Vom mânca tot gunoiul UE dacă nu consumăm produse românești

10
Produse traditionale bucovinene

Nu mai este un secret pentru nimeni că suntem o mare piață de desfacere a gunoiului european! De la alimentele de baza, până la medicamente. În fecare zi români consumă gunoi european.

Oameni buni, trebuie să conștientizăm că și noi avem o mare parte din vină consumând aceste produse de import, care sunt de o calitate inferioară față de produsele care se găsesc pe piață europeană. Încurajăm această piață să se dezvolte din ce în ce mai mult.

Lăsând la o parte interesele meschine ale politicienilor, trebuie să înțelegem că este o prioritate încurajarea consumul de produse autohtone. Haideți să fim solidari pentru lucruri bune! Nu v-ați săturat să vedeți în toate hypermarket-urile cartofi din Egipt, ceapă din Olanda, roșii, castraveți, pepeni și prune din Turcia, vin din Spania, Franța, Italia, brânză din Bulgaria, produse de îngrijire fabricate în UE etc.

Din fericire producători mai există, pământ încă mai avem, dar au pus monopol pe piețele de desfacere. În Franța Hypermarket-urile își vând în proporție de 80% produs autohton și 20% produs de import. Valabil și pentru restul țărilor europene. În România este invers.

Faptul că, măcar teoretic, cumpărând produse autohtone, poţi ajută economia și producătorii autohtoni să nu se sufoce de tot. Americanii, francezii, nemţii, spaniolii își vând produsele proprii în propriile magazine de desfacere. Pe vremuri aveam și noi Alimentară și Aprozarul. S-au dus pe apă sâmbetei și nu există absolut niciun interes că aceste magazine de desfacere să mai existe. Noi trebuie să facem loc gunoiului european. Să ni-l îndesam pe gât și apoi să ne tratăm cu medicamentele lor!!! Este normal să existe și importuri, dar la noi se importă în proporție de 90%, iar de exportat probabil că exportăm 10% din produsele noastre. În perioada ianuarie – aprilie 2019, România a exportat 20 de tone de unt în Uniunea Europeană, dar în aceeași perioadă a importat 3.450. Vă spune ceva asta!

Produsele fermierilor și agricultorilor români ajung hrană pentru porci și noi mâncăm roșii injectate din Turcia! Știm că este mai comod să mergem la Hypermarket, dar gândiți-vă, înainte de a avea acest impuls, că le mâncați toate rahaturile de care ei nici nu s-ar atinge!

Consumând orice tip de produs FABRICAT ÎN ROMÂNIA, putem susține piață muncii, putem genera o creştere economică și putem mânca și bea mai curat. Dacă nu o facem pentru niciuna dintre acestea, măcar să o facem din mândrie! Nu trebuie să mai așteptăm să facă alții ceva pentru noi, trebuie să începem noi să facem ceva. Cu pași mici, încet, încet. Spune NU gunoiului european! Pune-i copilului tău în farfurie un piure făcut din cartofi românești, cu unt românesc și cu sare românească și ai să vezi că iese mai gustos decât cel făcut din cartofi egipteni, unt franțuzesc și sare poloneză.

Și pentru tot suntem astăzi înspăimântați de „virusul ucigaș”, ce să vezi!

„Toată planetă caută la această oră un medicament contra coronavirusului, însă surse din domeniul militar românesc spun că acest remediu s-ar putea foarte bine produce la noi, la Institutul Cantacuzino. Sau ce a mai rămas din el!

Este vorba de bătrânul Polidin, cu care au crescut generații întregi în această țară! Am putea să avem acest medicament, dacă am mai avea unde să-l fabricăm. Din păcate, așa cum știm, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară ‹Cantacuzino› a fost pus pe butuci Sub diverse pretexte, ba că trebuie echipamente noi, ba că sunt clădirile prea vechi ori vaccinurile de slabă calitate. Adevăratul motiv este unul singur – România nu trebuia să fie lăsată să-și producă singură vaccinurile când poate să le importe pe multe milioane de dolari” (sursă citată bpnews.ro)

Va mulțumim că ați avut răbdarea să citiți până la capăt și dacă nici voi nu mai vreți să consumați gunoi european, distribuiți „povestea” mai departe! Spune NU gunoiului EUROPEAN!

Campanie România Unică de încurajare (nu de instigare la ură) a consumului de produse românești (www.romaniaunica.com)

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

10 COMENTARII

  1. Nu vreau sa devin patriot , mancind toate gunoaiele autohtone. Faceti un control sever al produselor si producatorilor, pentru a avea incredere in produsele romanesti….si vom consuma produse romanesti.

    • Nu este vorba de patriotism este vorba ca parintii tai si bunici tai te au crescut cu produse romanesti dupa nume ori esti turc ori ungur pacat ca teai nascut in aceasta tara sfinta

  2. Cu siguranță! Ca urmare, producătorii și comercianții români trebuie să fie extrem de corecți, fără a specula și eroda încrederea consumatorului român. Așa doar, vom câștiga toți românii.

  3. Eu îmi cresc în ogradă păsări și animale, îmi cultiv în grădină toate produsele de care am nevoie și fraierii, să mănânce toate porcăriile europenilor care produc cancer. Du-te bă nenorocitule de român, care, ești nenorocit și cumpăra de la țăran din ogradă dacă ai fost fraier și ai dat gospodăria țărănească pe un apartament la oraș…, nu cumpăra cancerul europenilor.

  4. DA..DAR PRETUL URCA…; PENSIILE SUNT ASA CUM SUNT…; BRANZA ESTE AMESTECATA.., IGIENA LASA DE DORIT ; RAR ..SUNT PRODUCATORI..CARE SE RESPECTĂ..

    • Deci aveti temeri ca branza este amestecata de producatorii autohtoni ? dar stiti cumva ce cumparati din supermarket _? si cu ce pret kg ? dublu de multe ori fata de cei autohtoni si calitatea este indoielnica …asa ca …..

  5. Dacă un UE se produce și se consuma ” gunoi” de ce au placat 4 milioane de români în occident ? Sa mănânce gunoiul Italienilor, Nemților, Englejilor și unde sau mai dus.?? Și în afara de asta mulți nici nu mai vor sa vina înapoi sa mănânce aici ” eco” și mai sănătos !!???

  6. Pai cand imi cere 100 pe un kg de carnati, 120 de lei pe un kg de jumari sau 200 de lei pe un kg de sorici… Cum dracu sa cumpar de la ei? Mai bine iau gunoiul din europa, ca pe ala mi-l permit.

  7. Nu e un secret pt nimeni ca putorile natonslust bolsevice fac spume, tot trambitati ci idle voastre rusofile dar voi botanisti gasiti tot mai putini, la munca putori rusofile ca nu suntem botanusti ….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.