LuCovid, somajul brățară de aur, gâtul pâlnie de argint!

0

Fantezii de izolare
LuCovid, somajul brățară de aur, gâtul pâlnie de argint!

Voi vă dați seama ce nație minimalistă, insignifiantă am ajuns? Noi contăm doar atunci când trebuie cules sparanghelul nemților, căpșunele spaniolilor ori napii englezilor. A, și când vine vorba de șuți și koorve. În rest, nu dă Europa un ban găurit pe noi.

Și nu o spun peiorativ! O spun cu amărăciune. Și gustul ăsta mi-a venit azi, când mi-am dat seama că se fac zilele astea 6 luni, adică o juma de an, din momentul în care un subinginer șomer a ajuns Premierul României, cu ajutorul a 666% dintre noi.

Dacă aș ști că am vreo șansă, chit că m-ar spurca destui, că vorba aia, dacă te bagi în troacă, te consumă porcii, aș căuta să facem un grup și aș candida. Măcar pentru a avea ocazia să le arăt europenilor că țara asta nu produce doar alcoolici, proști, koorve și violatori. Nu oi fi eu foarte mobilat, dar în comparație cu ăștia de ne conduc azi și ne încuie și ne descuie în case, eu cred că pot mai mult. Da, chiar un nimeni pe stradă, precum sunt eu, poate ar putea face ceva. Mai mulți nimeni, am putea schimba are ceva?

Iar pentru mine (știu că sună egoist), pentru noi cei câțiva aș vrea să ne luăm demnitatea înapoi. Pentru că dacă nu ne recuperăm demnitatea, restul nu vom avea nici o șansă. Degeaba ne vom lua țara înapoi. Bunăstare, trai decent, nivel cultural, sunt doar vorbe și clișee.

De fapt ce poate țara asta? Să accepte să fie condusă de un șomer premier, un redus mintal președinte, o agramată ministreasa învățământului, niște oportuniști cu gargara la tv și niște miniștri combinatori, ori de unii despre care se spune că le place bicarbonatul porționat cu cardul pe oglindă! Și mai poate nația asta. Să stea încuiată în casă și să se uite la televizor, la unul care nici să citească nu poate. Și să se supună prostiilor citite de el.

Dar poate ăștia suntem, în definitiv, ca și colectivitate! Aș vrea să fiu contrazis, să mă umplu de ridicol cu aceste rânduri, dar realitatea nu prea pare să vrea și ea.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.