Partenerul din umbră al administraţiei americane

0

Cea mai mare armată de mercenari a lumii, Blackwater (acum denumită Xe Services) a vândut servicii clandestine de spionaj transnaţionalei Monsanto. Blackwater şi-a schimbat numele în 2009, după ce a devenit cunoscut în toată lumea în urma denunţurilor de abuzuri în Irak, inclusiv masacrarea civililor, dar continuă să fie cel mai mare contractant privat al Departamentului de Stat în materie de servicii de securitate, altfel spus, pentru a practica terorismul de stat oferind guvernului posibilitatea de a-l nega.
Mulţi militari şi foşti ofiţeri CIA lucrează pentru Blackwater sau pentru una dintre firmele pe care aceasta le-a creat spre a devia atenţia de la răul său nume şi a genera şi mai multe câştiguri din vânzarea de servicii nefaste – care merg de la informaţii şi spionaj până la infiltrări, intrigi politice şi antrenament paramilitar – altor guverne, bănci şi firme transnaţionale. După Scahill, afacerile cu transnaţionale – precum Monsanto, Chevron sau giganţi financiari precum Barclays şi Deutsche Bank – se desfăşoară prin firmele deţinute de Erik Prince, proprietarul Blackwater: Total Intelligence Solutions şi Terrorism Research Center. Acestea au aceiaşi manageri ca şi Blackwater.
Unul dintre ei, Cofer Black, cunoscut pentru brutalitatea lui pe când era director al CIA, a semnat contractul cu Monsanto în 2008 ca director al Total Intelligence.
Blackwater este un vechi contractor paramilitar al SUA și compania a fost angajată pe mai multe teatre de operațiuni militare ale SUA, acolo unde soldații americani nu pot face măcelul care îl cere clasa politică de la Washington. Această grupare a fost și în Irak, unde, în 2007, au fost implicați în măcelul din Piața Nisour din Bagdad, eveniment în care au împușcat populația irakiană revoltată de dezastru pricinuit de administrația americană, omorând 17 civili neînarmați, printre care majoritatea femei și copii și rănind alte câteva zeci.
Apoi ei au fost trmiși de la Washington să fie „polițiști” în Ucraina, în special în estul țării, unde se manifesta o tendință de apropiere de Rusia și unde populația este majoritar rusofonă.
Un reprezentant al Serviciilor de Securitate ucrainiene spunea că „guvernul și actuala președenție ucrainiană au decis să atragă mercenari străini, care vor servi ca poliție politică și securitatea statului”.

Grupul mercenarilor americani este specializat în lupte de stradă și au la activ sute de intervenții criminale în zona Golfului, în Afganistan și nu numai.

Firma de pază și intervenții armate Greystone Limited, americană, cu state vechi pe teatrele de luptă criminale americane, a fost achiziționată de Blackwater, care după cum am arătat, mai acționează și sub numele de Academi. Compania este înregistrată și are sediul în Barbados și angajează personal militar specializat pentru acțiuni de destabilizare la comandă peste tot pe glob.
În Ucraina ei doreau să acționeze în zona industrială din est, unde populația rusă este majoritară.

Se ştie deja că Blackwater Worldwide, cea mai mare armată privată din lume, are legături directe cu CIA şi este partenerul din umbră al administraţiei americane, având uriaşe profituri de pe urma războiului din Irak. Mai puţin cunoscute sunt însă strânsele legături dintre Blackwater, Cavalerii de Malta, Opus Dei.
Fondatorul Blackwater a primit o educaţie iezuită şi este Cavaler de Malta. Prince este co-fondator. Tatăl său, Edgar Prince este unul dintre pilonii „Coaliţiei”, a lui Gary Bauer. În 1980 familia Prince s-a unit cu o altă familie puternic conservatoare din SUA, când sora lui Eric, Betsy, s-a căsătorit cu Dick DeVos, fiul fondatorului firmei de multi-level-marketing Amway. „Sunt cei mai importanţi finanţatori ai cauzelor de extremă dreaptă din SUA. Cu milioanele pe care le deţin, aceste familii au propulsat activişti formaţi în spiritul fundamentalismului în poziţii de putere”, scrie Scahill.
Un alt personaj important din conducerea Blackwater este membru Opus Dei şi Cavaler de Malta. Este vorba de fostul inspector general al Pentagonului, Joseph Edward Schmitz, care a devenit, în 2005, directorul de operaţiuni al Blackwater şi face parte din consiliul de conducere al Prince Group. Fratele său, John P. Schmitz, este căsătorit cu sora Columbei Bush (soţia lui Jeb Bush, fratele mai mic al fostului preşedinte SUA).
Un raport elaborat, în 2007, de Claudio Fava confirmă legăturile dintre Blackwater şi Ordinul Suveran Militar de Malta. El arată că „Malta este una din bazele operaţionale ale Blackwater” şi dezvăluie implicarea acestora în Programul de Extrădări Extraordinare, cunoscut mai bine în România sub numele de „Închisorile CIA”. Toate acestea au fost posibile datorită relaţiilor sus-puse pe care firma le are în administraţia americană.

Joseph Schmitz, fostul Inspector general al Pentagonului, care avea ca sarcină să verifice şi să supravegheze aceasta firmă, a devenit între timp vice-preşedinte la Grupul Prince şi consilier general la Blackwater. Bush l-a angajat pe Fred Fielding, fostul avocat al Blackwater, în locul lui Harriet Miers, principalul său avocat. Ken Starr, procurorul care a împiedicat acuzarea fostului preşedinte Bill Clinton în scandalul Whitewater (etimologic „apă albă”) a devenit consilier la Blackwater (etimologic „apă neagră”). Acesta a avut numeroase întâlniri cu Curtea Supremă pentru a contracara procesele intentate de rudele angajaţilor Blackwater, morţi în misiuni sau în condiţii suspecte. Toate aceste conexiuni l-au făcut pe John Warner, fostul preşedinte al Comitetului de Servicii Militare al Senatului, să numească compania Blackwater „partenerul nostru tăcut în războiul global”.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.