Ce avem de învățat, dragii mei compatrioți?

2

AUTONOMIA. Trebuie să învățăm să ne descurcăm singuri. UE și-a dovedit limitele în momentul în care era mai mare nevoie de ea. Fiecare pentru el în momente de criză. Sunt curios cum vor justifica deontologii marele ajutor inexistent primit de la UE în acest moment de cumpănă.

PUTEREA. Forța contează. Peștele mare îl mănâncă pe cel mic. Uitați-vă cum se fură prin confiscare materialele sanitare de către cei care pot. De ce o fac? Simplu. Pentru că pot. Cum ar zice teoreticienii: de la the force of right la the right of force. Restul: mitologie și barbologie prin canalele de propagandă. Sunt curios cum vor justifica deontologii marile nedreptăți morale comise de cei care pot face asta pentru simplul fapt că dețin o bâtă mare în mână.

ELITELE. E o mare diferență între liderii pufoși copți în laboratoarele civile cu epoleți și liderii adevărați. Ce ne mai place democrația pe bază de STS și de voturi la Paris unul la trei secunde. Ce ne mai place să fim conduși de genii mediocre, aduse la putere prin mijloace specifice, și care acuma nu știu pe unde să mai scoată cămașa. Alegeri anticipate. Alegeri anticipate everywhere.

REINDUSTRIALIZAREA. De treizeci de ani încoace ne-am distrus sistematic industria proprie și acuma am ajuns să fim la mila altora. Nu știm să mai producem nici măcar măști medicale și combinezoane, darămite ventilatoare, paturi de spital sau alte chestii complicate. Sper să ne dăm seama măcar în al treișpelea ceas cât de iresponsabili am fost, o generație întreagă, și să ne reindustrializăm și să nu mai dăm țara pe mâna altora.

DEMNITATEA. Ne place condiția de slugă. Ne place să plecăm grumazul prea repede. Ne place să fim iobagii altora. Din păcate, sunt prea puțini românii care să își dorească să ridice fruntea din pământ. Vă place cum ne trimitem căpșunarii cu avionul, să culeagă sparanghelul stăpânilor noștri?

STRATEGIA. GÂNDIREA PE TERMEN LUNG. Suntem o țară care nu e în stare să gândească dincolo de următoarea săptămână. Vă place cum ne doream să facem alegeri anticipate, când o lume întreagă ardea? Vă place cum ne-am distrus industria, iar acuma suntem la mâna altora? Vă place cum ne-am vândut terenurile agricole? Vă place cum am închis spitalele, că ne-au spus stăpânii că nu sunt eficiente? Vă place cum n-avem rezerve strategice de materiale? Vă place cum nu suntem pregătiți de criză? Ce vă mai place gândirea strategică, românii mei elitiști…

DEMOCRAȚIA. Democrația e foarte bună, mai ales atunci când e moartă și îngropată. Legile și Parlamentul sunt un fleac peste care dictatura se poate așeza oricând, cu repeziciune. O să tot avem parte de democrație la proțap lunile și anii următori. Mă rog, și până acum a fost o mascaradă. Măcar de acum încolo e pe față, nu mai ne prefacem.

DIASPORA. Diaspora e foarte morală și necesară, mai ales când răspândește boala în mod iresponsabil. Ani de zile diaspora a demonizat România și fraierii care au ales să rămână în ea. Acum, dintr-o dată, diaspora și-a descoperit profundele rădăcini românești și n-a știut cum să dea mai repede să fugă înapoi în țară. Să nu uităm să le dăm drepturi extinse de vot. Doar ei salvează țara, nu-i așa? Să nu uitați să #rezistați în continuare, dragii mei diasporezi necesari!

PROGRESIȘTII. DEONTOLOGII. TEFELEII. Deontologii și tefeleii sunt detrimentali bunului mers al societății. Unde sunt indignații de tefeliști când țara arde? Se ascund ca șerpii și ca șobolanii, să uite lumea de ei. Se piaptănă ca baba geostrategică, propunând tot soiul de teme fanteziste: să facem veceuri pentru transgenderi sau să nu mai toaletăm copacii prin București. Nu se mai leagă nimeni cu lanțuri de gardul Guvernului. Nu mai aruncă nimeni cu vopsea și cu urină pe zidurile ministerelor. Sper ca această criză să fie un duș rece pentru țară, să ne dăm seama cât de distructivi sunt acești ticăloși.

