„Ai internet, ai carte. Nu ai, ghinion”

0

Vechiul proverb a fost rescris de liderii PNL, care, în mod oficial, au scumpit accesul la școală, pe care îl condiționează de accesul la internet.
Cu jumătate din numărul total de școli în mediul rural, Guvernul Orban le impune părinților, printr-un ordin al ministrului Educației, OBLIGAȚIA să asigure copiilor nu doar echipamente tehnice pentru a putea participa la cursurile online, ci și conexiune optimă la internet.
E o zi neagră pentru învățământul românesc, din cel puțin trei motive:
1. Liderii PNL confirmă și încurajează ideea că școala de stat NU este gratuită și aruncă responsabilitatea pe umerii părinților, care, pe timp de criză și chiar dacă locuiesc în sate izolate, sunt OBLIGAȚI să facă rost de laptop, telefon smart sau tabletă, și de abonament la internet.
2. Liderii PNL calcă în picioare toate eforturile făcute până acum pentru a asigura ȘANSE EGALE la educație, pentru toți elevii, indiferent de județul din care provin. În Vaslui, de exemplu, peste 70% din unitățile de învățământ gimnaziale se află în mediul rural, acolo unde, înainte de a căuta semnal la internet, cei care știm realitatea de pe ulițe ne zbatem să muncim pentru a duce întâi apă, săpun și toalete funcționale în interior.
3. Liderii PNL ne oferă încă un exemplu că habar nu au de lumea reală, din afara birourilor din București. În loc să se preocupe să găsească soluții simple, în acord și cu condițiile de viață ale elevilor de la sate (mai multe lecții televizate, de exemplu), asistăm la un exercițiu absurd de impunere forțată a cursurilor online, când nici școlile și nici părinții nu au resursele tehnice necesare. Cu alte cuvinte, SĂ FIE!, ce contează că NU E DE UNDE și nici CUM de pe o zi pe alta???
Poate că unii părinți au de unde să împrumute tablete și calculatoare pentru copiii lor, însă ce facem cu aceia ai căror părinți abia au ce să le pună pe masă, în această perioadă? Sunt condamnați la abandon școlar și analfabetism?
Când copiii României strigă după ajutor ca să învețe, înseamnă că s-a terminat cu gluma!
Când vă apucați să guvernați pentru români?

Foto: https://www.libertatea.ro/stiri/mesaj-copil-dobrogea-ministrul-educatiei-2964340

Daniel Olteanu, deputat ALDE de Vaslui

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.