România, țara visurilor și dezamăgirilor mele, în ce direcție te îndrepți?

3

România, țara visurilor și dezamăgirilor mele, în ce direcție te îndrepți?

Un dezastru total, pe toate planurile! Asta se întâmplă în România! O degringoladă, cauzată de așa-ziși conducători și așa-ziși specialiști.

Pădurile ne sunt măcelărite mai mult ca oricând. Ce declară ministrul Mediului? „Stoparea tăierilor ar avea consecinţe negative şi pentru mediu”. Stupefacție! Să auzi și să nu crezi!

Sistemul sanitar, o mare dezamăgire. Pe lângă medicii bravi și bine pregătiți care merită respect, sunt și ceilalți. Adică acele cadre medicale care dau bir cu fugiții și cele care nu sunt compatibile cu profesionalismul. Cel mai bun exemplu, Suceava, unde medicii au refuzat să poarte echipamentul de protecție, cu toate că acesta exista în unitatea sanitară, și nu au stabilit din timp circuite epidimiologice pentru a limita riscul de contaminare cu Covid-19, ceea ce a dus la explozia cazurilor.

Economia e în colaps, vine o MARE, MARE criză. Asta anunță economiștii, nu eu. Stau și mă întreb ce face Câțu, căci nu l-am auzit să vorbească despre niciun plan concret. „Dobândă la dobândă” și cam atât. Ca un simplu cetățean, care nu știe prea bine cu ce se mânâncă economia, mă întreb dacă nu ar trebuie să înceapă cu măsurile de acolo unde prisosește: pensiile de lux, bugetarii de lux.

Românii veniți de la cerșit/furat/combinat din țări străine fac prăpăd. De ce nu se iau măsuri serioase împotriva lor? Pentru organele abilitate este mai periculoasă o bătrână care nu a completat corect declarația pe propria răspundere, decât un țigan care amenință cu moartea un primar.

Orban și Iohanis sunt, indubitabil, pe altă lume. Până mai ieri, ei nu auziseră nici de crize, nici de pandemie. O „ardeau” cu anticipate.

Cum am ajuns aici?

Rezultatul dezastruos era previzibil, nu avea cum să fie altul. România are un handicap grav la capitolul conducători capabili si iubitori de țară. Suntem un popor al nimănui, care mai are speranță doar în Dumnezeu, căci în 30 de ani am fost conduși doar de nevertebrate, care și-au văzut interesele personale și pe ale stâpânilor din Vest. Care stăpâni? Cei care dictează tot ce se întâmplă pe plan intern și extern. Că ne convine sau nu, suntem niște slugi cu capetele plecate.

Apoi, cum poate să funcționeze normal o țară în care promovarea ”specialiștilor” în funcții nu s-a făcut și nu se face pe criterii de performanță, ci în funcție de lungimea fustei, adâncimea decolteului, relațiile de rudenie și priteniile legate la șprițuri.

Totul este un haos! Eu, un umil cetățean, asta văd și simt pe pielea mea.

România, țara mea, care este viitorul tău? Care este viitorul meu?

Loading...
loading...

3 COMENTARII

  1. Foarte trist, într-adevăr unde ne îndreptăm? Se răsucesc în mormânt bravii noștri înaintași care au pus mai presus de orice dragostea de țară și popor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.