Bun venit în liberalismul absolut: Omul mașină!

6

Ministrul liberal al Sănătății a spus că pacienții români vor beneficia de tratamente în funcție de câți bani au. Va fi precum asigurările mașinilor, cei cu mai puțini bani își fac asigurare simplă, cei cu mai mulți bani își fac Casco. „E ca la mașini”, a lămurit lucrurile Victor Costache.

Cât a mai ultragiat această declarație a ministrului Sănătății, prin care sugera o corespondență, o paralelă între om și mașină. „Ce mai freamăt, ce mai vuiet!”… Dar aceasta este liberalismul adevărat, în finalitatea sa, liberalismului nefardat, neacoperit de sloganuri „dulci” și „umaniste”, adică „populare”. Nu vă gândiți la asta când auziți expresia „mecanismul pieței”? Nici „angrenajul social” sau „angrenajul economic”?

Totul este redus la acest mecanism, iar omul devine, firesc astfel, o rotiță, un element, o mașină-unealtă, care are de îndeplinit, în final, un rol strict economic, toate aceste roluri, însumate, având singura orientare și misiune de a aduce „plusvaloare”, „creștere economică”, care se traduce prin „profit” pentru stăpânii acestei doctrine și, în fapt, ai ”gândirii” liberalilor, posesorii finanței, capitalului.

Personal, când am citit aceea declarație, nu am crezut că e adevărată, mi-am spus că trebuie să fie un alt fake-news. Dar nu pentru că nu aș fi crezut că așa gândește un liberal, ci că niciunul dintre ei nu poate fi atât de prost încât să o mărturisească atât de deschis. Adică să fie atât de prost de sincer, de fapt, în cazul de față. Dar cea mai mare parte a liberalilor știu prea puțin sau înțeleg prea puțin din propria doctrină asumată, ca să realizeze unde duc așa zisele lor „credințe politice”, care este finalitatea lor.

Iar apoi mi-am amintit de Rokefeller cel bătrân, miliardarul american, care la 101 ani, când a „crepat”, avea vreo șapte transplanturi (doar cele cunoscute): adică, cum ar veni, avea tot ce își dorea în afară, da’ înăuntru nimic nu mai era a lui… Nu-i asta o ironie?…

În final, ăsta e liberalismul clasic, absolut, cu omul ca o altă rotiță în angrenajul economic, iar ce a făcut ministrul Sănătății nu e nimic altceva decât să aducă lucrurile la adevărul absolut. Așa inconștient, cum s-a aratat el…

Din astfel de idei, mai mult sau mai puțin conștientizate, se naște, precum Venus din apele turbate ale mării, capitalismul sălbatic, care, „nu are mamă, nu are tată”, iar a cărui deviză neexprimată este „Scapă cine poate!”, „Se bucură de viață cine poate”. Un adevărat darwinism social, în locul celui puternic din natură, supraviețuitorul, dar mai ales cel care prosperă fiind șmecherul afacerist, golanul politic, speculantul financiar, dar înainte de toate deținătorii „mijloacelor de producție” de bani.

Acel capitalism care are nevoie de clasa de mijloc, ca să muncească din răsputeri, mai puțin pentru sine, dar cel mai mult pentru prosperitatea absolută a celor mai bogați. Are cea mai mare nevoie de cei săraci, sunt vitali!, pentru că au misiunea fundamentală de a-i păstra sub un terorism continuu pe cei din clasa de mijloc, speriați permanent să nu ajungă precum ei și dispuși astfel la orice compromis, mai ales în situații de criză generalizată, pentru a-și menține poziția, echilibrul precar: salarii mici, condiții de muncă grele, program prelungit… Iar deasupra stau marii corporatiși și marii finanțiști, care stăpânesc întregul joc, schimbă regulile din mers, subteran, sub protecția așa ziselor „mecanisme ale pieței libere”. Ei nu pierd niciodată! Asta este regula esențială! Asta e schema! Funcționează perfect! Nu vor să o schimbe, nu au niciun motiv.

Iar acesta este motivul general pentru care sunt înlocuite popoarele europene astăzi cu emigranți mai puțin pretențioși și buni de muncă: pentru trimful capitalului. Liberalismul nu are nevoie de oameni și nu lucrează cu oamenii, ci cu mașini-unelte.

Iată ce declara, în 2015, Jeb Bush, fratele fostului președinte republican George W. Bush și fiul altui fost președinte republican, George H. W. Bush, un exponent al liberalismului, înscris pe atunci în cursa electorală internă a Partidului Republican, pentru a fi desemnat drept candidat la președenția țării: „Economia are nevoie de emigranți, pentru că sunt mai fertili. Emigranții crează un motor pentru prosperitatea economică”… Iar „prosperitate economică” se traduce cel mai bine prin prospertatea absolută a plutocrației…

Sclav Bogat Capitalism

Economia și inșii fertili, buni de muncă grea

Oamenii sunt reduși la funcția de producători-consumatori și puși exclusiv în slujba unui sistem economic în care 1% din populație deține 40% din întreaga bogăție, iar 80% dețin doar 7%. În aceste condiții, devine normal ca acești „indivizi”, „inși”, „persoane”, „forță de muncă”, „unități statistice”, „subiecți” atât de nesemnificativi pentru clasa bogată și conducătoare să ajungă să fie priviți ca animale de prăsilă de care economia are nevoie, precum agricultura primitivă odinioară de animalele de povară și de plug. Mai rămâne să fie căutați la picioare și la dinți. Puțin altfel se întâmplă deja (Citește mai departe…)

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

6 COMENTARII

    • Asha este ..
      Cine are bani .traieshte .shi.este stimat
      Iar ,restul….mor .nici doi bani.nu.se dau pe noi…nici lavspitale .nici nicaieri ..nici in casa ta …

  1. In primul rind cei care comenteazâ,ar trebuii sâ se intereseze cum se practicâ acele sume date pentru sânâtate și cum sunt decontate atit la stat și privat și apoi sâ comenteze. Dar noi intodeauna ne aruncâm fârâ sâ ne documentâm clar prin cei care au stabilitate de ședere intr-o țarâ dezvoltatâ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.