care informator? Care jurnalist? Care editor sau autor? Ce artist?

Noi, personalități ale lumii culturii, care ne asumăm o responsabilitate specifică, suntem conștienți de urgența absolută cu privire la sănătatea lui Julian Assange.

NOI CEREM ELIBERAREA IMEDIATĂ A LUI JULIAN ASSANGE.

Prin acest apel pentru respectarea dreptului omului, ne alăturăm petiției începute de multe mișcări civice din întreaga lume și invităm pe oricine să facă acest lucru.

Semnează petiția aici!

„Mor. Și mă tem că și libertatea presei și democrația mor odată cu mine”

„Mor. Încet, dar de neoprit. Sunt epuizat și am pierdut mult din greutate. Însingurarea forțată mă omoară. Am doar contacte răzlețe cu lumea exterioară. Totul pentru că am făcut publice crimele de război. Pentru că am deschis ochii societății și pentru că am arătat ceea ce guvernele nu vor să se știe. Mor. Și mă tem că și libertatea presei și democrația mor odată cu mine” (Citește mai departe…)

Loading...
loading...

7 COMENTARII

  1. Edward Snovden, a fost ceva mai norocos, din Hong – Kong s-a refugiat la Moscova, nu la Londra. Probabil, ca acum mănâncă o pâine bună, unsa gros cu unt și icre negre, oferindu-si serviciile de înaltă calificare și competenta dușmanilor de ieri, prietenilor de azi.

  2. Noi trebuie sa invatam din lectia de viata pe care ne-o arata Assange. Sa fim diplomati, dar nu prosti, sa luptam dar sa nu ne expunem individual, sa nu uitam nimic, sa nu iertam nimic din crime si manipulari. Sa nu inchidem ochii la nedreptatile mici care duc la cele mari! Adevarul trebuie sa traiasca, odata cu noi si pentru noi!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.