Ce-i omu’ fără masca lui?! Ca „PNL” fără „P”, de la „penibil”…

0

De o vreme am devenit convins că guvernarea liberală nu există decât pentru a ne demonstra diferența graduală dintre ridicol (ceea ce făcea guvernarea Vioricăi Dăncilă) și penibil (ceea ce fac liberalii). Să nu mai vorbim despre un caraghios ca …Cîțu (care, cum vedeți, nu suferă nici măcar comparația fără a leza un bun simț lingvistic), și a cărui cal de bătaie pe când liberalienații erau în opoziție nu era nimic altceva decât împrumuturile pesediștilor care îndatorau generațiile viitoare, „distrug viitorul copiilor”, de grija cărora liberalii se stingeau. Asta pentru ca azi Cîțu să ajungă să împrumute de două ori mai mult la dobânzi de două ori mai mari… Depășește, într-adevăr, ridicolul pentru a plonja în penibil absolut. Să vorbim despre lucrurile mici, cum ar fi acela că președintele depune o coroană de flori pe 11 iunie la monumentul unor victime de pe 13 iunie, iar asta pentru că 13 cade în weekend și e și ziua lui. Să vorbim despre niște idioți care poartă mască la o tribună de la care cuvântează, bineînțeles, singuri, la distanță de metri buni de alții, pentru că sunt în public, dar nu o poartă când sunt „bot în bot” între ei și se simt bine în clădirea guvernului. Să vorbim despre un prim-ministru care inaugurează, împreună cu președintele, o „țavă” pe la Constanța, „instalație de comprimare a gazului metan”, subiect de mare mândrie, deși era și aia realizată în timpul precedentei guvernări. E prea ridicol! Despre felul în care primul ministru „plantează” copaci deja plantați. Despre faptul că simulează sărutarea drapelului național cu mască peste bot, deci pupă mască… E penibil. Nici Viorica, cât era ea de Vasilica, nu reușea!…

Dar ca la Vaslui…

Dar de abia la Vaslui „P”-ul din PNL, adică Penibilii Naționali Liberali, adică din Penibili, își atinge desăvârșirea înțelesului și ajunge la paroxism.

Asta pentru că, de vreți să deprindeți cum funcționează principiile și legalitatea la politicianul români, trebuie să veniți la Vaslui și să-i urmăriți cu atenție pe liberali.

Cei din Consiliul Județean Vaslui sunt toți pentru purtarea măștilor peste mutră în spații închise, pentru că așa le-a zis ministrul Sănătății, nea Nelu, Nelu Tătaru, care e și șeful lor derect la județeană și pentru că au dat și lege. Și au venit la ultima ședință mascați toți. Pe de cealaltă parte, chiar cealaltă parte a sălii de ședință, pesediștii, în frunte cu Dumitru Buzatu, șeful lor, nu prea poartă botnița sanitară. Nea Mitică Buzatu nu o servește deloc, din prințiciu lui. Da, nea Mitică, social-demonstratul, fost profesor de dogmatică marxist-leninistă, pe noua dogmă covitală nu poate ca să o înghită, așa că el nu și nu, nu-și pune botnița de-ar fi să nu se mai audă despre Marx sau să-l îngroape rușii în sfârșit pe Lenin. Și a și motivat omu’, în felul lui, le-a zis ce le-o zis, că-i ia luciu, din strălucirea vieții, din anii tinereții, că e sănătos și mai ales întreg la cap și nu poa’ să gâfâie ca un tolomac când nu e față cu față cu nimenea, că nu zboară virusu chiar așa, la țintă, ca racheta.

Dar nu a avut nicio trecere pe lângă liberalienați, care plecaseră la răzbelu și care au declarat ritos în ședință, în fața publicului …din presă, că se încalcă legea și tocmai Buzatu, care ar trebui să fie un exemplu, în cazul ăsta de idioțenie, o încalcă. Și au părăsit sala.

Ce mai, gest de mare însemnătate, în semn de protest, de frondă față de Buzatu abuzivu’. Dar când au părăsit sala? Nu imediat, nu l-a începutul ședinței, când l-au zărit pe Buzatu fără mască. Nu. L-au tolerat așa pe nea Mitică, în deplină ilegalitate, o vreme. Cât? Cât le-a trebuit ca să semneze prezența și să voteze ordinea de zi. Fără de care nu ar fi încasat indemnizația de ședință… Apoi și-au spus: „Bine, ne-am asigurat că ne luăm banii pe treaba asta, da? Deci, e timpul să devenim principiali și legaliști”. Pentru că, evident, principiile și legalitatea vin după bani, nu înainte.

Așadar, până acu’ puteți să ziceți ce-ți voi domniile voastre, că-i prostie, că-i nebunie, sau, dacă ați fost atenți de 30 de ani, normalitate politică românească, dar mie cel mai mult mi-a plăcut momentul în care un liberal zice în ședință că se simte în pericol. Buzatu nu purta mască la vreo 20 de metri de el și dumnealui se simțea în pericol… Pe ăsta înclin să-l aleg ca momentul meu favorit de penibil liberal național, deși e greu, pentru că așa e la ei: îți oferă atâtea alternative, încât devine foarte dificil de ales.

Penibilul ăsta e la mare concurență cu cel în care liberalienatul o întreabă pe juristă dacă ședința e legală, de vreme ce Buzatu nu poartă mască. Iar jurista, după ce probabil și-a făcut cruce cu limba, zice că legea vorbește despre prezența necesară a consilierilor, dar nu prevede nimic că ar trebui să fie mascați cumva, vreo ținută obligatorie sau ce coafură ar trebui să abordeze.

Dar mai avem un moment de penibil parcă și mai …liberal. Personal, mi-e atât de greu să mă decid care este cel mai …liberal. Ieșind pe ușa sălii de ședință, conselerul liberalienat zice plenar: „vom ataca în contencios administrativ toate deciziile pe care le veți adopta astăzi!” …Hai să ne oprim puțin, să ne scoatem măștile, să tragem aer în piept și să ne asigurăm așa că ne-am oxigenat corespunzător creierașurile. Deci liberalii atacă la tribunal hotărârile adoptate în ședință. De ce? Pentru că Buzatu nu avea masca pe nas când le-a propus… Realizați enormitatea?

Practic e ca și cum se duce liberalul la tribunal și spune: „Onorată instanță, aceste hotărâri sunt ilegale!”. „De ce?”, întreabă judecătorul. Liberalul răspunde: „Pentru că președintele de ședință le-a propus fără mască peste nas”…. Ce are sula cu prefectura?! Ce legătură are conținutul acelor hotărâri, care se referă la drumuri și la bani pentru diverse, la biserici și organigrame, cu „inspirația” și „expirația” lui Buzatu?! Cu faptul că nea Mitică respira liber în ședință?! Voi sunteți întregi?! Dați-vă jos mască, că nu vă face niciun bine, atâta privare de aer v-a afectat, creierul vostru e în grea suferință!…

Dar aceștia sunt liberalii noștri, care au învins, într-adevăr, guvernarea pesedistă și ridicolul Vioricăi …prin penibilul liberal național.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.