De unde cumpărați produse alimentare și altele de tot felul?

0

Primul pas să ajutăm economia locală, zguduită de cutremurul puternic declanșat de Coronavirus, este să sprijinim întreprinzătorii și producătorii locali.

Dacă le cumpărăm produsele, salvăm de la dezastru una sau mai multe familii (patron, vânzător, furnizor de materie primă, transportator).

Asta înseamnă #responsabilitate în momente de criză: să ne gândim în primul rând la cei mai vulnerabili de lângă noi. Magazinele medii și cele mici, de cartier, rezistă cu greu, iar curând vor fi puse în fața unei încercări și mai mari, în perioada de vârf a infecțiilor cu Coronavirus, care se anunță a fi în luna aprilie.

Responsabilitatea vine, însă, la pachet cu #solidaritatea, iar eu mă aștept să vedem dovezi clare în acest sens și din partea comercianților.

În aceste zile, am primit mesaje în legătură cu mai multe bonuri de casă de 500-600 lei pentru cumpărături care, în mod normal, nu ar fi costat mai mult de 100 – 200 lei. Făină, cartofi, banane, lămâi, spirt, toate la prețuri cel puțin triplate!

E rușinos și complet inuman să profiți de criză pentru a stoarce și ultimul bănuț de la oameni pe care frica îi face să meargă la magazine, să se aprovizioneze, unii în exces!

Nu doar producătorii și întreprinzătorii locali trebuie susținuți mai mult în perioada următoare, ci toți producătorii și întreprinzătorii români de bună-credință!

Dincolo de măsurile statului, fiecare dintre noi putem ajuta economia românească să rămână în picioare, în momente în care epidemia de COVID-19 clatină totul.

Daniel Olteanu, deputat, președintele ALDE Vaslui

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.