Piramidă lui Maslow și fricile noastre

0

S-a întâmplat să-mi parcurg anii existenței între două regimuri.
Știu ce-nseamnă să nu fi avut apă caldă, să mi se raționalizeze curentul electric, pâinea și alimentele de baza.
Am fost dusă să cant ce vremuri minunate trăim, când nu simțeam nimic de natură minimalului entuziasm …impus.
Apoi, am trecut …dincolo, văzând cum se demolează ce se construise, iar din mușuroaiele noii prefaceri izvorau cârtițe cu rol de lideri. Noii lideri!
Anii s-au dus, așteptând că lucrurile să se așeze, cumva.
Din păcate, la cei din generația mea, s-au …așezat doar ridurile.

Acum, văd cum o țară întreagă intră în carantină, cum economiile scârție, prefigurând o altă criză și cum populațiile sunt nevoite să se adapteze la noi paradigme.
Oamenilor le este frică și e firesc ca în mințile acestora să încolțească temeri, anxietăți. Nu toți suntem construiți identic. Unii reușim să ne menținem raționali și liniștiți. Alții, căpătăm fobii.
Perturbarea „piramidei lui Mlasow” este un fenomen declanșator de temeri. Indivizii au nevoi pe care trebuințele le ierarhizează, începând cu linia vitală și ajungând la cea a completării existenței primare cu necesități superioare.
Situația actuală generează efecte în perturbarea acestei piramide.

În fiecare familie există apropiați, care trăiesc în țări mai afectate, zborurile avioanelor au fost oprite pe acele segmente, iar unele rafturi ale magazinelor au fost golite, preventiv.
Personal, asociez această nouă manifestare mondială unei acțiuni voluntare, țintită până la un punct și scăpată controlului.
Chiar dacă teoria conspirației este dusă în derizoriu, personal, nu am cum să nu știu că lumea dintotdeauna s-a războit, încercând să controleze teritorii și zone de influență.

Joaca cu piramidă lui Mlasow pare o țintă care vine de undeva din centrele specializate în a cutremura lumea pentru culegerea de către declanșatori a unor roade.
Cred că suntem abia la începutul vederii unor efecte.

Să ne rugăm pentru liniștea și sănătatea lumii, sperând că ceea ce am putea numi „binele” să triumfe!

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.