Ziua mondială a râsului de libertatea presei

0
Capul si televizorul

Tocmai am realizat că duminică, pe 3 mai 2020, Ziua internațională a libertății presei a coincis cu Ziua Internațională a Râsului. Prin urmare, mă gândesc supărat la ce am ratat: mai ales în România, puteam să le sărbătorim pe amândouă foarte bine în aceleași timp: ne uitam la canalele de știri și râdeam de ne prăpădeam de „libertatea lor”. Pentru că …Ce dracu?! Doar știm care și cu cine e! Antena 1 ce direcție are? Știm! România TV? Mai este cazul să spunem?! Realitatea TV. E „pe dreapta”, a produs și un ”mare” lider politic în viață, în persoana lui Rareș… Deci, râdeam de modul în care se schimonosesc și se străduiesc fiecare să pară libere și independente. Hai că era comedie mare, una de fiecare zi!

Dar ce trebuie să mai facem neaparat e să citim ironia din viața noastră. Parcă ar fi un fel de satiră „divină” ca în anul 2020, când presa, întreaga presă, e cea mai murdară, cea mai puțin liberă, când situri sunt interzise, guvernul alocă bani pentru ceea ce e „corect” și împotriva a ceea ce e „fake”, substituindu-se autoritar discernământului și rațiunii publicului, pe care îl recunosc astfel, implicit, prea prost, manipularea și propaganda sunt la cotele cele mai înalte de după Al Doilea Război Mondial, tocmai în 2020, când presa alături de guverne, mână în mână, le spune oamenilor tot ce trebuie să facă, Ziua libertății presei să coincidă cu Ziua râsului.

E cea mai teribilă ironie, o grozav de jucăușă zeflemea și persiflare a realității. E ori că Scaraoschi are cea mai grozavă partidă de râs pe seama oamenilor din ultima perioadă. Pentru că Dracu stă ascuns în detalii, nu? Ori e că Dumnezeu sau providența, ce-o fi acolo, ne trimite câteodată niște mici indicii pentru a ne da seama cât suntem de idioți. Dar noi nu le prea înțelegem, mulți dintre noi, tocmai pentru că suntem prea idioți. Parcă cineva le așează cu mânuța lui fină ca să vedem și noi cu coada ochiului cum stau lucrurile, dar noi nu reușim să înțelegem.

Dar eu trebuie să vă mai zic doar atât: în 2020, s-a ajuns la maxim cu progresul democratic al „libertății presei”, iar ziua sa de celebrare a coincis cu ziua de sărbătorire a râsului. V-ați prins? E tare!

Ca să știm cum au devenit lucrurile întâmplătoare, în prima duminică a lunii mai este celebrată, anual, Ziua mondială a râsului. Astfel că în 2020 această zi a fost marcată duminică, 3 mai, și a coincis cu Ziua internațională a libertății presei… Aia e, că de aia zic!…

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.