STAȚI ACASĂ❗️❗️❗️

0

Vă rog să luați foarte în serios acest îndemn și să încercați să îi convingeți și pe cei din jur de importanța respectării unor reguli simple, care ne pot ține ÎN SIGURANȚĂ ȘI SĂNĂTOȘI în aceste zile.

De la spălatul des pe mâini până la curățarea tuturor suprafețelor cu care intrăm în contact, cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool, aceste lucruri simple înseamnă RESPONSABILITATE și ne țin departe de epidemia care, vedem, afectează zilnic tot mai mulți oameni.

Vreau să înțelegem cu toții că măsurile impuse de situația de urgență în care ne aflăm sunt PENTRU BINELE NOSTRU, și că, deși avem deja anumite interdicții pe care le acceptăm cu greu, pentru că ne dau obiceiurile și viețile peste cap, trebuie să facem tot ce ține de noi să le respectăm.

De asemenea, vreau să vă rog ca, în gândurile noastre bune, să nu uităm să le mulțumim celor care, în această perioadă, nu pot să stea acasă, pentru că sunt la datorie și au grijă de noi.

MULȚUMESC!

Transmiteți mai departe măsurile de mai jos, pentru că informația corectă, exacta, ne ajută să luăm cele mai bune decizii când vine vorba de sănătatea noastră și a celor dragi

Atenție ❗️❗️❗️NU se închid orașe și NU e cazul raționalizării de alimente sau materiale, așa cum vor să ne sperie unii inconștienți în mesaje FALSE, care circulă pe rețelele de socializare și de mesagerie.

Însă, începând de astăzi, conform unei Ordonanței militare:

⭕️ Se închid restaurantele și barurile, sălile de fitness, saloanele de înfrumusețare.
Comercializare produselor alimentare, a băuturilor alcoolice și nealcoolice este în continuare permisă în spațiile de tip „drive-in”, „room-service” sau prin livrare la client.

⭕️ Se suspendă toate activitățile culturale, științifice, artistice, religioase, sportive, de divertisment sau jocuri de noroc, de tratament balnear și de îngrijire personală, realizate în spații închise.

⭕️ Se interzice organizarea și desfășurarea oricărui eveniment care presupune participarea a peste 100 de persoane, în spații deschise.
Organizatorii evenimentelor organizate și desfășurate în spații deschise, ce presupun participarea a maximum 100 de persoane, sunt obligați să dispună măsuri care să asigure distanța de minimum 1 metru între participanți.

⭕️ Este suspendată activitatea de examinare pentru permise de conducere, pentru o perioadă de 30 de zile, cu posibilitatea de prelungire a acestei decizii. De asemenea, sunt reduse la maximum activitățile de relații cu publicul ale instituțiilor din subordinea MAI.

⭕️ Poliția Română preia în organizare poliția locală.

⭕️ Medicii rezidenți se prezintă până la ora 12:00 pentru includerea la ture în secțiile specialității lor, în timp ce rezidenții pentru medicina familiei se prezintă la DSP pentru a fi alocați pe ambulanță sau repartizării în funcție de necesități.

⭕️ Conducătorii autovehiculelor de transport marfă cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 3,5t au obligația ca, în punctul de trecere a frontierei, să aibă asupra lor și să poarte mijloace individuale de protecție, precum dezinfectant, mănuși, mască pentru față și să prezinte documente care atestă traseul de deplasare până la destinație.

⭕️ Conducătorii de autovehicule care sosesc din „zone roșii” sau „zone galbene” ori au tranzitat aceste zone, nu se supun măsurilor de carantină sau izolare, dacă la prezentarea în punctul de trecere a frontierei nu manifestă simptomatologie asociată infecției cu coronavirusul SARS-CoV-2.

⭕️ Se suspendă toate zborurile efectuate de operatori economici aerieni spre Spania și din Spania către România, pentru toate aeroporturile din România, pentru o perioadă de 14 zile. Măsura intră în vigoare începând cu data de 18.03.2020, ora 18.00, ora României.

⭕️ Se prelungește măsura suspendării zborurilor efectuate de operatori economici aerieni spre Italia și din Italia către România, pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 23 martie 2020.
Aceste măsuri nu se aplică zborurilor efectuate cu aeronave de stat, zborurilor de transport marfă și corespondență, umanitare sau care asigură servicii medicale de urgență, precum și aterizărilor tehnice necomerciale.

Daniel OLTEANU, Deputat de Vaslui

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.