Solidaritatea este o sursă uriaşă de putere

2

Mult timp s-a cultivat pornirea de revoltă a românilor, direcţionată însă către piste false, către un război româno-român. Sentimentul de indignare e legitim, însă el trebuie să dezvolte şi să întărească tocmai unitatea dintre noi, pornind de la conştiinţa a ceea ce suntem împreună ca ţară, ca popor.

Atunci când el este folosit pentru a crea dezbinare, haos, uitarea rădăcinilor şi dorinţa de a pleca mai repede din această ţară sau de a avea o „ţară ca afară”, ajungând să ne fie ruşine de ceea ce suntem, dacă nu chiar să ne dispreţuim cu înverşunare pe noi înşine, nu facem decât să devenim o masă de manevră în războiul altora. Sentimentul de indignare autentic nu poate fi distructiv nici faţă de noi înşine, nici faţă de cei din acelaşi neam cu noi, de care suntem legaţi profund printr-o istorie, credinţă, limbă şi cultură comune. El trebuie să declanşeze o energie pozitivă, din care ne „hrănim” pentru a lupta în războiul real dus împotriva poporului român, fără a ne lăsa angrenaţi într-un război artificial, din care vom ieşi şi mai dezbinaţi, şi mai storşi de energie, şi mai demoralizaţi.

Acea energie pozitivă vine din solidaritatea dintre noi, fiindcă solidaritatea este o sursă uriaşă de putere, iar puterea noastră vine din interior. Neînţelegând aceasta vom apela mereu la forţe din exterior, crezând că doar acestea ne vor rezolva problemele interne, vom căuta să aplicăm reţete din afară, care mai degrabă ne redefinesc şi ne falsifică, uitând sau nevrând să ştim cine suntem, ce avem şi ce ni se potriveşte.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

2 COMENTARII

  1. Romanii sunt solidari doar la necaz ,suntem un popor de individualisti pe care doar un sistem educational corect si democratic il poate transforma intr un mare popor,dar nu mai avem educatori adevarati s au vandut pentru un pumn de dolari celor care ne vor vesnic obiditi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.