„Psihopaţii au ocupat toate posturile-cheie în ţară”

2

„Psihopaţii au ocupat toate posturile-cheie în România”, susține Aurel Romila.

„Dacă vii şi le vorbeşti oamenilor de norma­li­tate, bun simţ, armonie, transcendenţă, spirit, te vor acuza că ai citit prea multe broşuri. Performanţa se măsoară azi doar în putere, bani şi sex”.

Prof. dr. psihiatru Aurel Romila este o somnitate lumii mediale românești și nu numai, cercetările sale fiind de referință printre specialiștii din domeniu.

Doctorul afirmă că populaţia țării noastre se împarte în opresori (psihopaţi) şi oprimaţi (depresivi).

„Suntem un popor oprimat și depresiv, condus de psihopați”

„Destinele sunt neîmplinite, ratate, curmate prematur, fiindcă deasupra noastră tronează nişte incapabili care ne pun piedici. Suntem condamnaţi la ratare de nişte psihopaţi”, spune Aurel Romilă. 

Doctorul arată că românii sunt profund nefericiţi și aproape o treime suferă de depresie, într-o formă sau alta.

„Oamenii și-au pierdut valorile de bine, frumos, adevăr şi dreptate. Iar asta se întâmplă pentru că toate funcțiile cheie din țară au fost ocupate de psihopați. Din această cauză nu avem sănătate mintală în țară. Populația țării a devenit dezichilibrată psihic. Numărul persoanelor afec­tate de tulburări psihice este în creştere în lume, iar România se află pe locul trei. De ce se întâmplă acest lucru? Când personalitatea unui om este inhibată și opresată acesta nu se poate dezvolta și apar bolile psihice”.

„Crucea oamenilor normali este că sunt foarte puțini”.

„Dacă socoţi societatea ca o fracţie, atunci o să observi la mijloc un strat subţire, care e al oamenilor normali. Crucea normalilor e că sunt foarte puţini, au devenit o minoritate fragilă, din care se tot desprind în sus şi în jos. Cei de sub acest strat, de dedesubt, sunt depresivii. Aproape o treime din populaţie suferă într-o formă sau alta de depresie. Însă nu pentru ei mă îngrijorez eu, ci pentru cei de deasupra stratului fin al normalităţii, pentru psihopaţi, care au ocupat toate posturile-cheie în ţară. De aia nu avem sănătate mentală în ţara asta, că populaţia se împarte în mare mă­sură între opresori (psihopaţi) şi oprimaţi (depre­sivi).

Ăsta e un adevărat război social, dar cine recu­noaşte? Cea mai gravă consecinţă a istoriei noastre din ultima sută de ani a fost felul în care s-a făcut se­lecţia umană. O societate care nu permite dezvoltarea persoanei e o societate slabă. Când personalitatea nu poate înflori, când e traumatizată, apar bolile psihice şi intervine ratarea. Ratarea e punctul în jurul căruia se învârte totul. E discrepanţa între ceea ce am putea deveni şi ceea ce ajungem să devenim în societatea de azi. Destinele sunt neîmplinite, ratate, curmate prematur, fiindcă deasupra noastră tronează nişte incapabili care ne pun piedici. Suntem condamnaţi la ratare de nişte psihopaţi. Şi asta nu de ieri, de azi. Iorga, Titulescu, câţi oameni de valoare nu au fost eli­­mi­naţi din societate de nişte nimicuri, de nişte ano­nimi? Dacă vii şi le vorbeşti oamenilor de norma­li­tate, bun simţ, armonie, transcendenţă, spirit, te vor acuza că ai citit prea multe broşuri. Performanţa se măsoară azi doar în putere, bani şi sex. Trăiesc tra­gic această soartă a poporului român. N-o să iau mi­traliera să fac circ, precum Vadim. Dar nu pot să nu mă întristez.

Ce mai înseamnă azi normalitatea, când totul e permis, totul e normal, anormal e să arăţi tu cu dege­tul? Aţi văzut Eurovisionul şi femeia cu barbă? Aţi văzut cum a fremătat lumea de aplauze? E nor­mal? Nu. Normalitatea e o stare de echilibru şi armo­nie în­tre cunoaştere, afectivitate, inteligenţă şi voinţă. Când una din acestea e excesiv dezvoltată sau sub­dez­­voltată, armonia se pierde şi apare boala sau su­ferinţa. 90% din oamenii cu care intru în contact sunt profund nefericiţi, o societate care şi-a pierdut valo­rile de bine, frumos, adevăr şi dreptate. Şi mai ales de non-nocivitate. În medicina romană, primul îndemn era non nocere, să nu faci rău!”.

