Ei controlează ce-auziți, ce vedeți și ce citiți: Cine sunt proprietarii mass-mediei din România

1
Sa vina presa sa-i scoatem lesa

Ambasada SUA făcea publică o listă a mass-mediei din România, însoțită de caracterizări menite a-i face pe cititori să înțeleagă care este viziunea oficială americană asupra respectivelor organe jurnalistice. Mai precis, este vorba despre viziunea Departamentului de Stat al SUA de la acel moment, 2018.

ActiveNews (un site de știri cu acționariat 100% românesc, de orientare conservatoare) prezintă viziunea românească asupra principalelor instituții mediatice care acționează asupra publicului românesc.

Evident, lista nu este exhaustivă și mai sunt organe de presă care acționează pe piață, dar sunt cele mai importante, având în vedere audiențele și cota de piață.

Agerpres – Agenție de știri a statului român, controlată de partidul care guvernează. Relativ neutru ideologic, cu înclinații spre stânga globalistă.

Adevărul Holding- Trust media controlat de omul de afaceri Cristian Burci, are în portofoliu ziarul și siteul Adevărul, revistele Dilema Veche, Historia, plus tabloidul Click. Ambele ziare sunt de stânga, fanatice susținătoare ale „proiectului european”. În special Adevărul, care a dovedit un pronunțat caracter anti-creștin. Burci a fost acuzat de către fostul șef al SRI, Radu Timofte, de legături cu foști generali din SIE.

Aktual24.ro – un site fondat de jurnalistul Ovidiu Albu. Fanatic anti-PSD, orientare stânga progresistă.

Antena Group – trust media din care fac parte posturile Antena 1, Antena 3, Jurnalul Național, etc. Este controlat de către familia lui Dan Voiculescu. Politic, pro PSD, orientare de stânga cu accente naționale. Notă: americanii scriu despre Burci că este „bussinesman”, în timp ce Voiculescu este „mogul”.

B1 TV – televiziune de știri controlată de Sorin Oancea și familia Păunescu. Nu are o orientare clară, dar înclinațiile spre mainstream-ul stângii globaliste.

Biziday.ro – siteul lui Moise Guran, de orientare progresist globalistă.

BreakingNews24 (Bn24.ro) – Site controlat în totalitate de jurnalista Adriana Duțulescu de la Antena 3. Are o orientarea fanatic progresistă. Momentan, aflat „în conservare”: ultimele articole sunt datate din 2017.

Bursa – ziar cu profil economic controlat de către Florian Goldstein, relativ moderat.

Casa Jurnalistului – Platformă formată în jurul unor jurnaliști formați la școala „Soroș”, precum Lina Vdovîi, Vlad Ursulean, Ștefan Mako, Laura Ștefănuț. Extrema stângă

Cațavencii – revistă și site de știri patronată de către Mircea Dinescu și Doru Bușcu. Orientare de stânga, dar anti globalistă.

Contributors.ro – platformă de opinii, editoriale și comentarii, controlată de către proprietarii Hotnews.ro. Oficial, siteul contributors.ro aparține ONG-ului „Asociația Societatea online” din Râmnicu-Vâlcea. Respectivul ONG a fost fondat de către doi dintre fondatorii Hotnews și de către redactorul șef al G4Media, Cristian Pantazi. Siteul contributors.ro susține progresismul globalist.

Cotidianul.ro – Controlat de către jurnalistul Cornel Nistorescu. Se manifestă adeseori împotriva progresismului globalist.

Curentul – Ziar controlat de către omul de afaceri Mihai Iacob.

DCNews.ro – site de știri, apropiat de zona PSD – Antena 3, deținut de către Bogdan Chireac.

Deutsche Welle – Entitate media a statului german, susține interesele Germaniei.

Digi 24 – Face parte din trustul RCS/RDS, controlat de către omul de afaceri Zoltan Teszari. Orientarea este fanatică stângii globaliste.

