Studiu: „Diversitatea etnică nu este o forță, ci o slăbiciune”

1

Un studiu revizuit de către mediul academic din Danemarca, publicat în revista anuală de științe politice, a dezvăluit că diversitatea etnică erodează încrederea socială în comunități.

Realizat de către profesori de la Universitatea din Copenhaga și Universitatea Aarhus din Danemarca, cercetarea a dorit să răspundă la întrebarea dacă „imigrația permanentă și creșterea diversității etnice” are un impact benefic asupra coeziunii sociale, unitate și comuniune. Pe scurt, studiul a constatat că imigrația continuă și diversitatea etnică în creștere exercită un efect exact opus asupra societății: subminează și degradează coeziunea socială, unitatea și unirea.

În urma unei meta-analize a 1001 estimări din 87 de studii din țări din lumea occidentală, cercetătorii au descoperit că există într-adevăr o „relație nefastă semnificativă din punct de vedere statistic între diversitatea etnică și încrederea socială”.

Unul dintre principalii cercetători din cadrul studiului, Peter Thisted Dinesen, a scris:
„Pentru a fi clar, relația nefastă generală dintre diversitatea etnică rezidențială și încrederea socială este semnificativă statistic și se menține în majoritatea situațiilor”.
„Studii extinse au raportat relativ constant o relație nefastă semnificativă între diversitatea etnică la nivel de vecinătate și diverse forme de încredere socială”, au concluzionat cercetătorii.

Alți cercetători din diferite universități din Occident au lăudat cercetarea. Profesorul de științe politice la Universitatea din Amsterdam, Tom var de Meer, a calificat studiul drept „excelent și concludent”. Eric Kaufmann, profesor de științe politice la Universitatea Birkbeck din Londra apreciază rezultatele studiului, afirmând: „Diversitatea mai mare este asociată semnificativ cu încrederea mai mică în comunități”.

„Concluzionând, meta-analizele au evidențiat o relație negativă între diversitatea etnică și încredere. Prin comparație cu studii anterioare, care au fost neconcludente, putem concluziona cu fermitate că diversitatea etnică este asociată negativ cu încrederea socială”.

Concluziile studiului contravin narațiunii generale, repetată obsedant pe platformele media globaliste, în școli și universități și mai ales de către birocrații care conduc Uniunea Europeană, și anume că „Diversitatea este o forță”.

Loading...
loading...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.