Să râdem cu Pompeo: „Secretul succesului nostru este respectarea suveranității și neinterferența în afacerile interne”

4

Funny people, americanii ăștia!… Mike Pompeo, secretarul lor de stat, a declarat la Munchen că „Secretul succesului nostru este respectarea suveranității și neinterferența în afacerile interne și în alegerile statelor”. Am râs!… În sală: aplauze furtunoase, prelungite, apoi ovații în picioare. Am crezut că o să se prăpădească și ăia de râs, că-i vreun număr de stand-up …dar nu! Erau chiar solemni…

Asta se întâmplă chiar după ce parlamentarii germani au dezbătut o moțiune pentru expulzarea ambasadorului american, acuzat că se amestecă în treburile interne, pentru că, într-un ultim mesaj cerea retragerea din Iran a întreprinderilor germane.

La noi, ultimul ambasador, cel venit la sfârșitul anului trecut, s-a și …neinterferat în afacerile interne declarând ce vor face președintele și guvernul …I-a scăpat: „O Românie puternică economic este cel mai bun partener pe care Statele Unite ale Americii îl pot avea. În consecinţă, va fi şi un aliat militar puternic, iar acesta este cursul pe care îl vom urma cu preşedintele Iohannis şi premierul Orban”.

Cum mai spunea Pompeo? „Neinterferența în alegerile statului”? Fostul ambasador sugera pe cine ar trebui să voteze românii după protestele împotriva fostului guvern din 2029: „Sper că acei protestatari şi alţi oameni vor mărşălui din nou către secţiile de votare atunci când va sosi momentul să-şi exercite puterea supremă …am deplină încredere în cetăţenii acestei măreţe ţări în acest an electoral şi în dorinţa lor de a avea un guvern care să-i slujească bine”.

Iar după alegeri, același ambasador a certat alegătorii români: „Votanţii români au vorbit. Au ales candidatul care le-a plăcut cel mai mult. Este greu să înţeleg modul în care ei au gândit”.

În Rusia, cu ocazia protestelor din 2019, neautorizate de autoritățile locale din Moscova, Ambasada americană făcea apel la cetățenii Rusiei să ia parte la acțiunile neautorizate. Ambasada SUA la Moscova a publicat traseul acțiunii neautorizate, planificat „minut cu minut”. Guvernul l-a amenințat pe ambasador, de asemenea, cu expulzarea.

Exemplele pot continua la nesfârșit, cu toate că, de obicei și ca și regulă a diplomației americane, modaliățile de …neinterferență în afacerile interne sunt mult mai subtile.

Secretul succesului american este manipularea prin mass media, îndobitocirea maselor prin divertisment, cu America producător mondial monopolist de la care trebuie să ia lumină restul lumii, este prezentarea negrului drept alb (precum în acest caz), cu speranța că în fiecare țară se vor găsi destui politicieni și comentatori ipocriți și interesați care îl vor vedea asemenea, este șantajul economic asupra țărilor care nu respectă „recomandările” americane. Secretul american este minciuna și jaful sub acoperirea sloganurilor strălucitoare (precum „drepturile omului”, „libertate”, „separația puterilor în stat”, „stat de drept”) cu complicitatea unor politicieni locali corupți și supuși, „idioți utili”. Secretul succesului american în lume este exportul de „democrație” cu armata ca vârf de lance, spre copierea, cu voie sau fără de voie, a „modelui american”, prezentat în restul lumii numai în modul cel mai idilic, dar care produce acasă cel mai mare număr de oameni fără casă, cea mai mare rată a celor deținuți în închisori, una dintre cele mai mari rate ale criminalității, unul dintre cele mai scăzute niveluri de educație…

Dar cel mai mare succes al plutocrației americane (pentru că despre succesul său este vorba aici, în realitate!), precum acasă, așa și în lume, este minciuna și ipocrizia, într-adevăr, pe care liderii politici le practică cu cea mai mare nonșalanță și naturalețe…

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

4 COMENTARII

  1. Şi dacă nu se vor găsi acei politicieni şi comentatori ipocriți, armata americană este prezentă peste tot şi îi va înființa. Bine, România este o excepție, aicea s-au ridicat poalele mult mai înainte ca americanii să-şi dea seama de importanță geostrategică a țării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.