Doar câteva mici indicii ale supravegherii

5

Niște mici indicii prin care să îți dai seama cât de bine, în mod total, deplin, îți este controlată activitatea de pe internet… De exemplu, când intrați pe net cu laptopul sau telefonul cu un alt id de net, de pe o altă rețea, decât data trecută și aveți memoria accesărilor și căutărilor browserului folosit pe celelalte v-ați întrebat a cui e memoria asta? Dacă vă aparține? Hai, că e foarte simplu răspunsul! Nu e a id-ului, a rețelei de net, nu?, pentru că tocmai ați schimbat-o. Dar, stați, că nu e nici a laptopului, pentru că o aveți și invers: pe un alt laptop folosind același id de net, rețea? Hmmm… La fel se întâmplă și cu telefonul, în care veți avea memoria accesărilor și de pe media, dar și din wi-fi. Atunci a cui e memoria asta?! …V-ați prins? Răspunsul e simplu: A „lor” e memoria. A „stăpânilor” internetului. Înregistrează tot ce ați căutat și accesat… E doar un mic și simplu exemplu a ceea ce ar trebui să fie clar și binecunoscut: tot ce faceți pe internet este înregistrat, fie că e vorba despre siteuri, facebook sau messenger. Mai mult, alți algoritmi decât cei care vă memorează și cataloghează comportamentul, vi-l și determină prin favorizarea unor anumite curente de idei și discriminarea altora.

Mai există apoi acea poveste a ștergerii amprentelor de pe internet prin apelul la înlocuitori ai windowsului, care este o „sublimă” balivernă, fabricată în aceleași sens, al hrănirii iliziei libertății. Ce nu are în vedere teoria e un lucru destul de simplu, și anume că această supraveghere se face din afară, și nu dinăuntru, că tu ești cel care apelează la o rețea integrată, ce depășește capabilitățile fiecăruia și oricui.

Așa se face că atunci când senatoarea Gabriela Crețu spunea „Noi trăim în capitalismul supravegherii, în momentul ăsta se extrag informaţii din noi” nici că se putea să rostească un adevăr mai mare pentru zilele noastre. Cu toate că ignoranții și infatuații au ironizat aspru și îndelung exprimarea. Și această prostie omenească prin care nu credem sau nu înțelegem ceea ce nu ni se servește ca adevăr e intens speculată în aceste medii ale supravegherii, cea care derivă din ignoranța și suficiența ce le transmit idioților lor purtători că nu mai există nicio altă realitate decât cea pe care au deprins-o prin eforturile lor intelectuale, de altfel minime.

Există o realitate a controlului ideilor și mentalului, care funcționează și prin „scăparea”, „eliberarea” pe piață a unor idei, opinii și credințe contrare celor „oficiale”, de dorit de către sistem. Asta se face în scopul de a le studia aderența de care se bucură pe piață și a le contracara la momentele oportune, de a le ține sub control. Este un mecanism important al unei propagande eficiente, inteligente, cum este cea capitalistă, spre deosebire de cea rudimentară comunistă, care le reprima violent, până a pierdut orice legătură cu mentalul colectiv. Propaganda capitalistă permite să fie exprimate deschis, prin ceea ce se numește „libertate de exprimare”, și în felul acesta le controlează… În final, aceeași propagandă va avea grijă să prevaleze și să triumfe opiniile și convingerile „care trebuie”, dar astfel este înfrântă și opoziția: fiind întreținută iluzia libertății de exprimare și dezarmați de acordul public cei care susțin puncte de vedere contrare, iar asta prin agenții plătiți ai mediei principale. Asta se mai întâmplă și pentru că, precum orice altceva în capitalism, pentru propagandă nu importă sinceritatea convingerilor, cu atât mai puțin nu au de a face noțiuni precum „adevărul” și „dreptatea”, ci eficiența, „sfânta” eficiență. Este lucru de care și-a dar seama Soljenitin atunci când spunea că în URSS nu era lăsat să vorbească, pe când în Occident poate vorbi liber dar nu contează…

Totul este supravegheat și controlat acum, și „libertatea de exprimare” cel mai mult! 

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

5 COMENTARII

 1. Am mari îndoieli că au luat în calcul și virtuțile imprevizibile ale umanității în încercarea lor de-a genera această formă de totalitarism: colectarea și exploatarea datelor digitale! Cel puțin așa-mi place să cred! Ar putea să se ivească necesitatea de a păstra un spațiu unde intuiția, provocarea logicii, viața în sine cu tot ceea ce compune substanța umană să se opună din răsputeri algoritmilor de calcul informatici din componența unor astfel de programe de supraveghere.
  Jack Ma și Kaspersky au amintit-o adesea prin conferințele lor. Subtil, dar au făcut-o!

