„Europa suntem noi și nu trebuie să ne conformăm elitelor epuizate de la Bruxelles”

4

Premierul Ungariei, Viktor Orban, în discursul despre starea națiunii, 16 februarie 2020:

„Faptele arată că ultimii zece ani constituie deceniul cel mai reușit în istoria Ungariei în ultimii 100 de ani.

La 100 de ani de la sentința cu moartea care a fost Tratatul de pace de la Trianon suntem în viață și Ungaria este încă aici. Nu numai că suntem în viață, dar ne-am și desprins din strângerea unei încercuiri dușmănoase.

Istoria a oferit o nouă șansă popoarelor din Europa Centrala pentru a construi – pe baza intereselor naționale ale fiecăruia – un nou sistem de alianțe, astfel încât să putem să ne apărăm împotriva amenințărilor atât din Est, cât și din Vest.

În ultimii zece ani, am învățat că Europa nu se află la Bruxelles. Europa suntem noi și nu trebuie să ne conformăm elitelor epuizate de la Bruxelles. Mai înainte credeam că Europa este viitorul nostru, astăzi știm deja că noi suntem viitorul Europei.

Soluția creșterii este restabilirea respectului față de sentimentul național.

Am considerat că ori vom găsi o cale, ori o vom crea noi. Dar, pentru că drumurile desemnate de Bruxelles și Washington nu erau viabile pentru noi, am fost nevoiți să facem o cale nouă. După 10 ani, se poate spune cu suficientă modestie: am inventat-o și am creat-o.

Dacă le-am fi acceptat sfatul, acum Ungaria ar fi într-o secție a unui spital, iar perfuziile împrumuturilor de la FMI și de la Bruxelles ar atârna din membrele ei, iar robinetele împrumuturilor ar fi dirijate de George Soros.

FMI a fost trimis acasă, împrumuturile au fost rambursate înainte de termen, au fost create 850.000 de locuri de muncă, a fost eliminată viața de parazit, finanțele sunt din nou în regulă, angajaților li s-a oferit respect și apreciere, familiile au primit recunoștință, a început unificarea națiunii, iar comunitățile maghiare de peste granițele Ungariei au fost conectate cu patria mamă.

Națiunea noastră știe că Ungaria este înainte de toate”.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

4 COMENTARII

  1. Nu știu dacă are sau nu dreptate. Dar nu cred ca vot face ceva singuri. O parte este gargara însă . Sa mai așteptăm puțin și vom vedea ce se va intampla

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.