„Nu este important ce spun oamenii faimoși. Trebuie să vorbim despre lucruri într-o manieră adecvată”

0

În timpul unei conferințe de presă, întrebat despre coronavirus și dacă crede că echipa sa, Liverpool, ar trebui să continue să joace în perioada în care cazurile de boală se înmulțesc, antrenorul Jurgen Klopp a dat un răspuns perfect rațional și de bun simț, dar – trebuie să recunoaștem!, cu totul neobișnuit pentru zilele noastre.

Aceste câteva minute ar trebui difuzate și redifuzate pe toate posturile așa zise „de știri” din România în emisiunile cărora oameni care nu au nicio meserie, sau pregătiri și specializări ambigue și diplome universitare pe bani vorbesc, ore în șir, dar, și mai mult, dau lecții, despre orice și se prefac că le știu pe toate. Unii de o cu totul altă specializare decât cea acre îl face abilitat pe cineva să vorbească într-un domeniu specific, precum un inginer ca „CTP”, nu se pricepe numai la presă sau politică, sau numai la economie și geopoltiică, dar are printre expertize și filmul și tenis, ca și alte sporturi, literatura sau artele, de fapt, orice, și le tratează pe oricare cu o egală cădere, în virtutea faptului că este „formator de opinii”… Cu opiniile care se formează astfel ar putea să fie o mare problemă!… Dar România este, în cele din urmă, țara lui Tatoiu, o gospodină intitulată „comentator”…

În concluzie, să-l întrebi pe Jurgen Klopp despre coronavirus este ca și cum ai întreba-o pe Greta Thunberg despre …încălzirea globală. Numai că primul are mintea și bunul simț de a răspunde așa cum a făcut-o, iar Greta este un copil naiv și teribilist manipulat și împins în față de oameni fără scrupule.

„Uite, ce nu îmi place în viață este că pentru un lucru extrem de serios este importantă opinia unui antrenor de fotbal. Nu înțeleg asta! Aș putea să te întreb eu pe tine, pentru că ești în aceeași poziție ca mine.

Nu este important ce spun oamenii faimoși. Trebuie să vorbim despre lucruri într-o manieră adecvată. Nu oameni care nu au nicio cunoștință, ca mine, să vorbească despre ceea ce ar trebui să vorbească oameni cu cunoștințe în domeniu, care să le spună oamenilor: ‘faceți lucru ăsta!, faceți asta!, faceți asta!’, și totul ar fi bine, sau nu. Dar nu antrenorii de fotbal. Eu nu înțeleg asta. Politică, coronavirus… De ce eu?! Port o șapcă de baseball în cap și sunt bierberit prost.

Trăiesc pe planeta asta și vreau ca această planetă să fie sigură, sănătoasă și le doresc tuturor numai bine, absolut!, dar părerea mea despre coronavirus nu este importantă. Dacă cineva îmi spune că jucăm fotbal, jucăm fotbal, pentru că cred că oameni mai deștepți au spus că putem juca fotbal. Nu voi lua eu decizii”.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.