Imașul e gol

4

În ultimii ani, a existat o masă amorfă de cetățeni lipsiți total de înțelegerea a orice se petrece în jurul lor, fără cultură și fără repere, tocmai de aceea ușor de manipulat. Dacă-i întrebi, n-au auzit de Arghezi, poate chiar nici de Shakespeare ori Balzac, nu știu cine au fost Bob Dylan sau Beethoven, care e capitala Mongoliei ori când a făcut Mihai Viteazu prima Unire. Dar pot afla asta imediat, „de pe net”.

Turmelor ghidate prin i-phone le poți simula ușor sunetul de talangă pentru a le mâna pe imaș pentru motive pe care nici urmă să le înțeleagă: trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat („ne scad salariile!”), OUG 13 („sunt eliberați violatorii! se legalizează furtul până în 200.000 de lei!”), redefinirea instituției căsătoriei („scapă Dragnea!”) etc.

Dar nu vor tropăi niciodată dacă drepturi ale omului ar fi restrânse, dacă familii ar fi distruse, nici măcar dacă cineva chiar le-ar tăia salariile cu un sfert ori dacă s-ar menține prin fraudă la putere. De ce? Pentru că lipsa culturii și a educației din familie fac ravagii care nu pot fi suplinite prin click-uri „pe net”.

De 3 luni, guvernanții își bat joc de o țară întreagă, au transformat-o într-o veritabilă dictatură sanitară, fură banii publici ca-n codru, drepturile sunt călcate în picioare, afacerile și economia sunt prăbușite și totuși nimeni nu protestează, nimeni nu iese în piață, imașul e gol…

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

4 COMENTARII

  1. ”Erbivorele” n-au ieșit la păscut pe imaș (ca să fiu în tendința evolutivă a articolului) pentru că nu-și iubesc suficient țara! Pentru că nu conștientizează adevărul și realitatea înconjurătoare, pentru că se complac în ignoranță din lene și comoditate. În plus, Soros a retras, probabil pentru o perioadă, finanțarea celor de la hashtag rezist, tineretul ”educat” să producă revoluții colorate care au drept scop schimbarea guvernelor și președinților ce nu vor să se alinieze politicii americane. Aceea cu mult trâmbițata democracy și cu statul de drept. Segmentul care cunoaște capitala Mongoliei fără să ”gugălească” conștientizează că fără sprijin extern și fără servicii de informații care să acționeze în interes național, fără susținerea celor din intelligence, intifadele și conflictele armate nu-și au rostul și nici nu-și ating ținta propusă. Oamenii se vor trezi înghesuiți în dube și duși la penitenciare de maximă siguranță cu dosare penale pentru subminarea puterii de stat. Nu-i lașitate, nu e frică, e doar pragmatism. Așadar, până vor avea loc schimbări majore în plan internațional, stăm și compunem articole/expuneri și ne exprimăm opiniile așa cum putem! În fond, hârtia suportă orice!

  2. Mai bine spus, nici o reacție, doar macaneala circotasilor, care mai speră să se mai trezească, careva. Printre ăștia, ne numărăm și noi!

  3. Adevarat. Dar cei ce stiu, cei ce pot, sa nu se lase, sa destepte si pe altii. Sint multe persoane in virsta care nu pot intelege, trebuie ajutati. Oamenii simpli si cu bun simt trebuie ajutati. Copiii trebuie ajutati. Nu putem lasa Romania sa nu mai fie a noastra, hotii si tradatorii sa fie trasi la raspundere.

    • Loredana Bososchi,
      Persoanele în vârstă înțeleg foarte bine care este situația, având cel puțin experiența vieții, nu e nevoie să fie ”ajutați” de către unii care fără Google ar fi analfabeți funcționali, iar fără stimulare financiară nu pot dansa fericiți în stradă, apărând interese pentru care nu sunt conștienți, crezând în schimb că vor rămâne veșnic tineri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.