Citește interviul integral aici:

„Oamenii şi-au pierdut valorile de bine, frumos, adevăr şi dreptate”

„Omul e un ego cu două laturi, ceea ce se vede (cor­pul) şi ceea ce nu se vede (spiritul). Trupul şi spiritul sunt un sine. Suntem deci un ego susţinut de un sine. Am fost întrebat la o conferinţă „Bine, dar ce este ego-ul?” Răspunsul e acelaşi ca în cazul întrebării „Ce este Dumnezeu?” Ego-ul este ceea ce ne con­duce, dar nu se vede” (Citește mai departe…)

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

2 COMENTARII

  1. În cartea ”Înțelepciunea Psihopaților” autorul Kevin Dutton https://www.librarie.net/p/194675/intelepciunea-psihopatilor a făcut o distincție între psihopatul bun – psihopatul rău, deosebire argumentată prin foarte multe studii, total revoluționară în privința genului de așteptări care se pot avea de la o astfel de persoană denumită generic psihopat. Atunci când ne gândim la un asemenea individ, automat ni se conturează în minte imaginea unui criminal în serie. Scriitorul afirmă că sunt mulți psihopați integrați în societate și, adesea, oameni de mare succes în diferite domenii de activitate. Aceștia au totuși în comun anumite trăsături cu criminalii în serie: șarm superficial, carismă, cameleon social, narcisism, persuasiune, cruzime, lipsa remușcărilor și lipsa de scrupule, manipularea altora, sunt foarte concentrați în profesie, foarte abili în detectarea vulnerabilităților celorlalți, lipsa empatiei și sărăcie emoțională, înțeleg dar nu simt, sunt maeștri ai autocontrolului, etc. De asemenea, este uimitoare apariția undelor teta în stare de veghe la acești oameni, activitate cerebrală similară cu aceea a călugărilor buddhiști în stare de meditație.
    Pe scurt, la psihopații funcționali setarea aspectelor caracteristice enumerate mai sus se află în combinația corectă și în contextul potrivit. La cei răi, toate sunt maximizate.
    Am făcut acestă introducere mai lungă, pentru că în opinia mea politicienii români nu se încadrează în categoria psihopaților, așa cum susține Prof. dr. Aurel Romilă. Nici măcar în grupul celor funcționali. E adevărat, aceștia patronează diverse domenii de activitate, de la politică la avocatură, chirurgie, forțe speciale, afaceri și lumea corporatistă, acolo unde sângele rece, inteligența mult peste medie, adaptabilitatea, munca sub presiune sunt atribute de necesitate absolută pentru reușită. Ai noștri sunt prea retardați să ocupe fotoliul unui psihopat util! Îmi pare rău că folosesc cuvinte tari comentând la un articol minunat, în care sunt expuse gândurile unui om de reală finețe intelectuală! Dar pe cei din fruntea țării îi caracterizează frica dosarelor cu care sunt șantajați de stăpânii lor, sunt manipulabili, nu sclipesc de inteligență precum luminițele din pomul de Crăciun, sunt total neprofesioniști. Aceste însușiri nu aparțin, sub nici o formă, psihopaților! În rest, sunt de acord cu cele declarate de domnia sa în cuprinsul interviului!

  2. peste tot in lume si in orice palier al societatii exista real psihopati, asa ca accept ca si in Romania, la nivel si de conducere centrala exista cativa asemenea indivizi, insa -cred- ca majoritatea conducatorilor Romaniei ( chiar de peste 70 de ani, incoace) nu sunt decat apparent psihopati, sau asa ii numim la repezeala, dar in realitate(cred eu) acesti indivizi sunt VICIOSI, practic sunt niste animale inferioare de prada EXTREM DE VICIOASE, care nu pot sa-si rontaie oasele decat in gemetele celorlalti, celor multi…Cum de ajung mereu, acestia, sa conduca natia, este simplu, prin cooperare, persuasiune si perseverenta peste generatii( din generatie in generatie), politicul face corp comun cu religiosul, iar mai nou, s-au unit si cu elementele burgheziei si mosierimii interbelice, asa ca -in Romania- a aparut un current inca nemai vazut, anume NEOCOMUNISMUL BURGHEZO-MOSIERESC ORTODOX, MIORITIC…Culmea este ca desi puternic, acest agregat si angrenaj(peana la urma de persoane) , NU reprezinta nici macar UNU la SUTA din populatia tarii, dar totusi reusesc (chiar cu brio!) sa manipuleze, sa exploateze , sa oprime, sa sclavagizeze si -in final- sa omoare cu timpul mult nevenit, 20 milioane de suflete…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.