Dacă preferați să tăceți, acceptați implicit domnia ticăloșilor

7

Dacă preferați să tăceți, acceptați implicit domnia ticăloșilor, pentru că vă simțiți mai în siguranță dacă NU protestași și nu sperați. Ticăloșii vor învinge mereu dacă toți oamenii buni vor prefera să țină capul la cutie și să nu le ia apărarea victimelor. Când fiecare om bun care a tăcut va fi devenit victimă, nu va mai avea cine să îi ia apărarea.

Cât despre mine, eu voi anunța astăzi bloomberg, Financial Times, Der Spiegel și Le Figaro că guvernatorul BNR a fost declarat oficial, de o autoritate a Statului român, colaborator al Securității, fost poliție secretă comunistă.

De asemenea, voi sesiza Banca Centrală Europeană, Bank of International Settlements, BERD, FMI și Banca Mondială și le voi cere, pe baza deciziei CNSAS care îl condamna moral pe guvernatorul BNR să îi ceară acestuia demisia, pentru incompatibilitate morală.

Nu voi sesiza Parlamentul României, singura autoritate care ar putea să îl demită pe domnul Isărescu din funcția de guvernator al BNR, pentru că ar fi un demers inutil. Ba chiar ar fi riscant – parlamentarii l-ar reconfirma în funcție în urale și cu aclamații.

Conținutul acestor sesizări va fi pus aici, pe pagină (Gheorghe Piperea).

Iata, in cele ce urmeaza, continutul scrisorii pe care am trimis-o BCE, BIS, FMI si BM, precum si ziarelor The Financial Times, Le Figaro si Der Spiegel si portalului bloomberg, in legatura cu situatia domnului Isarescu in postura de guvernator al BNR, declarat de CNSAS vinovat de a fi colaborat cu politia secreta comunista.
Cei care au posibilitatea pot sesiza si alte publicatii straine, ca sa nu ramana situatia calduta (sau batista pe tambal), ca in presa romana.

Dragi domnișoare / domnișoare,
Subsemnatul, Asociația Parakletos, organizație nonguvernamentală, […] reprezentată corespunzător de președintele său, Gheorghe Piperea, avocat,

Vă informăm că autorităţile române, şi anume, Consiliul Naţional pentru Studiul Arhivelor Securitatii (Consiliul Naţional pentru Studiul Arhivelor Securităţii), a găsit guvernatorul Băncii Naţionale a României, dl. Mugur Isărescu, vinovat că a fost colaborator al fostei Poliții Secrete Române, cunoscut și sub numele de ′′ Securitate “.
Acest consiliu are dreptul să investigheze și să dezvăluie vechea poliție secretă comunistă și colaboratorii săi, pentru a pedepsi legal și moral crimele regimului comunist și a-și ține instrumentele departe de administrația publică și puterea de stat. Potrivit legislației române, o persoană nu poate adera la o funcție publică în cazul în care persoana respectivă ar fi colaborator al agenției de poliție a regimului comunist. De asemenea, regimul comunist român era, înainte de 21 decembrie 1989, un inamic ireductibil al statelor și instituțiilor vestice. Întrucât România este, începând cu 1990, aliat și partener al instituțiilor euro-atlantice, scopul acestui tip de lege este și geopolitic, întrucât folosirea fostelor instrumente ale regimului comunist va fi un act continuu de sfidare și un lipsa de prietenie a aliaților.
Conform legii și procedurii aplicabile, ar trebui investită o instanță de judecată relevantă pentru confirmarea acestui verdict. Pe data de 15 iunie 2020, Curtea de Apel București, a înregistrat afirmația respectivă. Din punct de vedere judiciar, trebuie instituită o responsabilitate civilă și penală a dlui. Isărescu. Cu toate acestea, formează punctul de vedere etic, dl. Isartescu este deja găsit vinovat, oficial.
Aspectul menționat mai sus este extrem de important, întrucât șeful oricărei instituții bancare, în special șeful unei bănci centrale, trebuie să dovedească o conduită morală nestată.
Acesta este motivul pentru care instituția și membrii dumneavoastră ar trebui să îl întrebe pe dl. Isărescu părăsește funcția de guvernator al Băncii Naționale Române.

Al tău sincer,
Gh. P.

Loading...
loading...

7 COMENTARII

  1. Din păcate in locul lui poate veni unul mai rău ca slugă. Să ne uităm la președinții României. Unul mai rău și mai josnic decât celălalt. Ăsta de acum face propagandă pe față pentru LGBTQ iști, contra familiei si neamului românesc. Dosarul lui Manole a ieșit la suprafață tocmai pentru ca nu a vrut să cedeze și ultima rezervă a BNR pentru a mai amâna dezastrul economic făcut de PNL și preșul de la Cotroceni prin criza Covid-ului.

  2. De cand am aflat ca CNSAS , la cererea unei persoane indreptatite de a-si vedea dosarul si pentru care a cerut o copie xerox dupa el, a primit copia incompleta, fara pagini importante, care se aflau in original, am dubii ca aceasta institutie reprezinta supremul de corectitudine si buna credinta, care sa dea verdicte despre calitatea unor oameni, demne de urmat
    In perioada comunista toti cei care lucrau cu strainii, institutii de proiectari, de comert exterior, etc, erau obligati , prin contractul de munca , sa semneze un angajament cu securitatea, altfel zburau din post pe o treapta atat de jos ca nici pana la pensie nu reuseau sa depaseasca salariul de incepator pe functie. Nu am avut ocazia sa citesc documentatia intocmita despre dl.Mugur Isarescu, dar a tinut ferecate usile Bancii Nationale, pe care multi sacali ar fi pradat-o, cum a fost cu Bancorex, dupa cum a respectat cu sfintenie cateva obligatii morale pe care le-a primit de la predecesorii sai in aceasta functie si pe care le va transmite mai departe cu credinta celui ce il va urma.
    In calitatea de avocat pe care o aveti, dle Gh, Piperea, ce v-a determinat sa faceti demersul pe care ni-l anuntati public? !

  3. MUGUR ISARESCU A FOST =INSTRUMENTUL=CARE A INLESNIT DEVALIZAREA ROMANIEI DIN PUNCT DE VEDERE GINANCIAR !! A FOST= PLANTAT=LA CONDUCEREA ACESTEI INSTITUTII ,DUPA UN PLAN BINE CHIBZUIT ,PUS LA PUNCT DE OLIGARHIA IUDEO -FINANCIARA A LUMII !!PENTRU ACEST POST A FOST =PREGATIT= INAINTE DE 89 ,CAND A FOST FUNCTIONARUL AMBASADEI ROMANIEI DIN -SUA- !! A PERMIS BANCILOR STRAINE APARUTE IN ROMANIA SA PRACTICE DOBANZILE CELE MAI MARI CARE NU EXISTAU NICAIERI IN LUME !!ESTE EXECUTANTUL ORDINELOR PRIMITE DE LA CLANUL=BILDERBERG =SI MASONII EVREI CARE FORMEAZA =CLASA =CONDUCATOARE A FINANTELOR LUMII !! NIMENI NU-L POATE INDEPRTA DECAT CEI CARE L-AU INSTALAT !!

  4. Sunteți omul care îmi dați încredere ca adevărul și consecințele nerespectării lui, există. Nu știți cât contează. Va admir.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.