„Stânga a abandonat clasa muncitoare pentru multiculturalism și LGBT”

1

Foștii membri ai Partidului Comunist din Suedia, dar și alți oameni de stânga apropiați de ceea ce se numește „social-democrație” intenționează să construiască un nou partid al muncitorilor socialiști, care să fie lipsit de dogme multiculturale, alarmare climatică și probleme LGBT, care în prezent afectează stânga modernă și mișcările politice care odinioară apărau interesele claselor sociale marginel.

Nils Littorin, un fost membru al filialei din Malmö a Partidului Comunist, declara pentru Lokaltidningen că Stânga de astăzi a devenit parte a elitei şi a pierdut contactul cu clasa muncitoare, pe care ar fi fost necesar să o reprezinte.

„Stânga nu înțelege de ce atât de mulți muncitori nu cred că multiculturalismul, mișcarea LGBT și Greta Thunberg sunt ceva extraordinar, dar în schimb cred că suntem în Germania anilor ’30 și că lucrătorii care votează pentru Democrații din Suedia au fost infectați de vreo boală nazistă”, a explicat el.

Potrivit lui Littorin, cultul din jurul activistei climatice Greta Thunberg, în vârstă de doar 17 ani, împreună preocuparea pentru alte „-isme” se petrec în detrimentul problemelor reale, precum egalitatea veniturilor.

„Mândria, de exemplu, s-a redus la abordarea orientării sexuale. Credem că demnitatea umană se referă în primul rând la a avea un loc de muncă și a avea o asigurare de pensie, ceea ce înseamnă că nu ești obligat să trăiești din firimituri când ești bătrân”, a explicat Littorin.

De-a lungul perioadei postbelice, mișcarea sindicală a susținut imigrația restrictivă pentru a evita dumping-ul salarial și ghetto-izarea zonelor rezidențiale. De asemenea, Littorin spune că sprijinirea pe clasa muncitoare a slăbit și adeziunile sunt obţinute de la alte grupuri sociale. Pentru Littorin, obiectivul este să intre în Consiliul Local Malmö până în anul 2022. Numele partidului nu a fost încă stabilit, dar Littorin a subliniat că sintagma „partid comunist” nu va mai fi prezentă.

Littorin și colegii săi nu sunt singurii care îmbrăţişează această viziune considerată de extremă stângă. Liderul Partidului de stânga Örebro, Markus Allard, s-a exprimat împotriva politicienilor care se supun musulmanilor, afirmând că Islamul nu ar fi cazul să ocupe un milimetru din Suedia. Cu toate acestea, deoarece stânga, în ansamblu, nu a scăpat de dogma multiculturală și de alarmismul climatic, persoane precum Littorin au fost nevoite să părăsească partidele care se mai numesc încă „de stânga” din Suedia, în ciuda faptului că ele păstrează convingeri tradiționale de stânga vechi de o sută de ani.

Loading...
loading...

1 COMENTARIU

  1. CA SA PUTEM SCHIMBA IN BINE CELE DIN ROMANIA . INTAI TREBUIE INCHIS ROBINETUL RAULUI _ VESTUL / OLIGARHIA TRANSNATIONALELOR / SECTELE . TREZITI – VA ! _ NIMENI DIN AFARA SI NICIODATA NU A VOIT SI NU A FACUT BINE ROMANIEI . NU FITI NAIVI . DECI ASTA E PRIMA MISCARE CARE TREBUIE SA O FACA UN EVENTUAL LIDER

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.