„Avem rafturile goale pentru că în loc să finanțăm agricultura, am mărit bugetul SRI!”

5

S-au dat bani pentru SRI în loc să se sprijine dezvoltarea agriculturii și integrarea prin zootehnie a producției naționale de cereale! Este mesajul unui cunoscut fermier român care constată că „rafturile goale din magazine arata politica agricolă din ultimii 30 de ani”.

Pe fondul numărului tot mai mare de cazuri confirmate cu noul coronavirus, rafturile cu alimente sunt golite de românii care doresc să își asigure hrana în situația unei eventuale crize.

„Rafturile goale din magazine arată politica agricolă din ultimii 30 de ani. Distrugerea fermierului local. Dacă în urmă cu o lună se importa masiv, acum avem pe rafturi producția locală, adică nimic. Când stabilisem să se aloce fonduri pentru a ne produce animalele în țară, guvernul a hotărât să transfere aceste fonduri către SRI! Rezultatul se vede acum pe rafturi. Fermierul e de vină ca întotdeauna…”, a spus fermierul Puiu Ilisei, fondatorul brandului de carne de pui «Pilis» din județul Călărași.

Fermierul Ilisei face referire la două măsuri legislative care, deși au fost promise crescătorilor de animale, nu au primit finanțare de la bugetul de stat. Este vorba despre schemele de ajutor de stat menite să sprijine fermele de păsări și de suine care fac reproducție, ambele programe fiind de interes național întrucât crescătorii importă la acest moment cea mai mare parte a puilor de o zi și a purceilor.

Preluare: agrointel.ro

Așteptăm tirurile cu mâncare din import când România ne poate hrăni!

Fermierii români, mai ales cei mici, țăranii noștri, au avut mereu dificultăți cu vânzarea produselor din ferme. Românii au pierdut obiceiul de a cumpăra de la fermier, de la țăran, în condițiile în care mâncarea importată a umplut rafturile magazinelor. Mesajul pe care-l transmite fermierul Romulus Oprea, cultivator de cartofi, este că România e capabilă să ne hrănească și că ar trebui să ne învățăm această lecție dureroasă (Citește mai departe…)

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

5 COMENTARII

  1. Nu probleme SRI ului e, e problema pensiilor speciale si plata partidelor care nu fac nimic pt. agricultori…fiti mai obiectivi si corecti si rationali…deschideti va ochii si gandirea…

  2. Raul cel mai mare pentru poporul român este sri, nu exista ceva mai veninos pe planeta ca sri, nici Mossad nici KGB nici Rothschild, nici macar moartea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.