Economica.net – Site de știri economice, face parte din portofoliul România TV, controlat de Sebastian Ghiță

Europa FM – post de radio deținut de cehii de la Czech Media Invest, fost în patrimoniul francezilor de la Lagardere până în 2018. Susține stânga globalistă, „proiectul european”,etc

Evenimentul Zilei – Ziar și site de știri, controlat de jurnalistul Dan Andronic. Orientare conservatoare, suveranistă. Trustul deține și revista Capital.

Formula AS – Revistă lunară fondată de către Sânziana Pop de orientare tradiționalistă. Comentatorii politici invitați sunt din zona progresismului moderat.

Flux 24 – site de știri controlat de către jurnalistul Andrei Bădin. Fără orientare clară, dar cu unele tendințe anti-progresiste.

Hotnews.ro – site de știri controlat de familia Preoteasa, apropiată de Cioloș. Finanțat inițial din bani europeni, a desfășurat numeroase proiecte alături de Comisia Europeană. Orientată spre stânga progresistă.

G4Media.ro – site de știri controlat de către Cristian Pantazi și Dan Tăpălagă, lideri de la Hotnews.ro. Are aceeași politică editorială cu Hotnews.ro, de orientare globalistă.

Gazeta Sporturilor – singurul cotidian sportiv tipărit din România, controlat din 2018 de grupul Ringier și condus, de ani de zile, de către Cătălin Tolontan. De orientare progresist globalistă, a adoptat explicit normele corectitudinii politice.

Gândul.info – site de știri din portofoliul Mediafax Group, controlat de Adrian Sârbu, fondatorul Pro TV. Mai degrabă orientat spre tabloidizarea știrilor, mai degrabă progresist.

In Linie Dreaptă (ILD.ro) – site de comentarii deținut de către fostul ministru tehnocrat Marius Bostan, fost membru în Consiliul de Aministrație al Romtelecom. Conducerea siteului este deținută de medicul greco-catolic Anca Cernea. Orientarea siteului este fanatic neo-conservatoare. Pentru diferența dintre conservatorism și neo-conservatorism, aici.

InPolitics – site de analiză politică, de orientare moderat stângistă. Condus de către jurnalistul Bogdan Tiberiu Iacob

Kanal D – post de televiziune turcesc, controlat de un apropiat al liderului de la Ankara, Recep Erdogan. Post tabloid, susține interesele Turciei.

Libertatea – cotidian și site tabloid, deținut de elvețienii de la Ringier. Stânga globalistă.

Lumea Justiției – site care se ocupă cu sistemul judiciar, administrat de o societate administrată de jurnalistul Răzvan Savaliuc. Apropiat de PSD.

Mediafax – Agenție de știri generalistă, din portofoliul Mediafax Group deținut de Adrian Sârbu. Mainstream.

Național – Ziar deținut de omul de afaceri Iliuță Naghi. Orientare ideologică neclară.

Napoca News.ro – site de știri deținut de către acționari români din Cluj Napoca. Orientare asumat naționalistă.

News.ro – Agenție de știri condusă de către patru acționari români, în frunte cu Orlando Nicoară, fostă mână dreaptă a lui Adrian Sârbu la Mediafax. O mare parte din echipa jurnalistică provine chiar de la Mediafax. Orientarea agenției este mainstreamul progresist.

PRO TV – Principalul post de televiziune din România, conform audiențelor. Controlat de către conglomeratul Central Media Enterprises (CME) este orientat ferm spre progresismul globalist. PRO TV deține și siteul Sport.ro și ziarul Cancan.

PS News – site de știri politice, cu acționariat românesc, condus de către Marinela Angheluș. Fără o orientare ideologică explicită.

PressOne – site finanțat de către omul de afaceri american Don Lothrop și condus de către jurnalistul Mihnea Măruță, de la Cluj. Este de orientare moderat progresistă. Înainte de alegerile din SUA, Lothrop a avut o intervenție împotriva lui Donald Trump.

Radio România – Postul de radio al statului român. Aceeași situație ca și în cazul Agerpres.

Radio France International (RFI) – Entitate media controlată de statul francez. Susține interesele statului francez.

