Vor mai aplauda mult actuala prostocrație românească?

1

Anul trecut, pe vremea asta, în România, în fiecare zi mureau de cancer 142 de oameni.
În ultimele trei luni, media zilnic a deceselor din această cauză s-a triplat. De trei ori mai mulți cetățeni români cu drepturi, într-un stat (cică) democratic și social, au murit de cancer.

În decursul ultimelor 100 de zile, au murit de cancer cu 30 de mii de oameni mai mulți decât muriseră anul trecut, în decursul a 100 de zile de primăvară. Numărul este de cca 30 de ori mai mare decât totalul deceselor de covid-19 și de 6 ori mai mare decât numărul cazurilor active de infectare cu virusul chinez (de care, azi, majoritatea medicilor germani spun că nu e mai periculos decât virusul gripei obișnuite).

Câți dintre acești oameni au murit cu zile, pentru că nu li s-a permis internarea pentru diverse proceduri de tratament vom vedea, probabil, în procesele de malpraxis medical îndreptate împotriva unor țapi ispășitori ai medicinei și birocrației în halate dar:
(i) cât de eroici se mai simt acum cei care au adoptat ca niște peruși îndragostiți de captivitatea lor din colivie sloganul #staiacasă, plus toate tâmpeniile liberticide inventate de autoritățile pandemice cu titlu de “protecție” contra molimei? În minunata zicere a dlui Johannis „în cazul bolilor, ori ești precaut, ori ești prost”, la ce categorie se consideră încadrabili – precauți sau proști?
(ii) cei care le acordă, în proporții demne de Coreea de Nord, încrederea lor acestor statui greșite ale pandemiei, își vor da vreodată jos de pe soclu acești idoli falși, realizând în ce hal au fost prostiți? Vor mai aplauda mult actuala prostocrație românească?

PS: Răspunsuri previzibile: nu și nu. Oamenii își iubesc convingerile, chiar dacă îi fac să se vatăme singuri și chiar dacă îi fac capabili de atrocități, din supunere față de autoritate.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.