Un curcubeu și un mesaj pe care trebuie să îl păstrăm cu toții în minte: TOTUL VA FI BINE!

0

E un mesaj care, în Italia greu încercată, a devenit unul național – «Andrà Tutto Bene».

Cu o condiție: să #stămacasă și să respectăm regulile impuse prin #stareadeurgenta ❗️❗️❗️

Nepoțica mea a desenat și ea, cum fac aproape toți copiii din lume în aceste zile, un curcubeu.

Pentru autorități, însă, inclusiv pentru cele din Bârlad, nu e loc acum de optimism, ci de realism, pragmatism, trebuie să vedem puse în aplicare CELE MAI BUNE, SIGURE ȘI RAPIDE MĂSURI de combatere a răspândirii infecției cu coronavirus.

Îmi scriu mulți bârlădeni care au mers ieri și astăzi la serviciu sau să se aprovizioneze cu cele necesare, că nu au văzut pe nicăieri în oraș dozatoare cu dezinfectant.

Cred că e OBLIGATORIU să fie instalate astfel de aparate în zonele unde încă există trafic mare de persoane (cum sunt piața sau stațiile de autobuz), pentru a limita cât mai mult riscul de infectare.

În plus, cred că este OBLIGATORIU ca acțiunile de igienizare și dezinfecție să fie extinse asupra TUTUROR mijloacelor de transport în comun, după fiecare cursă tur-retur, în stațiile de taxi, în autogară, dar și la spațiile comerciale din piață (tarabe).

Mă aștept ca, în urma declarării stării de urgență, Primăria și Consiliului Local Bârlad să pună în aplicare sau să contribuie la acele măsuri care țin de autoritatea lor și care pot dubla măsurile luate la nivel central. Mă refer aici și la acele cozi pe care zilnic le-am văzut în oraș la plata taxei de salubritate, cozi care înlesnesc, nu opresc propagarea coronavirusului.

Rog Primăria și Consiliul Local să analizeze următoarele propuneri:

1️⃣ Plata taxei de salubritate din bugetul local, până la ridicarea restricțiilor, când cheltuielile aferente pot fi recuperate de la contribuabili. Cozile la plata taxei de salubritate sunt o compromitere a eforturilor de a limita răspândirea coronaviruslui.

2️⃣ Suspendarea plății taxelor și impozitelor locale până la ridicarea restricțiilor la nivel național (deci fără o dată anume).

3️⃣ Dezinfectarea mijloacelor de transport în comun după fiecare cursă tur – retur (dacă se va mai permite circulația acestora).

4️⃣ Dezinfectarea mijloacelor de transport public care parchează în autogările din Bârlad (dacă se va mai permite circulația acestora).

5️⃣ Achiziționarea a 1.000 dispensere cu dezinfectant pentru toate zonele orașului.

6️⃣ Muncă la domiciliu pentru toți angajații a căror prezență fizică la serviciu nu e neapărat necesară (în sectorul bugetar, de la primar în jos; dispozițiile se pot da și pe e-mail / la telefon).

7️⃣ Achiziționarea de către Primăria Bârlad, în regim centralizat, de stocuri de dezinfectant, săpun, spirt, măști de protecție, mănuși, cu scopul de a le pune la dispoziția cetățenilor, GRATIS, în fiecare cartier, în cazul scenariilor viitoare ale epidemiei.

8️⃣ Scăderea impozitelor pe proprietate / deduceri fiscale pentru firme pentru toată perioada restricțiilor (de când au început, nu doar de la declararea stării de urgență), pentru că acestea, practic, nu se pot folosi în mod normal de bunurile pe care le dețin, pentru a-și desfășura activitatea.

9️⃣ Achiziționarea unui echipament de testare Real time PCR și a 1.000 kituri de teste pentru testarea în masă a bârlădenilor reveniți din străinătate (mai multe autorități din țară au făcut deja demersuri în acest sens). E necesară testarea în masă, e recomandată de Organizația Mondială a Sănătății, în acest moment sunt foarte puține teste realizate la nivel național, câteva mii, în condițiile în care cifrele ne arată că sunt zeci de mii de români reveniți doar din Italia!

🔟 De asemenea, rog Prefectura să asigure informarea la nivel de scară de bloc cu mesajele de informare oficiale, FĂRĂ NICIUN NUME DE POLITICIAN, cu privire la regulile care trebuie respectate de fiecare cetățean.

Fondurile pentru susținerea acestui program de măsuri, la nivelul municipiului Bârlad, există: am încheiat 2019 cu excedent bugetar, deci cu bani necheltuiți.

Dacă mai aveți și alte sugestii, vă rog să le lăsați în comentarii!

STAȚI ACASĂ, informați-vă din surse corecte, ieșiți din casă doar pentru strictă necesitate și TOTUL VA FI BINE!

Daniel Olteanu, deputat, președintele ALDE Vaslui

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.