Radio Europa Liberă – Post de radio și site din rețeaua REL și Vocea Americii, finanțat în mod direct de SUA.

Radio Vocea Evangheliei – Post de radio al cultului baptist.
Realitatea TV – Post de știri controlat de către Cozmin Gușă. Orientare politică anti PSD și favorabil „proiectului european” și globalismului.

Republica – portal de comentarii, uneori știri, controlat de către Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu(toți de la Digi). Orientat ferm spre progresismul globalist.

Revista 22 – revistă a Grupului de Dialog Social, înființat în 1990 de către Silviu Brucan și alții. Orientare spre progresismul globalist.

Rise Project – O filială locală a unei platforme globale, susținută financiar de Comisia Europeană, statul austriac, cel elvețian și același neobosit filantrop, George Soroș. Detalii, aici. Extrema stângă globalistă.

România Liberă – Ziar controlat de familia Adamescu. Orientare conservatoare, suveranistă.

România TV – televiziune de știri controlată de către omul de afaceri Sebastian Ghiță. Orientare pro PSD explicită, stânga cu accente suveraniste.

Reporter Virtual – site de știri controlat de către trei jurnaliști: Razvan Cornețeanu, Adrian Halpert și Laurențiu Ciocăzanu. Fanatic anti PSD.

Recorder.ro – site de știri controlat de către fostul jurnalist Răzvan Ionescu( Adevărul, Cotidianul, Evz). Orientare explicit progresist globalistă.

Pagina de Media – site de știri despre lumea media din România, controlat de către Petrișor Obae. Susține mass-media mainstream, promovează doar presa mainstream.

Televiziunea Română – Televiziunea finanțată de statul român. Vezi discuția de la Agerpres și Radio România.
Trinitas TV/Radio – televiziunea și radio-ul Patriarhiei Române.

Știri pe Surse – site de știri, cu tendințe pro PSD și vag conservatoare.

Sputnik România – site de știri finanțat de statul rus. Susține interesele Rusiei.

Ziare.com – site de știri deținut de către grupul american NCH. De orientare progresist globalistă.

Vice.com – site american de extremă stânga.

O scurtă analiză a proprietarilor acestor instituții de presă și a audiențelor lor, arată că opinia publică românească este formată, într-o proporție covârșitoare, de către actori străini. Cele mai importante media, din punctul de vedere al audienței/traficului, deținute de acționari români se împart în două categorii: cele trup și suflet în slujba stângii globaliste și grupul Antena – România TV, cu vederi pro PSD-iste. Concluziile, le trageți dumneavoastră.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

1 COMENTARIU

  1. ”Sputnik România – site de știri finanțat de statul rus. Susține interesele Rusiei.” – Ca de obicei, Rusia este dușmanul. A fost în trecut, iar acum obsesia revine într-o versiune actualizată. Rusia și omul ei forte, Vladimir Putin, sunt dușmanul numărul 1 al unui Occident (implicit și-al României, că doar urlă democrația și statul de drept prin toate scorburile și cotloanele mioritice!!!!) aflat într-o criză a valorilor, politică, economică, socială fără precedent. Rusofobia propagată de mass media vestică nu reprezintă altceva decât o oglindă uriașă în care lumea occidentală își reflectă carențele și angoasele. Înainte era atacată Vocea Rusiei, acum Sputnik! Durerea și deznădejdea sunt mari, pentru că-n acest război informațional fără precedent, declanșat în forță încă din 2014 de la dinamitarea Ucrainei de către SUA, Rusia câștigă detașat!
    În rest, constat că ONG-urile sorosiste și lucrătorii din intelligence s-au transformat într-o industrie en gros în vederea cuceririi inimilor și minților națiunii române. Nu-s pe deplin convinși, probabil, că poziția geografică a țării nu mai prezintă nici o importanță, iar resursele aproape s-au epuizat. Sofisticați și perfizi în procesul de defăimare a tradiționalismului și naționalismului, a normalității în general! Vorba zicalei: ”calomniază cu îndrăzneală, ceva tot se prinde!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.