Oamenilor nu li se poate lua credința, cealaltă dimensiune, pe care râmele care ne conduc și-au pierdut-o de mult

0

Au spus că trebuie „distanțare socială”, că sicriul trebuie să fie însoțit doar de cosmonauți și alte atâtea și atâtea aberații. Într-adevăr, Pimen a fost condus la groapa pe care și-a săpat-o singur într-un mod mult prea nedrept pentru statura sa.

Însă, ceea ce trebuie reținut este comportamentul mulțimii. Oriunde s-ar fi strâns atâția oameni ar fi ieșit probleme. Aici, nu numai că n-au fost probleme, dar comportamentul participanților a fost unul de-a dreptul înălțător.

A cerut cezarul „distanțare socială”? I s-a dat distanțare socială, exact așa cum a cerut-o. A cerut măști? I s-au dat măști, exact așa cum stabilise. A cerut cosmonauți care să care sicriul? A avut cosmonauți. Totul s-a desfășurat exact după regulile cezarului, iar la final cel înfrânt a fost tot cezarul.

Oamenilor nu li se poate lua credința. Nu li se poate lua cealaltă dimensiune, cea pe care râmele care ne conduc și-au pierdut-o de mult. Indiferent de regulile lor tembele, de tirania pe care și-o arată din ce în ce mai des, indiferent de bizareriile pe care le impun mințile lor strâmbe, cei care SUNT rămân în continuare cu dimensiunea cealaltă, în timp ce ei, cei care nu sunt, se transformă încetul cu încetul în praf.

Iată marea învățătură pe care Presafințitul Pimen a dat-o pe ultimul său drum. Armele cezarului, cu toate că la prima vedere par înfiorătoare, în realitate sunt mai ineficiente decât un pistol cu apă și nu pot face rău nici măcar unei furnici dotate cu conștiință. Oricine vedea imaginile de-acolo înțelegea mesajul: păstrați-vă verticalitatea și ridicați-vă la statutul vostru de oameni!

În timp ce Pimen a fost dus la groapă de oameni, toți ceilalți pigmei care acum se joacă de-a dumnezeii vor fi conduși la groapă de râme. Pentru că ei sunt râme. Aveți o viață în față. Nu renunțați la statutul vostru pentru ca apoi să deveniți râme! Rămâneți oameni și ridicați omul din voi cât de sus puteți. Fiți înțelepți ca șerpii și nevinovați ca porumbeii!

Autor: Dan Diaconu

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.