„Copilul trebuie să înveţe să scrie, apoi să facă pasul spre calculator”

0
Scris de mana

Despre cât de importantă este educaţia pentru dezvoltarea creierului copilului a explicat în emisiunea «Perfect Imperfect» prof. dr. Vlad Ciurea, medic primar neurochirurg.

„Este bine să scriem, pentru că am scris, am văzut, am gândit, am modificat şi am memorat. Iar cuvântul pe care l-am scris s-a dus în creier şi s-a făcut o amprentă scrisă. Memoria scrisă este mai mare decât cea vizuală. Scrisul dezvoltă foarte mult centrii. O să spuneţi: e mai bine scrisul pe calculator sau scrisul de mână? Eu zic că cel de mână. Nimeni nu contestă valoarea extraordinară a calculatorului, nu uitaţi însă să scrieţi! Copilul trebuie să înveţe să scrie, după aia să facă pasul spre calculator, nu invers, pentru că nu va mai putea” – Vlad Ciurea

Medicul a explicat de ce este bine ca cei mici să înveţe să scrie şi să citească înainte să înceapă şcoala: „Creieraşul copilului este extrem de dezvoltat şi de permisiv. Lucrurile trebuie date foarte încet, cu linguriţa, nu să îl obosim. Ce îi place cel mai mult e joacă, hai să îi dăm ceva să se joace cu literele, cu beţigaşele, nu să fie apăsat. Şi, treptat, să ajungă la cuvinte. Formând cuvinte, să poată citi. Când ajunge pe la 5 ani, el trebuie să ştie să citească”.

„Creierul nu doare, el țipă”  Orice mamă din lume, în momentul în care copilul ei învață primii pași și cade, indiferent de cât de ușoară a fost căzătura, se panichează și duce chiar la extrem lucrurile”

„Creierul nu doare, stomacul, inima, ele dor, dar creierul țipă și ca să țipe, o face prin convulsie. Una scurtă. Este mai bine să fim panicați, decât să cădem în extrema de a nu face nimic. Copiii nu au durere de cap. Când un copil este palid, varsă și mai spune că îl și doare capul, acesta este un semn de alarmă. Dacă mai adăugăm o tulburare de echilibru, de vedere, atunci clar trebuie să reacționăm.

Întâi trebuie examinat clinic copilul, radiografia trebuie înlăturată, iradiem copilul, tomografia trebuie făcută. Pentru ca familia, copilul și doctorul să fie liniștiți. Nu fractura este problema, ceea ce este sub os, creierul și structurile cerebrale. Specialistul trebuie să decidă dacă se face tomografie”.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.