  • Dvs când vorbiți despre virtuțile astea vă referiți la o minoritate, la excepții, iar eu când vorbesc despre supravegherea și controlul, manipulare mă refer la majorități, la turme. Deci se pune întrebarea de cine au nevoie cei care exercită această supraveghere, și nu fără scop, nu?, pentru a-și realiza scopurile. Un indiciu ar fi că revoluțiile se fac cu mulțimile, iar, după părerea mea, expresia „revoluție populară” conține o contradicție în termeni…

   • Aveți perfectă dreptate cu contradicția de termeni! Și-n *89 românii au ieșit din case revoltați, au ajuns pe străzi revoluționari și au intrat în istorie fraieri!!! Consider totuși că încă se testează răbdarea taberei celeilalte, a suveraniștilor și a naționaliștilor, cu toate că hashtagiștii și pavlovienii votanți (ca să vă răspund și la întrebare, cu această ocazie) vor sânge în favoarea globaliștilor ce-și impun – încă – supremația. Și toate acestea pentru că am devenit ”sedați” și condiționați de televizoare, internet și gadget-uri. Suntem sclavii propriilor patimi, regulile de aur ale lui Orwell și ale oricărui sistem totalitar al lumii. Dar încă mai sper că avem resursele interioare și intelectuale să putem evita catastrofa manipulării, deși în nici unul dintre cele 3 imperii globale nu există libertate reală, peste tot domnesc minciuna, cinismul și crima. Acum… ce să zic? Vestea bună e că există viață sub Nero, numai că Nero adesea este un mic bufon jumulit care mai aruncă, din când în când, câte o umbră prea mare. Îmi cer scuze pentru comentariul prea lung!

   • Am căutat și-am găsit – în sprijinul articolului dvs – ceea ce a declarat Kissinger încă din 1992 în timpul unei întâlniri Bilderberg din Evian -Franța:
    ”Today, America would be outraged if U.N. troops entered Los Angeles to restore order. Tomorrow they will be grateful! This is especially true if they were told that there were an outside threat from beyond, whether real or promulgated, that threatened our very existence. It is then that all peoples of the world will plead to deliver them from this evil. The one thing every man fears is the unknown. When presented with this scenario, individual rights will be willingly relinquished for the guarantee of their well-being granted to them by the World Government”.

    Cu alte cuvinte, abordarea necesităților momentului trebuie să fie cuplată cu o viziune și un program de colaborare global. Or, această viziune de colaborare globală, a unui guvern mondial, nu poate fi realizată în mod eficient atât timp cât există adversari politici care avertizează asupra libertăților pierdute și a inevitabilității totalitarismului inerent în cadrul așa-numitei guvernări globale. Dacă li se permite acestora (eu tot mai sper că ”lumina” va învinge ”întunericul”, așa cum am afirmat și-n celelalte comment-uri) punerea în aplicare, atunci supravegherea totală va anula toate drepturile noastre naturale. Numai că omul încolțit este întotdeauna imprevizibil și va găsi mijloace de eludare.

 2. In cartea mea din 1993-1994(la pag .72) spuneam clar ca, ” Totodata, cel putin un sfert din populatia globului are biografia bagata intr-un computer, iar despre zeci de mii de persoane importante(intr-un fel sau altul)aceste computere iti dau instantaneu , dade despre cele mai mici amanunte din viata acelei persoane”…Iar asta era acum aprox. 30 ani, la zi , cifra trebuie sa fie de peste 75% din intreaga populatie majora, si nu ca- expres si curent- asculta cineva toate telefoanele,etc., insa TOATE CONVORBIRILE raman stocate in baza de date, pentru 6-12 luni( sau pentru totdeauna) , depinde de interesul in persoana respectiva si lista pe care este pus, iar daca in perioada respectiva se intampla ceva corelat cu acea persoana, se verifica toate convorbirile inregistrate…Si fiind convins de aceasta, de peste 17 ani( cred) nu mi-am schimbat adresa e-mail(si nici chiar parola, decat la insistentele provider-ului), pentru ca nu vrea sa stau toata ziua sa compun noi parole, etc.( si sa devin chiar paranoic***), daca cei interesati pot sparge conturile la mari banci sau chiar la politiile secrete, este evident cam ce si cum, cu populatiaa obisnuita, care -cumva- intra in vizorul cuiva, persoana sau organizatie…Tocmai pentru asta, din cand in cand ma delectez cu hit-ul „Somebody’s Watching Me
  (by Rockwell)
  Who’s watching
  Tell me who’s watching
  Who’s watching me
  I’m just an average man with an average life
  I work from 9 to 5, hey hell, I pay the price
  All I want is to be left alone, in my average home
  But why do I always feel
  Like I’m in the Twilight Zone?…”
  (*** marele secret-care acum nu mai este secret- este sa fii permanent pozitiv-in cuget si fapte- si -astfel- „nu te doare capul”-cum se zice!)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.