BĂTRÂNII. Am demonizat o întreagă felie a societății: bătrânii. O haită întreagă de deontologi i-a demonizat pe toate părțile, întărâtând tinerii împotriva acestora. Și-au bătut joc de părinții și de bunicii noștri. I-au făcut cu ou și cu oțet. Le-au aruncat în scârbă bani pe jos. Și-au dorit să scape naibii odată de ei, că le încurcă fengșuiu, le sufocă viitorul, că votează aiurea și că le consumă resursele și aerul și viața. Iar acuma a dat dintr-o dată pioșenia peste ei și nu mai pot de grija lor. Nu mai știu cum să dea din gură să clameze că vor să le salveze viețile. Vă place cum ne mor bătrânii? Sper să nu vă mai placă, ticăloșilor…

CADRELE MEDICALE. S-au cheltuit resurse considerabile de propagandă pentru a demoniza un întreg segment social. Iar acuma ne dăm seama câtă nevoie avem de ei. Băsescu i-a îndemnat să plece din țară. DNA-ul i-a vânat cu dosare penale. Deontologii i-au tăvălit pe unde i-au apucat. Și acuma ei de fapt sunt adevărații eroi ai acestor zile. Nu știu ce ne-am fi făcut dacă nu aveam o elită medicală profesionistă, care să reușească să convingă bicisnicii politicieni de la putere că fac prostii și că trebuie să se oprească din a fi iresponsabili. Slavă Domnului că i-au convins, măcar și într-al doisprezecelea ceas. De-abia aștept să treacă criza, să începem să ne batem joc de medici din nou…

INSTITUȚIILE TRADIȚIONALE. Pojghița de misecuvenism și de figuri în cap crapă la prima presiune a istoriei. Când lucrurile încep să se împută, tot biserica, armata și familia contează. Back to the roots, cum ar zice Trump. Cât s-au chinuit progresiștii lu’ pește prăjit să demonizeze aceste necesare structuri sociale. Și acuma tot pe ele ne bazăm.

AGRICULTURA. Atunci când se împut lucrurile, tot la mâncare ne gândim cu toții. Săraca piramidă a lui Maslow, cum funcționează ea ireproșabil. Să vedem cum scoatem cămașa cu mâncarea în lunile următoare, în condițiile în care cei de acum de la putere disprețuiesc acest sector productiv și n-ar ști ce să mai facă să-l îngenunche, să-l vândă la străini cu totul.

PRIVATIZAREA. Vă place cât de necesară e privatizarea sănătății? Dar a pădurilor? Vă place cum au acționat spitalele private în această criză? Au tras storurile, au închis tejghelele, ne-au pupat pe portofel și ne-au promis că vor redeschide prăvălia când se termină balamucul. Atunci o să se întoarcă înapoi la treabă, că banii noștri sunt buni. Să nu uitați să-i ridicați în slăvi, pe bază de deontologie dezinteresată, tefeleii mei morali și virtuoși.

MITUL EFICIENȚEI. Nu totul se reduce la eficiență și la productivitate. Sunt scopuri în viață unde banul nu trebuie să fie pus pe primul loc. Ani de zile am trăit sub imperiul eficientizării și a tiraniei profitului cu orice preț. Drept pentru care ne-am distrus industria proprie, am redus numărul de paturi din spitale, la recomandarea cucoanei Europa, să eficientizăm costurile din sistemul de sănătate. Iar acum descoperim dintr-o dată că o viață de om nu poate fi convertită în bani și în profit. Cam târziu, din păcate. Cam târziu.

STATUL. Statul chiar contează. După ce l-am demonizat și pe ăsta și am ridicat în slăvi globalizarea și neoliberalismul și statul minimal, adică statul înlănțuit, tocat, distrus, iaca acum tot la stat am ajuns să ne salveze când e focul mare. Vă place cum vă ajută corporațiile să nu vă îmbolnăviți și să nu muriți?

ARMATA. Tot la militari am ajuns să ne scoată din rahat. Tefeleii mei, să nu uitați să îi ridiculizați după ce trece criza. Țăndărei. Țăndărei everywhere…

GLOBALIZAREA. Globalizarea e bună, cum să nu. Dar doar pentru stăpîni. Profit să fie, dar nu pentru căței. Beneficii să fie, dar nu pentru slugi. Vă place cum își iau profitul înapoi?

MUIA. Muia se întoarce foarte repede înapoi. Karma. Karma everywhere.

MANIPULAREA. Suntem foarte foarte vulnerabili la manipulare. Punem botul la toate prostiile care se vântură pe Internet. Ne e foarte greu să gândim cu mintea proprie, din dotare.

TEORIA CONSPIRAȚIEI. Suntem al naibii de dedulciți la teoria conspirației. Doamne, de câți intenși am avut parte zilele astea! Câte prostii am putut să aud debitate! Nu ne mai facem bine la cap…

VACCINURILE. Așa arată o realitate fără vaccinuri, dragii mei antivaxeri. Ca acum, când mor oameni pe capete, inclusiv cadrele medicale din linia întâi. Vă place cum arată o lume nevaccinată? Și asta e doar varianta demo. Beți încet, că-i rece…

CHINA. Am demonizat China până când a început tot globul să se milogească de ea să cumpere preferențial materiale chinezești. Capitalismul a făcut China mare. Acuma capitalismul a ajuns la mâna Chinei. După cum vă spuneam: karma, karma everywhere.

ROMÂNIA. De bine de rău, oricât am înjura-o unii dintre noi, oricât unora dintre noi le-o fi scârbă de ea, această țară mică, amărâtă, mediocră și cam ruptă în fund e singurul lucru cu adevărat pe care îl avem pe lumea asta. Să nu uitați să o terfeliți în continuare, românii mei adevărați!

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

2 COMENTARII

  1. Nimic din INTREAGA aceasta OBEDIENTA , NU s-ar fi INTAMPLAT daca nu puneau asti OBLIGATORIU IOD in Sarea de consum !
    Iodul da OBEDIENTA consumatorilor in exces in afara de eventuallele minuscule reparatii celulare in caz de atac NUCLEAR !
    In afara de aceasta , folosirea mijloacelor de influentare PSIHICA a MASELOR cu mijloace ELECTRONICE a fost a 2a arma FOLOSITA IMPOTRIVA ACESTUI POPOR ! A3a arma a fost PROPAGANDA DESANTATA si mesajele subiminale facute de TOATE posturile TV din romania , atac tintit impotriva telespectatorilor ROMANI in special dar si a celorlalti telespectatori ! Propaganda media (radio si ziarein special dar nu in ultimul rand INTERNETUL si iata ca dupa o ofensiva EXTREM de PUTERNICA si tintita calibrat pe romani AZI si chiar si in trecutul apropiat, REZULTATELE nu au intarziat sa apara ! Romanii parca ar fi HIPNOTIZATI, sunt(cum nu au fost NICIOODATA de-a-lungul ISTORIEI ACESTOR MELEAGURI si a acestui popor) DEZBINATI , INOSPITALIERI, NERVOSI in EXCES si EXTREM de DEZORIENTATI ! Palade smechere, dai cu barda insa nu oblojesti RANILE, de CRITICA actualmente ACEST ZDROBIT MORALMENTE popor, NU ARE NEVOIE ! Faq ceva CONCRET ! Implica-te ! Nu mai sta in dosul perdelutei si CRITICA TOTUL ! Majoritatea vad, percep, VOR mai mult si mai bine , DAR deja NU MAI pot MISCA. ESTI cumva dintre cei care sa beneficieze de SARACIREA accelerata sui in EXCES a romanilor si transformarea NOASTRA intr-o TURERMA condusa spre ABATOR ?
    Daca DA ! ESTE CLAR ! Nu mai am nimic de adaugat! Daca NU, In SCHIMB ai putea sa dai si SPLUTII RATIONALE si de bun simt si mai informeaza-te asupra TUTURORE aspectelor Lumii in care esti nevoit sa traiesti alaturi de acesti OROPSITI ROMANBI ! De ce nu ai pus problema asa când populatia tarii noastre NU INTELEGEA NIMIC din ceea ce a venit ca un tavalug peste EA ? ATUNCI, nu acum TREBUIA sa faci o asemenea ANALIZA !asa cum am facut EU si destui altii in acele MOMENTE si in acea sinistra perioada , desi TOTI am fost EXPUSI aceleiasi NENOROCIRI !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.